Hari pertama kerja

Hi.

Hari ni hari pertama aku masuk kerja. Kan aku dah bagitau dalam entri 'Lepas kahwin kerja. Perlu ke?'


Aku kerja dekat butik. Nama butik tu Kinabalu Vendor Concept Boutique. Kalau yang tinggal dekat Kota Kinabalu Sabah, bolehlah datang ke sini. Lokasinya berdepan University Apartment (UA), sebaris 99 Speedmart dekat Sulaman Kingfisher. Kalau nak lagi senang, boleh check instagram guna keyword @kinabaluvendor. Atau pun boleh contact 0168252708. Terus call kalau nak tau lokasi butik ni.

Nervous? Hmm taklah. Aku tak rasa nervous pun. Mungkin sebab sebelum ni aku dah pernah kerja kan. Perasaan tu biasa-biasa je. Owner butik ni memang peramah. Tak hairanlah kalau butik ni dah ada regular customer dia kan.

Ni pengalaman pertama aku nak kerja dekat butik sebab sebelum ni aku kerja dekat kedai spek mata dekat 1Borneo. Kedai spek tak sama dengan butik. Setakat ni, aku tak boleh nak komen apa sangat sebab ni kan hari pertama aku masuk. Dan untuk first day ni, aku lagi banyak duduk sampai dapat update satu entri dekat blog.

Since akak owner butik ni tak ada mention apa-apa pasal baju yang aku kena pakai sepanjang waktu kerja, so aku assume boleh pakai baju apa je as long as berbajulah kan. Hehhh. Tapi untuk hari pertama ni, nak-nak lagi hari jumaat. Maka, berbaju kurung serba serbi ayulah aku.


Cukuplah update kali ni. Nanti aku update lagi.

Previous
Next Post »

6 comments

Click here for comments
Normi Nieza
admin
May 29, 2016 at 9:21 AM ×

mesti best kan kerja kat butik..:)

Reply
avatar
Pha Is
admin
August 29, 2016 at 10:27 AM ×

selamat bekerja...

Reply
avatar
aizamia 3
admin
August 29, 2016 at 4:30 PM ×

Selamat bekerja di tempat baru.. ;)

Reply
avatar
September 23, 2016 at 4:33 PM ×

Selamat berkerja.. Comel berbaju kurung..

Reply
avatar
tiga lalat
admin
March 5, 2017 at 5:53 PM ×

buleh bah kalo kao., heheh2

Reply
avatar