Assalamualaikum. Dah lama aku tak buat keje kopipes ni. Rindu rasanya. Hahaa! Takdelah wei , aku saja nak share dengan kau orang. Sekali sekala share benda baik apa salahnya an , an?

------------------------------------

Mesej seorang kekasih untuk kekasihnya ;

Perempuan : Awak , kenape awak tak pernah ajak saya tengok wayang
atau keluar jalan-jalan macam pasangan lain?

Lelaki : Saje ..

Perempuan : Saje ke atau awak malu nak keluar dengan saya?

Lelaki : Mana ada ..

Perempuan : Kenape kita tak penah gayut malam-malam macam pasangan lain?

Lelaki : Sebab saya nak jimat kredit ..

Perempuan : Sampai hati awak kan? Hmm , kawan saya panggil kekasih dia ''sayang'' tapi awak tak pernah pun panggil saya ''sayang'. Kenape'?

Lelaki : Geli la perkataan tu .. Nak termuntah -,-

--> Perempuan tersebut terus merajuk selepas membaca ayat-ayat kekasihnya.. Beberapa minit kemudian dia menerima satu mesej..

Lelaki :

Saya tak penah ajak awak keluar tengok wayang dan jalan-jalan sebab nanti bila kita dah kahwin , awak takkan rasa boring nak keluar dengan saya. Dan saya nak saat tu nanti akan menjadi kenangan kita yang paling romantik dalam hidup saya..

Lagipun, bukan ke tak elok kalau keluar berdua duaan? Macam-macam boleh terjadi kan?

Saya tak nak gayut dengan awak malam-malam bukan sebab saya nak save kredit , tapi saya tak nak diri saya hanyut dengar suara merdu awak.. Biarlah saya mendengarnya pada malam pertama kita nanti supaya saya akan lebih menghargainya..

Saya tak panggil awak sayang bukan saya geli nak panggil tapi biarlah saya panggil awk ''sayang'' bila kita jadi suami isteri nanti kerana awak takkan rasa bosan mendengarnya dan dapat menjaga hati saya dari tergoda dengan hasutan syaitan.

Saya sangat mencintai awak dan saya janji suatu hari nanti awak akan merasai ape yang orang lain rasa sekarang setelah kita sah menjadi suami isteri.

Perempuan : Sambil menangis terharu berkata "terima kasih bakal suamiku.. Aku amat menyintaimu.. Ya Allah , satukan lah kami dalam ikatan yg sah .."

Kepada yang berpasangan :
"Ya Allah berikanlah rahmatMu kepada kaum Adam dan Hawa , semoga sentiasa dibawah Redha Illahi dan mencapai cita-cita , hidup bahagia bersama pasangan masing-masing .. Jauhkanlah diri kami daripada hawa nafsu dan jadikanlah kami daripada orang-orang yang beriman dan beramal soleh/solehah ..."-AMIN.. (kredit to this owner)
Previous
Next Post »