Wanita Perlu Pakai Kain Dalam

Assalamualaikum. Thanks for dropping by ..

Entri ni ada bersangkut paut dengan entri Ini Bukan Hal Remeh Wahai Wanita. Entri tu dah lama but still ada readers yang baca. Aku agak tu dari google. Entri tu ringkas sangat sebab masa tu aku tak reti lagi nak mengulas dan mengarang. Adalah dalam 2 perenggan gitu.


Aku perasan , ramai sangat perempuan dekat luar tu yang malas nak pakai kain dalam bila berbaju kurung. Aku ni taklah baik sangat , tutup aurat completely perfect. Tak. Tapi aku nak cakap benda yang ada depan mata aku , yang dianggap remeh , tapi sebenarnya PENTING.

 

Perasan atau tidak , kadang-kadang kita tak sedar pun jenis kain yang kita pakai tu macamana. Kalau dapat yang nipis , bayang-bayang atau bentuk badan absolutely akan nampak dari luar.


Okeylah fine , dekat bahagian atas untuk cover nipis tu pakai baju dalam inner dan sebagainya. Tapi dekat bahagian bawah , dekat kain apsal tak pakai kain dalam jugak? Sedihlah.


Sometimes tu , kita takkan perasan yang bentuk kaki kita akan nampak. Nampak sangat-sangat. So , what if kalau baju yang dekat bahagian atas tu singkat? Takat sampai paras paha je? Lepas tu , cahaya pulak tembus dari kain tu. Dah nampak segala bayang. Kasi free show lagi dekat orang.


Dah pakai kain dalam tu , pakailah yang jenis panjang. Bukan sekerat sampai lutut aje. Nak tutup mende situ?


So , mulai sekarang rajinkanlah diri untuk pakai kain dalam. Takde alasan untuk tak pakai. Beli lebih dari 1 takpe. In case kain dalam tu basah ke apa , still ada spare kan? So , alasan basah takyah guna lah kan.


Tadi aku ada search dekat google pasal kain dalam wanita ni. Tak banyak. Berapa kerat je yang aku jumpa. Tapi ada salah satu yang aku jumpa. Blogger lelaki kalau aku tak silap. Beliau story pasal kain dalam ni. Sila lah baca respond dari seorang bernama lelaki. Agak pedas untuk bagi yang terasa. Pedas pun , kalau membawa perubahan dekat orang okey jugak tu. Baca sini KAIN DALAM.

Previous
Next Post »

203 Comments

Click here for Comments «Oldest   ‹Older   1 – 200 of 203   Newer›   Newest»
ary_lee
admin
April 21, 2012 at 8:02 PM ×

Owhhh.. Bila pakai baju kurung pun, ary still akan pakai kain dalam..
Kengkwn pelik nape pakai since ary lebih 'rock' dari diorang..
*ada kaitan ke?*
Tapi ary kata dah terbiasa.. Ibu suruh^^

Reply
avatar
ary_lee
admin
April 21, 2012 at 8:03 PM ×

BTW,Tia, ada perubahan corak penulisan dari yang lama^^

Reply
avatar
April 21, 2012 at 11:11 PM ×

terrrrrramaaat la sokong
nnti nmpak 2 btg letrik
ayooo
malu2
hehehehe :))

Reply
avatar
Anonymous
admin
April 22, 2012 at 7:10 AM ×

Kalau Baju kurung ada belah Macam mana?

Reply
avatar
Anonymous
admin
April 22, 2012 at 7:11 AM ×

Kalau Baju kurung Ada belah Macam mana ?biasa beli berapa helai kain dalam?

Reply
avatar
Unknown
admin
April 22, 2012 at 7:47 AM ×

baju kurung yang ada belah , atau dekat bahagian kain yang ada belah? lagi patut pakai kain dalam . untuk mengelakkan bila kita melangkah , nampak bahagian betis kita. tapi seeloknya , tak payahlah pakai kain yang ada belahan melampau.

biasa beli kain dalam tu dalam 2 helai cukuplah. tapi kalau beli lebih , tak apa jugak. lagi elok kan ..

Reply
avatar
Anonymous
admin
April 22, 2012 at 9:46 AM ×

Patut ke x kami beli kain dalam yang Ada belah?lace itu apa gunanya?

Reply
avatar
Anonymous
admin
April 22, 2012 at 9:48 AM ×

Kain dalam ada belah ok ke?kenspa ada orang suka Pakai kain dalam hitam meskipun Baju kurung Putin?

Reply
avatar
Anonymous
admin
April 30, 2012 at 12:32 AM ×

pakai kain dalam warna coklat la

Reply
avatar
Anonymous
admin
May 1, 2012 at 1:52 PM ×

Coklat biasa sangat.beli lar warna yang luar biasa.haa

Reply
avatar
Anonymous
admin
May 7, 2012 at 11:04 PM ×

Bila berbaju kurung,sy memang pakai kain dalam.Sebab utama ramai wanita tidak pakai kain dalam ialah panas.Sy syorkan beli kain dalam kenis nylon kerana kain jenis ini kureng sikit panasnya berbanding jenis cotton.Warna yg sesuai adalah warna coklat.

Reply
avatar
Anonymous
admin
May 9, 2012 at 10:33 PM ×

@Anonymous
Betul...kain dalam jenis licin tu krg panas..biar pun harganya mahal skit!.tapi syg dah beli 2 helai kena kebas dek org plak nak kata jatuh d tiup angin tak nmpk pun bebayangnyer..sape lah tergamak ambil tu..

Reply
avatar
Anonymous
admin
May 10, 2012 at 11:10 PM ×

Kain dalam jenis nylon banyak jenis.Kalau nk murah,beli kat Jusco
cuma rm 10.Kalau nk berjenama beli kat The Store jenama LILIAN,SINAI atau MODERNFORM,harga diantara RM15 hingga RM20.Sy selalu beli yg berjenama sikit kerana getah pinggangnya tidak mudah rosak berbanding yg murah.Koleksi kain dalam sy ada 9 helai berbagai warna,saiz dan corak renda.Bab-bab pakaian dalam ni kena lah jaga bila nak jemur sebagaimana nk jemur bra gan panties.Kalu hilang..beli lg..he...he..

Reply
avatar
Anonymous
admin
May 10, 2012 at 11:36 PM ×

Kain dalam nylon Ada lace ke?panjang sampai mana ?brand apa?Ada belAh?

Reply
avatar
Anonymous
admin
May 11, 2012 at 8:39 AM ×

9helai?banyaknya.haa.semua panjang ke?warna biru MUDa Ada ?atau warna luar biasa Ada?

Reply
avatar
Anonymous
admin
May 11, 2012 at 11:14 AM ×

mcm ne kain dlm korang kena curi sape yang ambil? kain dalam colour coklat pekat kain jenis satin ada x jual

Reply
avatar
syarizan
admin
May 11, 2012 at 1:35 PM ×

Kain dalam nylon memang ada lace.Lace tu yg membuat kain dalam tu menarik.Panjang tu ikut tuan punya nk pakai lah.jangan pulak kain dalam terlebih panjang dari kain baju kurung.Jenama?mestilah yang berjenama cam SINAI,MODERNFORM dan LILIAN.Setakat ini sy belum jumpa kain dalam yang ada belah?ade ke?kat mane?

Reply
avatar
Anonymous
admin
May 11, 2012 at 1:57 PM ×

Pakai dalam ke x jika pakai Baju kurung belah dan baju mengandung ?

Reply
avatar
Anonymous
admin
May 11, 2012 at 1:58 PM ×

Ada orang Curi kain dalam ke?untuk apa?

Reply
avatar
Anonymous
admin
May 11, 2012 at 7:00 PM ×

Cuba cari Kat eBay .ada banyak kain dalam.half slip dalam bahasa English .saya beli yang Ada belah .senang pakai

Reply
avatar
Anonymous
admin
May 11, 2012 at 7:26 PM ×

1 kain dalam biasa tahan berapa lama?

Reply
avatar
Anonymous
admin
May 11, 2012 at 7:27 PM ×

1kAin dalam biasa tahan berapa lama?

Reply
avatar
Anonymous
admin
May 11, 2012 at 8:53 PM ×

Alah..baru 9 helai.saja nak buat koleksi.Lagi pun hari-hari pakai..kekadang tak sempat nk basuh.
=Kain dalam terbelah ada jual ke?kat mane ada jual?
=Pakai kain terbelah atau baju mengandung memang wajib pakai kain dalam.tp jangan lah ketara sangat terbelahnya sampai keseluruhan kain dalam nampak.

Reply
avatar
Anonymous
admin
May 12, 2012 at 12:36 AM ×

satu kain dalam boleh tahan sampai setahun kalau hari-hari pakai tp yg branded lah.kalu beli kat pasar malam cepat sikit rosak getah pinggangnya.Kalu nk cuci,elakkan pakai
washing machine kerana mudah rosak dan reput.Tp zaman sekarang ni pelik..Bila kita pakai kain dalam terutama kain terbelah,orang akan memandang kehairanan.tapi yg tak pakai kain dalam tu sampai nampak tiang letrik tak pulak hairan.padahal yg pakai kain dalam tu dikatakan bersopan.

Reply
avatar
Anonymous
admin
May 12, 2012 at 6:08 AM ×

Ha.ya betul.kain terbelah banyak ke?depan ke belakang?semua kain dalam panjang?biasa dan suka pakai warna coklat?selain coklat?Tapi kalau kain terbelah Macam mana nak elak keluar sikit kain dalam itu?saya beli kain dalam belah kat eBay kat Internet .kain dalam belah tetap terkeluar dengan kain terbelah.Susan betul.mungkin lace itu yang buat laki tengok.lelaki dan Perempuan tengok?

Reply
avatar
Anonymous
admin
May 12, 2012 at 6:26 AM ×

Boleh beli brand golden flower atau triumph .ada kain dalam belah.

Reply
avatar
Anonymous
admin
May 12, 2012 at 3:14 PM ×

Pakai warna kain dalam ikut warna Baju kurung ke?

Reply
avatar
Anonymous
admin
May 13, 2012 at 12:37 AM ×

Bagi mengelakkan kain dalam terkeluar banyak,pastikan kain dalam singkat dari baju kain baju kurung.kalau kain terbelah 2 inci dan kain tak terbelah 1 inci.Biar je lace tu terkeluar.Selalunya yg selalu tengok ialah perempuan,lelaki kekadang.Warna kain dalam yg sesuai untuk semua kain baju kurung adalah warna coklat.Biasanya jenama Triumph kain dalam dari jenis cotton.Dah banyak tempat servey.Nk cari jenis kain nylon.Kain cotton panas.

Reply
avatar
Anonymous
admin
May 13, 2012 at 8:06 AM ×

PErNah pakai kain dalam sampai paras lutut?saya Ada Baju kebaya belah sampai lutut Macam mana?selalu pakai warna coklat sahaja?tapi orang kata cotton serap peluh?

Reply
avatar
Anonymous
admin
May 13, 2012 at 11:30 PM ×

Pernah pakai kain dalam paras lutut tp bukan dengan baju kurung.Kalu pakai baju kurung,sy pakai kain dalam panjang.Kalau pakai paras lutut je,still lg nampak betis.Kalau kain baju kebaya terbelah,pakai je kain dalam panjang.Warna coklat memang sesuai dengan semua warna baju kurung.Kain Cotton memang serap peluh tetapi panas.Kain jenis nylon kurang sikit panas dan ia juga serap peluh.Sebelum ini,sy pakai jenis cotton je dan bertukar ke jenis nylon.Hari-hari pakai..o.k je...cuba try..

Reply
avatar
Anonymous
admin
May 14, 2012 at 7:52 AM ×

Kalau kain dalam paras lutut pakai bila pula?pernah pakai warna lain seperti hitam atau Putin ?saya pun suka nylon ,licin dan ok.dah beli satu cuba.haa.Ada lace yang bunga beasar dan Ada yang kecil.Ada beza ke?

Reply
avatar
Anonymous
admin
May 14, 2012 at 10:50 PM ×

Sy pakai kain dalam paras lutut dengan baju tidur biasa kat rumah je sewaktu ada tetamu.Sy ada warna coklat,kuning cair,pink dan putih.warna hitam ada satu je,itupun jarang pakai tetapi semua jenis nylon yg lace bunga besar 2 inci.Bagi sy,lace yg besar tu membuatkan kain dalam nampak menarik.Dah cuba kan jenis nylon?berbeza tak?Jenis nylon senang nk control bila berjalan cam rasa tak pakai kain dalam.kalu jenis cotton tu...cam tebal semacam je..

Reply
avatar
Anonymous
admin
May 15, 2012 at 7:38 AM ×

Bagusnya banyak warna Ada.boleh pakai peibagai warna Baju kurung .pilih warna kain dalam ikut warna baju kurung ?ya,nylon rasa lucin bila berjalan.Baju kurung dan kebaya saya belah sampai lutut Macam mana?

Reply
avatar
Anonymous
admin
May 15, 2012 at 7:41 AM ×

Baju kurung Akak Ada belah ke?Macam mana?

Reply
avatar
Anonymous
admin
May 15, 2012 at 8:59 AM ×

kain dalam memang nmpak seksi...seksinye tang colour ngan renda2nye kan..

Reply
avatar
Anonymous
admin
May 15, 2012 at 9:41 AM ×

pakai kain dalam nampak seksi kan...yang membuatkan seksi colournye ngan renda2nya...

Reply
avatar
Anonymous
admin
May 15, 2012 at 10:38 PM ×

Kalau kain terbelah lepas tu nampak warna dan lace kain dalam memang nampak seksi.Tp kalu tak pakai,nampak aurat tu.so..lebih baik pakai.Sy tak kira samada kain terbelah ke,tak terbelah ke,tebal,nipis..mesti pakai kain dalam kerana dah biasa hari-hari pakai gi kerja.kalu tak pakai,rasa berjalan tak pakai kain.

Reply
avatar
Anonymous
admin
May 16, 2012 at 5:54 PM ×

Warna apa yang selalu pakai?coklat ?Kalau Baju kurung Putin Macam nampak lace kain dalam ?

Reply
avatar
Anonymous
admin
May 16, 2012 at 11:18 PM ×

Warna Kain Dalam?selalu tukar-tukar diantara warna coklat,putih,kuning cair dan pink cair.Kalau pakai baju kurung warna putih tiada corak,memang nampak sikit lace kain dalam.Kenapa?malu ke nampak lace?Bg sy tak malu
krn orang yg tak pakai kain dalam tu patut rasa malu.Sy kalu beli kain dalam,first saya tengok lace besar dan coraknya.second,getah pinggang, warna dan panjang.

Reply
avatar
Anonymous
admin
May 17, 2012 at 6:58 AM ×

Pernah kain dalam Lebih panjang dari Baju kurung?kain dalam panjang sampai ankle joint ke atau Atas sikit?biasanya pilih warna kain dalam ikut warna Baju kurung atau?

Reply
avatar
Anonymous
admin
May 17, 2012 at 4:50 PM ×

lagi satu betol x...renda kain dalam nie seksi..kadang2 pkai kain yang teramat jarang menampakkan lagi keserlahan renda2 kain dalam tersebut..betol x??

Reply
avatar
Anonymous
admin
May 17, 2012 at 11:01 PM ×

Semasa pakai kain tu,tengok dulu kain baju kurung dengan kain dalam.Pastikan kain dalam pendek sekurang-kurangnya 1 inci dari kain baju kurung.Kalu kain dalam panjang dari kain baju kurung,naikkan sedikit ke atas atau gulung sedikit bersama getah pinggangnya.Biasanya,tak pilih warna sbb kain dalam semua warna cerah.tak pernah pakai kain dalam warna hitam krn ia akan menjejaskan warna kain baju kurung.Renda atau lace memang nampak kalau pakai kain teramat jarang.Memang lah seksi sikit tp lg seksi yg tak pakai kain dalam tu.silap-silap,jalur panties pun boleh nampak.

Reply
avatar
Anonymous
admin
May 18, 2012 at 8:43 PM ×

Betul juga.nanti nampak seluar dalam lagi teruk.haa.saya pernah tengok Baju kurung Putih pakai kain dalam hitam.haa.terlalu banyak kain dalam rasa rasa Ada yang x pernah pakai pun Ada .haa

Reply
avatar
Anonymous
admin
May 19, 2012 at 1:20 PM ×

asal ramai sangat anon ni ?

Reply
avatar
Anonymous
admin
May 19, 2012 at 2:26 PM ×

anon ke..benda ke...tak jd masalah.yg jd masalah kepada orang yg tak pakai kain dalam ni.nk nasihat sikit.Cik Mizah pakai kain dalam ke kalu pakai baju kurung?kalu pakai...alhamdulilah.

Reply
avatar
Anonymous
admin
May 21, 2012 at 5:33 PM ×

betol lah...renda2 kain dlm memang seksi...colournye pown nmpak seksi ...betol kan

Reply
avatar
Anonymous
admin
May 22, 2012 at 9:58 AM ×

jika seseorng itu memakai kain belah ..tapi menyerlahkan kain dlmnye itu..ditambah dengan kain dlm yang jenis licin dan renda2 yang lebar..tak malukah diorang ini....he

Reply
avatar
Lizan
admin
May 22, 2012 at 2:08 PM ×

wajib ni.. saya sendiri rasa tak sedap hati kalau tak pakai rasakan orang nampak pulak spender belang2 den kang..hihi

Reply
avatar
Anonymous
admin
May 22, 2012 at 11:26 PM ×

Kalu malu nampak kain dalam dengan renda,jangan pakai kain terbelah.Tp
lebih malu kalu tak pakai kain dalam.sudah lah nampak tiang letrik,silap2 panties pun boleh nampak.

Reply
avatar
Anonymous
admin
May 23, 2012 at 11:47 AM ×

bolehkah pakai kain dalam sahaja untuk pakai basahan iaini kain luar..mengantikan kain batik

Reply
avatar
Anonymous
admin
May 25, 2012 at 12:16 AM ×

Pasal ape nak pakai kain dalam buat kain basahan.kalau pakai kain dalam balik kerja terus mandi kira boleh lah tu.tp kalu saja nk jadikan kain dalam sebagai kain basahan rasanya tak sesuai takut kain dalam cepat rosak.

Reply
avatar
Anonymous
admin
May 25, 2012 at 9:01 AM ×

owhh maknanya..mandi sambil pkai kai dlm ea...

Reply
avatar
Anonymous
admin
May 28, 2012 at 7:48 AM ×

Nk mandi ke,nak tido ke, terpulang kepada masing-masing.Tapi yang penting,pakai baju kurung di mestikan pakai kain dalam.Ari tu.kawan sekerja sy tak pakai kain dalam.Baju kurungnya terlampau jarang sehingga nampak renda spender.kebetulan ari tu bos ajak kerja luar.Sy tegur pasal pakaian dia.Terus dia pinjam sekejap kain dalam nylon sy.Balik kerja,dia ckp kain dalam jenis tu sedap pakai sbb licin.terus sampai sekarang dia pakai kain dalam.

Reply
avatar
Anonymous
admin
May 28, 2012 at 5:59 PM ×

Macam mana Pinjam?Pinjam kat office ke?

Reply
avatar
Anonymous
admin
May 28, 2012 at 6:58 PM ×

tapi i tgok kain dalam ni ade mcm2 kaler la...hitam, putih, coklat, krim n bla bla..
kdg2 pnah tgok pmpuan pkai kain dalam kaler x kena ngan kaler baju..baju putih kain dalam hitam..kelakar lak tgok..:lol:...so kaler ape paling sesuai utk semua baju????:re:

Reply
avatar
Anonymous
admin
May 28, 2012 at 7:02 PM ×

Aku memang setia memakai kain dalam.Baru jer ari senin yg lalu kain dalam aku yg dah uzur dan getah dah tak berapa cengkam telah 'mengeluarkan' dirinya dari kain sehinggakan ada yg perasan.Huwaaa!!!nasib aku sejak dah kawin ni kurang sifat2 pemalu.huahuahua..

Reply
avatar
Anonymous
admin
May 28, 2012 at 7:03 PM ×

ehhh sama la.....

baru last week kain dalam melondeh hu3

Reply
avatar
Anonymous
admin
May 30, 2012 at 11:35 PM ×

Kalu kain dalam dah melondeh tu,getah pinggang dah rosak.Kalu mampu,beli je yg baru dan kalu tak mampu,tukar je getah pinggang tu.kalu nk kain dalam tahan lama,elakkan basuh dengan washing machine.pemilihan warna kain dalam adalah sangat penting bg menggelakkan warna warna baju kurung terjejas.Warna yg paling sesuai adalah warna coklat cair untuk semua warna baju kurung.Sy ada warna coklat cair,kuning cair,putih dan pink cair (semua jenis licin)selalu tukar hari-hari.warna hitam ada sehelai hanya untuk kain baju kurung warna hitam.

Reply
avatar
maziah
admin
May 31, 2012 at 12:15 AM ×

beli kain dlm kat e-bay mahal sgt laaa....utk bj kebaya belah, beli jer kain dlm yg labuh kat psr mlm,baru rm10, lps tu modified sendiri...jimat kos.

Reply
avatar
Anonymous
admin
May 31, 2012 at 8:51 AM ×

nk modified mcm ne kain dlm tu....

Reply
avatar
Anonymous
admin
May 31, 2012 at 12:39 PM ×

gunting benang yg sedia ada tu hampir separuh(atas pada lutut), bagi sempit sikit dan jaet tepi...setel.....kalau tak gunting, kain tu kembang payung, nnt masa jalan, kain dlm tu terkeluar.tak cantik!!

Reply
avatar
Anonymous
admin
May 31, 2012 at 12:45 PM ×

cuma cadangan utk yg suka berkebaya kain belah.kalau nak pakai/beli kain dlm yg terbelah, mmg susah nak jmp.kalau nak beli kat E-bay,mahal sgt.. harga area 20-30 USD, kalau convert ke RM dah brp.....?dah boleh tmph baju kurung @ kebaya sepasang.
nak buat lining, mahal jugak...dah mcm buat kain 2 helai....lbh baik beli jer kain dlm kat psr mlm..murah jer.lps tu buat sendiri lah nak pjg mana belah dier.ok tak cadangan nie?

Reply
avatar
Anonymous
admin
May 31, 2012 at 8:06 PM ×

Bagi saya,nak buat sendiri ubahsuai baik beli kain dalam sampai paras lutut?apa pendapat?

Reply
avatar
Anonymous
admin
May 31, 2012 at 11:34 PM ×

tak cantik la sbb kalau kain kebaya tu jarang, nmpk kaki jugak.sbb tu kena beli yg labuh, tapi terbelah.ok jugak kan....

Reply
avatar
Anonymous
admin
May 31, 2012 at 11:36 PM ×

Kain dalam kat pasar malam tak berkualiti dan tak cantik.kalu nk murah beli kat Jusco (skrg AEON)panjang,pendek RM 10.Sy pernah jumpa kain dalam terbelah semasa berjalan kat Pantai Timur Supermarket ,Kota Bahru.Harga sekitar RM20.Kalu pandai bolehlah ubahsuai sendiri.Tp bg sy,pakai kain terbelah tp kain dalam paras lutut..serupa tak pakai kain dalam..aurat (betis) nampak tu.Pakai je kain dalam panjang dan bila berjalan,terkeluar sikit kain dalam tu.pastikan pakai warna yg asas iaitu warna coklat.

Reply
avatar
Anonymous
admin
June 1, 2012 at 7:33 AM ×

setuju tu...kena pakai yg pjg baru x nmpk betis.tapi kalau kebaya terbelah,masalah jugak.sbb tu sy rasa ramai yg x suka pakai kain dlm kalau pakai kebaya terbelah.betol tak?

Reply
avatar
Anonymous
admin
June 1, 2012 at 7:38 AM ×

betol..saya setuju sgt...kain dlm kat psr mlm mmg x berkualiti....kalau pakai@selalu basuh, kain tu suka terkoyak sendiri.tmbh pulak kalau naik motor,kain tu terus terkoyak.secara x langsung dah jadi kain dlm terbelah..betol tak?

Reply
avatar
Anonymous
admin
June 3, 2012 at 12:58 AM ×

Baju kebaya terbelah tak pakai kain dalam memang nampak seksi.bila berjalan,nampak betis tu.kalu sy pakai kain terbelah sama ada baju kurung atau kebaya,selama je pakai kain dalam panjang .memang nampak seksi sikit sbb masa berjalan renda kain dalam terkeluar...tp sy dah tutup aurat (x namapk betis).Kalu nk beli kain dalam jgn beli kat pasar malam.tak tahan lama.Kalu mampu beli jenis licin krn kurang panas dan senang control.Kalu naik motor memang susah sikit krn renda kain dalam akan terkeluar sikit.Tp tak pe...biar nampak kain dalam dr nampak betis yg 'kurus' tu...

Reply
avatar
Anonymous
admin
June 4, 2012 at 11:35 PM ×

Bila sy pakai baju kebaya kain terbelah,sy pakai je kain dalam panjang.memang lah bila berjalan nampak warna kain dalam dengan rendanya sekali.kalu tak nak nampak,jgn pakai kain terbelah.aurat tu.Kalu kain dalam ada belah,serupa tak pakai kain dalam,bila berjalan nampak betis.lg satu,beli lah kain dalam yg mahal sikit (sekitar rm20) supaya tahan lama.Semua kain dalam sy jenis kain licin krn kurang panas dan senang control bila berjalan.

Reply
avatar
Anonymous
admin
June 5, 2012 at 8:35 AM ×

a ah kan ..tapi kain dlm yang jual kt pasar malam semuanya jenis cotton kan?

Reply
avatar
Anonymous
admin
June 5, 2012 at 8:59 AM ×

a ah kan kain dlm yang jual kt pasar mlm mudah rosak..tapi semua yang jual kt pasar mlm jenis cotton kan??

Reply
avatar
Anonymous
admin
June 5, 2012 at 12:24 PM ×

Kain dalam Putih ok ke?Mana boleh dapat kain dalam biru muda?

Reply
avatar
Anonymous
admin
June 5, 2012 at 5:55 PM ×

Hari pakai kain dalam ke?semua pakai coklat?

Reply
avatar
Anonymous
admin
June 7, 2012 at 8:01 PM ×

kt psar mlm ada ke jual kain dlm jenis nylon....

Reply
avatar
Anonymous
admin
June 9, 2012 at 6:26 PM ×

kain dalam putih ok jer,sesuai utk kain yg kaler cerah.kain dlm warna biru muda sy pernah jmp kat supermarket the store taiping atau try cari kat butik pakaian dlm wanita.yg terbelah pun ada sy pernah jumpa kat maiden penang.tapi kain dia kembang sangat,tak sesuai utk bj kebaya sbb bila berjalan, kain dlm tu terkeluar byk sbb kembang payung.yg kat psr mlm ada jugak selain kain cotton,tapi susah nak carik...lebih baik cari kat pasar borong man ataupun longwan.itu yg harga berpatutan.

Reply
avatar
Anonymous
admin
June 9, 2012 at 6:29 PM ×

utk baju kebaya yg terbelah dan jarang, kenalah pakai kain dlm yg pjg dan terbelah.kalau kain tebal, selalu nya jarang org pakai kain dlm.sbb panas.kalau jarang, kena pakai juga sbb takut kat tmpt cerah, nanti nmpk tiang gol.setuju tak pendapat Ana?

Reply
avatar
Anonymous
admin
June 9, 2012 at 9:08 PM ×

Saya isteri kain dalam selalu di curi saya pun tak faham pencuri cuma curi kain dalam nylon kain dalam cotton dia tak curi

Reply
avatar
Anonymous
admin
June 9, 2012 at 9:17 PM ×

Saya isteri kain dalam selalu Jemur luar pagar di curi saya pun tak faham pencuri cuma curi kain dalam nylon kain dalam cotton tidak di curi itu pencuri curi kain dalam nylon untuk apa?

Reply
avatar
Anonymous
admin
June 9, 2012 at 9:55 PM ×

i suka pakai kain dalam terbelah sbb my hubby said sexy...x kira lah pakai kebaya terbelah atau kurung.hubby i kata sexy.

Reply
avatar
Anonymous
admin
June 10, 2012 at 6:39 AM ×

Saya biasa pakai dua helai kain dalam nylon dalam baju kebaya kerana baju kebaya nampak sangat nipis

Reply
avatar
Anonymous
admin
June 11, 2012 at 10:45 PM ×

Kain dalam nylon kena curi?mungkin kain dalam jenis ini nampak seksi tambahan pula rendanya besar.Kain dalam sy tidak pernah curi di org tp pastikan jemur di tempat selamat cam juga nk jemur bra dan panties.Semua kain dalam sy jenis nylon dan mesti dipakai setiap kali pakai baju kurung atau baju kebaya.baru ini sy jumpa kain dalam terbelah jenama SENAI kat The Store.Harga RM28.Tp tak menarik sbb rendanya kecil.Warna yg paling sesuai adalah warna coklat untuk semua warna baju kurung.Tp nk tanya pendapat anda semua,boleh ke pakai kain terbelah lepas tu pakai kain
dalam panjang dan bila berjalan nampak renda?nampak seksi tp dah tutup aurat. kalu pakai kain dalam terbelah pulak,serupa tak pakai kain dalam krn bila berjalan nampak betis tu...

Reply
avatar
Anonymous
admin
June 12, 2012 at 3:25 AM ×

2 helai kain dalam masa pakai baju kebaya?x panas ke?ingot tanya kebanyakan u all pakai warna apa?Ada berapa helai?

Reply
avatar
Anonymous
admin
June 12, 2012 at 12:04 PM ×

Huhh...sekali pakai sampai 2 lapis...kalau pakai 1 je, still jarang juga ke?x panas ke?kain dalam tu terbelah ke x?

Reply
avatar
Anonymous
admin
June 12, 2012 at 12:18 PM ×

mcm ne leh kena curi...dia curi kain dlm nylon nk wat pe? nape x curi kain dlm cotton...u ada jemur sekali ke kain cotton.

Reply
avatar
Anonymous
admin
June 12, 2012 at 1:15 PM ×

Kain dalam belah sampai mana?paras mana?

Reply
avatar
Anonymous
admin
June 12, 2012 at 1:17 PM ×

Kalau Baju kurung x belah boleh pakai kain dalam belah?

Reply
avatar
Anonymous
admin
June 12, 2012 at 9:23 PM ×

I husband Suka beli kain dalam nylon untuk i,correction kain dalam nylon i jumlah Ada dekat 48 helai.i selalu pakai kain dalam semasa tidur atau di dalam rumah .sebab my husband cakap I sangat sexy Dan seduction semasa pakai kain dalam nylon.tapi I suka pakai kain dalam jenama SINAI sebab lace tu sgt besar Dan sexy Dan panjang Kain dalam SINAI pun sesuai untuk I banyak skirt without lining.Tapi I pun pakai kain dalam kalao skirt with lining juga,kerana Sudah biasa hari hari pakai kain dalam.

Reply
avatar
Anonymous
admin
June 15, 2012 at 12:33 AM ×

Wah,banyaknya kain dalam you sampai beli 48 helai.sy baru ada 9 helai yg dipakai setiap hari bersama baju kurung tp semua jenis nylon tau.Jenama Modernform,Lilian dan Sinai.Warna?Coklat,Pink,putih dan kuning.Pakai kain dalam je masa tidur memang seksi tambahan pula pakai Gstring gan bra seksi.I dah try tu.My husband cakai seksi.Tp yg penting pakai baju kurung wajib pakai kain dalam.

Reply
avatar
Florence
admin
June 15, 2012 at 12:36 AM ×

Hi.. Boyfriend I pun suka tengok I pakai kain dalam.tapi masa ni jarang perempuan pakai kain dalam.

Reply
avatar
Anonymous
admin
June 15, 2012 at 12:57 AM ×

@ary_lee Baju kurung boleh juga kalau nak pakai dgn kain dlm terbelah, tapi jgn pakai yg belah pjg...cukup lah paras lutut.klau pjg sgt, mcm x pakai kain dlm ler...kain dlm jenama SENAI ader kat the store caw mana?terbelah sampai paras mana tu?sy nak try carik kalau ader.tlg inform the store caw mana 1?t.kasih.

Reply
avatar
Anonymous
admin
June 15, 2012 at 1:00 AM ×

@Anonymouswahhhh....byk nyer kain dlm awak!!nak buat aper sebanyak itu?pakai tiap hari dah cukup sebulan baru cuci ker?sumer kain dlm awak tu yg pjg atau yg pendek?drpd 48 helai tu, ader brp helai yg terbelah?kat mana awak beli yg jenis terbelah tu?sy berminat jugak, nak suruh hubby i beli.

Reply
avatar
Anonymous
admin
June 15, 2012 at 6:38 AM ×

Banyak ya collection u.semua coklat?Saya suka beli lace besar .haa.lace itu penting walau pakai kat dalam.biasa lining nipis dan kena pakai kain dalam

Reply
avatar
Anonymous
admin
June 15, 2012 at 8:10 AM ×

Aku pun jumpa kain dalam panjang belah nylon SINAI dalam the store,tapi betul tak menarik rendanya kecil dan belah pun sikit sahaja.tapi Anda semua boleh Cuba Beli kain dalam nylon SINAI panjangnya 21 inci Rendanya besar Dan warna kuning cair.aku biasa beli kain dalam macam tu,nampak sexy Dan cantik rendanya.kalao aku pakai skirt panjang jarang aku memang pakai kain dalam tu.tapi kadang kadang kawan nampak bayang renda kain dalam dan kata sangat sexy,panggil aku tolong beli kain dalam nylon SINAI 21inci tu bagi dia.

Reply
avatar
Anonymous
admin
June 15, 2012 at 9:32 AM ×

@AnonymousAnonymous said...
Kain dalam nylon kena curi?mungkin kain dalam jenis ini nampak seksi tambahan pula rendanya besar.Kain dalam sy tidak pernah curi di org tp pastikan jemur di tempat selamat cam juga nk jemur bra dan panties.Semua kain dalam sy jenis nylon dan mesti dipakai setiap kali pakai baju kurung atau baju kebaya.baru ini sy jumpa kain dalam terbelah jenama SENAI kat The Store.Harga RM28.Tp tak menarik sbb rendanya kecil.Warna yg paling sesuai adalah warna coklat untuk semua warna baju kurung.Tp nk tanya pendapat anda semua,boleh ke pakai kain terbelah lepas tu pakai kain
dalam panjang dan bila berjalan nampak renda?nampak seksi tp dah tutup aurat. kalu pakai kain dalam terbelah pulak,serupa tak pakai kain dalam krn bila berjalan nampak betis tu...

June 11, 2012 10:45 PM
====>> boleh tak bagi info yg nie The Store Branch mana?saya nak beli juga..dah lama cari, tapi x jumpa.

Reply
avatar
Anonymous
admin
June 15, 2012 at 12:02 PM ×

Sebab yang aku beli baju kebaya memang jarang,aku dah cuba pakai sehelai kain dalam nylon warna kuning Cair tapi masih nampak seluar dalam aku,itu aku Cuba tambah pakai satu lagi kain dalam nylon warna Cair kuning dalam baju kebaya.warna baju kebaya yang aku beli ialah warna pink dan baju kebaya tak Ada belah.aku pakai kain dalam nylon SINAI dalam baju kebaya sampai lutut itulah banyak kawan kata nampak Renda kain dalam sangat jelas.Tapi aku gemar pakai macam tu.hihi

Reply
avatar
Anonymous
admin
June 15, 2012 at 4:52 PM ×

amboi banyaknye kain dalam u...dari bile lagi u beli sampai bnyak cm 2 sekali...ada stok2 lame la ea...u kai kain dlm je ke time tido n mase kat umah????

Reply
avatar
Anonymous
admin
June 15, 2012 at 5:32 PM ×

Kalau nak beli kain dalam nylon belah boleh beli di MARK AND SPENCER panjangnya 19 inci Dan 29 inci Dan banyak size untuk Pinggang,tapi harga tu RM99.saya Sudah beli 2 helai 19 inci untuk skirt panjang jarang aku.kain dalam nylon MARK AND SPENCER memang sangat licin dan Berkualiti saya hari hari pakai kain dalam nylon ni dalam skirt panjang jarang aku.

Reply
avatar
Anonymous
admin
June 16, 2012 at 4:11 PM ×

@Anonymousnak tanya sket - MARK AND SPENCER tu kat mana?atau beli online jer?boley bg info sket?

Reply
avatar
Anonymous
admin
June 16, 2012 at 4:12 PM ×

Apa pendapat sekelian......Kenapa perempuan Cina x suka pakai kain dalam?susah nak jmp yg amoy-amaoy tu pakai kain dalam...betol tak?

Reply
avatar
Anonymous
admin
June 16, 2012 at 4:37 PM ×

@Anonymous saya ada kat Penang.setelah sy cari dlm internet, Butik ni cuma ada kat KL jer.adusss....jauh nyer....nak turun KL semata2 nak beli kain dalam kat situ.tgk kat bwh nie add butik tu...sesiapa yg dok kat area KL, boleh la tlg2 survey price dgn warnanya sekali.kain dlm yg jenis terbelah sampai paras mana?sesuai tak pakai dgn baju kebaya kain terbelah.tlg info...t.kasih.



City: Bandar Utama
Bandar Utama
Lot G322-G339, Ground Floor New Wing
1 Bandar Utama Shopping Centre
Bandar Utama Petaling Jaya, Malaysia
47800
Malaysia

Tel: +60 3 77277823




City: Kuala Lumpar
Suria KLCC
Shop Noc 28B Level Concourse
Suria KLCC
Kuala Lumpur City Centre
50088
Malaysia

Tel: +60 3 2162 0177
Fax: +60 3 2162 0086

Sunway Pyramid
Lot G1, 68 & 69 Lower Ground, Sunway Pyramid
No 3 Jalan PJS 11/15
46150 Bandar Sunway
Petaling Jaya
Selangor Darul Ehsam
Kuala Lumpur
Malaysia

Tel: +60 3 5637 3292
Fax: +60 3 5637 7625

The Gardens (Mid Valley)
Lot F-201 First Floor
The Gardens, Mid Valley City
Lingkaram Syed Putra
59200
Malaysia

Tel: +60 3 2287 4252
Fax: +60 3 2287 4253

Reply
avatar
Anonymous
admin
June 16, 2012 at 7:45 PM ×

Jenama kain dalam nylon aku ada TRIUMPH , SCALET , AUDREY LILIAN , HANA , MOLIFORM , MARK AND SPENCER , SINAI , SKIVA , DEBENHAM , MODERNFORM , YOBO , WACOAL macam macam size panjang Dan macam macam warna aku pun ada.

Reply
avatar
Anonymous
admin
June 16, 2012 at 8:19 PM ×

@Anonymousmahal nyer kain dalam terbelah tu..belah sampai paras mana?pjg ke pendek?

Reply
avatar
Anonymous
admin
June 16, 2012 at 11:33 PM ×

ada kat KL?nt i cari.My Husband sebut nak beli pakaian dalam,laju je..tak kira mahal atau murah.Dulu masa belum kawin tak pernah pakai kain dalam.Dah kawin husband suruh pakai.lama kelamaan,dah biasa pakai kain dalam tp semua jenis nylon renda besar.Bagi sy,nampak renda tak jd masalah janji tak nampak bayang kaki.

Reply
avatar
Anonymous
admin
June 16, 2012 at 11:33 PM ×

ada kat KL?nt i cari.My Husband sebut nak beli pakaian dalam,laju je..tak kira mahal atau murah.Dulu masa belum kawin tak pernah pakai kain dalam.Dah kawin husband suruh pakai.lama kelamaan,dah biasa pakai kain dalam tp semua jenis nylon renda besar.Bagi sy,nampak renda tak jd masalah janji tak nampak bayang kaki.

Reply
avatar
Anonymous
admin
June 16, 2012 at 11:38 PM ×

Kalu nk beli kain dalam terbelah,ada kat The Store Cawangan Shah Alam (Alam Central) Selangor.Jenama SINAI.

Reply
avatar
Anonymous
admin
June 16, 2012 at 11:43 PM ×

Bukan semua perempuan orang cina tak suka pakai kain dalam,banyak kawan aku perempuan cina kalau pakai skirt pun pakai kain dalam juga.Tapi mesti pakai kain dalam nylon sebab kurang panas.

Reply
avatar
Anonymous
admin
June 16, 2012 at 11:51 PM ×

MARK AND SPENCER WAIST SLIP RM99 Warna Cair coklat atau coklat Dan Ada belah belakang panjang 19inci atau 29inci dari pinggang sampai renda.sebab aku selalu beli kain dalam nylon dalam situ,tapi kain dalam nylon tu betul2 berkualiti Dan tahan lamAkeem tak senang rosak.Cuba lah beli

Reply
avatar
Anonymous
admin
June 17, 2012 at 1:21 AM ×

@Anonymouswah-wah,masing2 nk tnjk brand kain dlm.tapi aku belasah yg kt p.mlm jer.x de brand.cap ayam je.tapi bagus jugj,bole share idea.share is caring...nk beli jg yg terbelah,tp susah nk jmp....

Reply
avatar
Anonymous
admin
June 17, 2012 at 7:18 AM ×

Saya rasa lace yang buat lelaki suka kain dalam .Saya beli lace yang besar .eBay banyak jual yang nylon licin dan lace menarik.Ada gadis cina pakai juga tapi jarang.

Reply
avatar
Anonymous
admin
June 17, 2012 at 7:50 AM ×

I husband suruh aku hari hari pakai kain dalam nylon di dalam rumah,sebab Husband suka I pakai kain dalam depan dia.Tapi aku pun hari hari pakai kain dalam nylon dalam aku uniform kerja,mungkin dah biasa pakai kain dalam nylon,kalao hari tu tak pakai kain dalam nylon rasa tak selesa.

Reply
avatar
Anonymous
admin
June 17, 2012 at 8:44 AM ×

Beli kain dalam di 1 BANDAR UTAMA atau KLCC (MARK AND SPENCER) sebab Banyak jenis Dan stock dekat sana.Aku pun beli kain dalam belah di sana.

Reply
avatar
Anonymous
admin
June 17, 2012 at 8:54 AM ×

KAK kawan kawan I banyak gemar pakai kain dalam Nylon termasuk perempuan cina.Itulah jangan cakap perempuan cina tak suka pakai kain dalam oh.

Reply
avatar
Anonymous
admin
June 17, 2012 at 7:35 PM ×

@Anonymouspanjang nyer belah dari pinggang sampai bwh.tapi sy nak tanya, lebar kat bwh tu besar atau kecil?kalau kecil ok lah, sesuai utk bj kebaya terbelah sbb bila berjalan, kain dalam tu x terkeluar....tapi mark and spencer caw mana 1 yg awak beli tu?

Reply
avatar
Anonymous
admin
June 17, 2012 at 7:36 PM ×

Anonymous said...
Kalu nk beli kain dalam terbelah,ada kat The Store Cawangan Shah Alam (Alam Central) Selangor.Jenama SINAI.

June 16, 2012 11:38 PM

Tima Kasih...nanti sy cari.

Reply
avatar
Anonymous
admin
June 17, 2012 at 10:29 PM ×

MARK AND SPENCER cawangan mane?Tak sabar nak beli dan nk rasa pakai gan baju kurung.Nk beli warna coklat cair dan kuning cair.

Reply
avatar
Anonymous
admin
June 18, 2012 at 12:21 PM ×

@Anonymous Anonymous said...
MARK AND SPENCER WAIST SLIP RM99 Warna Cair coklat atau coklat Dan Ada belah belakang panjang 19inci atau 29inci dari pinggang sampai renda.sebab aku selalu beli kain dalam nylon dalam situ,tapi kain dalam nylon tu betul2 berkualiti Dan tahan lamAkeem tak senang rosak.Cuba lah beli
=====================================>>> cantik....!!saya nak beli satu utk raya nie, sbb baju kebaya kain belah dah tempah.nanti raya boleh pakai.rasanya sesuai kot?nak kena tgk dulu warna sesuai @ x?

Reply
avatar
Anonymous
admin
June 18, 2012 at 6:58 PM ×

Semalam my hubby beli new kain dalam nylon untuk i,Rendanya besar Dan sexy I sangat suka, thank q my hubby.

Reply
avatar
Anonymous
admin
June 18, 2012 at 11:59 PM ×

kain dalam memang seksi kan sebenarnya...kainye yang licin dan renda2 yang membuatkan ianya lagi seksi..colour ciklat memang seksi

Reply
avatar
Anonymous
admin
June 25, 2012 at 5:55 PM ×

Uniform company aku warna putih dan nampak sangat jarang,aku paksa nak pakai kain dalam.Sebab colleague aku semua pun pakai kain dalam,kalau tak pakai kain dalam boleh nampak bayang panties dan kaki.Kalau pakai kain dalam boleh nampak bayang renda kain dalam-sakit kepala aku.Colleague I dan aku buat complain sama company tapi pun tak guna.Jadi Kita selalu nak bazir wang beli kain dalam untuk uniform.

Reply
avatar
Anonymous
admin
June 25, 2012 at 5:56 PM ×

@AnonymousTia bz ker?lama x update blog....nak share juga utk persiapan baju raya.ape citer kengkawan.dah buat baju mcm mana?

Reply
avatar
Anonymous
admin
June 29, 2012 at 7:53 AM ×

Renda kain dalam untuk apa?mengapa banyak kain dalam pun Ada Renda besar atau kecil?

Reply
avatar
Anonymous
admin
June 30, 2012 at 12:22 AM ×

Renda kain dalam di buat supaya kain dalam nampak cantik dan menarik.Terdapat juga kain dalam tidak mempunyai renda.Kain dalam nylon sy semua mempunyai renda besar.nampak sikit renda kain dalam
tak jd masalah..yg penting pakai kain dalam.

Reply
avatar
Anonymous
admin
June 30, 2012 at 12:45 AM ×

@Anonymouskalau nak tahu,renda yg besar tu lah lagi menampakkan sexy.....tambah kalau kain dalam terbelah dgn renda besar, mmg nmpk sexy.itu hubby i yg bg tahu.....cuba lah....

Reply
avatar
Anonymous
admin
June 30, 2012 at 4:51 PM ×

Semalam kain dalam nylon Dan skirt panjang jemur di pagar rumah depan dah hilang ,tapi sebelah rumah Jiran Bagi I tau nampak seorang dewasa cina curi.mengapa itu orang curi I punya kain dalam nylon Dan skirt panjang tujuan untuk apa?lain Kali I pun tak berani Jemur pakaian dekat pagar rumah,kali ini ialah Kali ketua kain dalam nylon I kena curi.Hati I sangat sedih kerana kain dalam nylon Dan skirt panjang tu baru beli Dan belum start pakai lagi.I NAK BAGI TAU SEMUA BACA BLOG NI JAGA PAKAIAN JEMUR DEKAT LUAR.

Reply
avatar
Anonymous
admin
July 1, 2012 at 6:39 AM ×

Kain dalam kena Curi mahal ke?Lace besar?branded?warna?saya punya kena Curi warna biru beli kat eBay

Reply
avatar
Anonymous
admin
July 2, 2012 at 12:07 PM ×

@Anonymousbeli kat e-bay mesti mahal kan?saya tgk paling murah pun selepas convert ke RM adalah rm50-rm60....betol tak?beli kat e-bay warna biru yg panjang dan terbelah ke, atau yg pendek?kalau yg pjg, lagi mahal.....

Reply
avatar
Anonymous
admin
July 2, 2012 at 6:19 PM ×

Saya Ada biru muda panjang dan pendek tapi x belah.kain dalam luar Negara mahal
Sikit tapi banyak coral dan berkualiti

Reply
avatar
Anonymous
admin
July 2, 2012 at 11:01 PM ×

@Anonymoussbb aper awak beli warna biru....?x cantik la....itu pun kena curi jugak....heran-heran2.....

Reply
avatar
Anonymous
admin
July 3, 2012 at 6:48 AM ×

Warna apa cantik?x suka coklat dan hitam sebab biasa sangat.haa

Reply
avatar
Anonymous
admin
May 10, 2013 at 10:35 PM ×

X sangka pula ramai kat sini yg perihatin @ memakai kain dalam!Entah kenapa kain2 yg dikeluarkan sekarang ni mmg yg jenis nipis/jarang meskipun sgt cantik utk dibuat baju/kain.Lantaran itu sudah semestinya memrlukan kain dalam.....kalau dengan memakai kain dalam masih lagi kelihatan bebayang aurat yg sepatutnya x kelihatan...apa tindakan wanita2(muslimah) semua?...pilihlah pakaian yg sepatutnya anda wajib berpakaian...

Reply
avatar
Anonymous
admin
May 13, 2013 at 8:23 PM ×

Ada orang Pakai 2 kain dalam dalam sekaligus ?

Reply
avatar
Anonymous
admin
May 13, 2013 at 11:00 PM ×

Ha? pelik la...nape smp 2 helai lak? kain luar + 1 helai kain dalam pun dah ckup!!

Reply
avatar
Anonymous
admin
May 15, 2013 at 6:35 AM ×

Biasa Pakai kain dalam belah depan ke belakang?ada beza ke Tak?

Reply
avatar
Anonymous
admin
May 20, 2013 at 12:28 AM ×

lama blog ni menghilang, kini muncul kembali,..kalau nak pakai kain dlm belah belakang atau dpn, kita ikut kain luar tu lah..kalau kain tu belah depan, pakai lah kain dlm belah ke depan dan kalau kain luar tu belah blkng, pakai lah kain dlm belah blakng......betol tak?

Reply
avatar
Anonymous
admin
May 20, 2013 at 12:29 AM ×

ada beza...sbb kena ikut kain luar tu belah blakang atau dpn....kalau belah dpn, pakai lah kain dlm belah dpn....

Reply
avatar
Unknown
admin
May 20, 2013 at 12:43 AM ×

penulis blog kadangkala sibuk dengan belajar. almaklumlah , status masih seorang pelajar.

pakain kain dalam takde belah boleh? :)

Reply
avatar
Anonymous
admin
May 20, 2013 at 6:28 AM ×

Pakai akin dalam x Ada belah tapi Baju kurung Ada belah nampak semua?

Reply
avatar
Unknown
admin
May 20, 2013 at 3:32 PM ×

tengoklah belahnya macamana? belah JADI atau belah TIPU?
saya tak pakai kain berbelah-belah. saya pakai kain yang dijahit kipas :)

Reply
avatar
Anonymous
admin
May 21, 2013 at 5:44 AM ×

Kenapa ada orang Pakai kain dalam belah dengan Baju kebaya x belah?Apa tu belah jadi atau belah tipu?

Reply
avatar
Anonymous
admin
May 21, 2013 at 5:46 AM ×

Apa maksud belah jadi atau tipu?kenapa ada orang Pakai kain dalam belah tapi kebaya x belah?

Reply
avatar
Unknown
admin
May 21, 2013 at 9:53 AM ×

belah jadi, belah pada kain yang boleh nampak kaki bila jalan akibat belahannya yang menjadi.

belah tipu, belah pada kain yang ia seakan nampak belah tapi bila jalan. kaki kita takkan nampak.

faham? kalau kurang faham, maaflah. saya tak pandai nak explain.

saya tak pernah lagi tengok orang pakai kain dalam yang ada belah. sebab saya sendiri pun tak ada.

Reply
avatar
Anonymous
admin
May 21, 2013 at 9:32 PM ×

Saya baru beli kain dalam nylon .sedap dipakai as licin dan x panas

Reply
avatar
Anonymous
admin
May 22, 2013 at 7:15 PM ×

Saya suka sgt pakai kain dalam satin @ nylon sbb lembut & licin...x pakai rasa ada yg kurang lagi2 kalau pakai skirt putih panjang...selalu pakai warna kuning cair,coklat muda & pink cair.

Reply
avatar
Anonymous
admin
May 22, 2013 at 9:38 PM ×

Kawan I masa mengandung pakai kain dalam but Pakai Baju kurung Walau jarang tapi x Pakai kain dalam

Reply
avatar
Anonymous
admin
May 23, 2013 at 12:10 AM ×

aku lelaki boleh komen jugak kerr...heheheheh......

Reply
avatar
Anonymous
admin
May 23, 2013 at 12:44 AM ×

saya lelaki saje nak menyebok kat forum ni....saya selalu nampak tunang saya kalau pakai kebaya kain belah,pakai kain dlm pun terbelah jg.sy pernah tanya kenapa pakai mcm tu, dier kata x cantik kalau kain dlm x belah.nmpk kain terkeluar kat dpn.sy tgk kain tu belah punya pjg sampai atas.nak marah pun x boleh sbb dia bukan milik kita sepenuhnya lagi.sekadar tegur jeww.......

Reply
avatar
Anonymous
admin
May 23, 2013 at 5:27 AM ×

Warna cantik.Tak try putih?

Reply
avatar
Unknown
admin
May 23, 2013 at 1:12 PM ×

firstly, tahniah saya ucapkan sebab dalam diri encik masih ada rasa tanggungjawab untuk menegur. tak salah nak menegur. lagipun, kalau perempuan tu bukan tunang encik sekalipun memang patut kena tegur kalau dia ada silap.

encik kena ingat, lepas ni dia akan jadi tanggungjawab encik. dosa isteri, suami tanggung. encik bertegas lah sikit. demi kebaikan tak apa.

perempuan ni lumrahnya nak cantik. tapi kadangkala mereka tak sedar cantik yang mereka suka tu sebenarnya menjerumus mereka ke arah dosa. tu yang kita nak elak.

apapun, doa dari encik pun penting juga. terima kasih berkongsi di sini.

Reply
avatar
Anonymous
admin
May 23, 2013 at 3:00 PM ×

pakai kain dalam kalau duduk silang kaki nampak...seksi jugak. ada org suka intai

Reply
avatar
Anonymous
admin
May 24, 2013 at 1:19 AM ×

siapa yg suka intai tu?kaum hawa ke adam?sbb aper ekk?

Reply
avatar
Anonymous
admin
May 25, 2013 at 4:47 PM ×

Err...aku rasa kaum adam..tapi x pasti apa yg d intai tu....samada nak tengok kaki/betis ppuan...atau nak tgk renda kain dalam/kain dalam tu sendiri...other comments plz..(Liana..)

Reply
avatar
Anonymous
admin
May 25, 2013 at 10:27 PM ×

Rasa intai kain dalam yang renda besar

Reply
avatar
Anonymous
admin
May 26, 2013 at 12:24 AM ×

Mungkin sbb kain dlm tu cantik,lace yg cantik...sesuai dgn pemakainya.tapi kenapa lak nak silang kaki dan nak tunjuk kat org?itu yg x faham.....

Reply
avatar
Anonymous
admin
May 26, 2013 at 11:13 AM ×

Errmmm...kalau nk lihat kaki/betis mmg x nmpk pun sbb dh ditutup/dilitupi kain dalam si pemakai yg pasti mereka sebenarnya nk lihat warna & renda kain dalam tu sbb saya sndri mangsa pengintai sewaktu saya duduk makan di fourt court dgn kwn ofis...selepas saya perasan yg kain dalam & renda terdedah terus saya tutup bhgn tu dan pengintai tu x dpt melihat lagi...:)

Reply
avatar
Anonymous
admin
May 26, 2013 at 6:23 PM ×

Oh Pakai Baju kurung belah ke?lace besar ?tunjuk banyak?

Reply
avatar
Anonymous
admin
May 29, 2013 at 12:01 AM ×

rasa nya mungkin nampak kain dalam terbelah sampai nampak betis.itu yg menarik pengintai tu.....

Reply
avatar
Anonymous
admin
May 29, 2013 at 12:02 AM ×

pakai kain terbelah nampak kain dlm terbelah sampai betis kot?

Reply
avatar
Anonymous
admin
May 30, 2013 at 7:47 AM ×

Lelaki boleh Pakai kain dalam tak,sebab i selalu suruh boyfriend pakai i punya kain dalam hahaha!

Reply
avatar
Anonymous
admin
May 30, 2013 at 7:43 PM ×

Oh.dia Pakai kat rumah atau luar rumah ?

Reply
avatar
Anonymous
admin
May 30, 2013 at 8:06 PM ×

hahahahha...lawak la awak ni...

Reply
avatar
Anonymous
admin
May 30, 2013 at 11:58 PM ×

kalau dia pakai dlm rumah, mesti awak berdua jer...nanti jadi la perkara yg x di-ingini.......jgn la mcm tu saudari.....

Reply
avatar
Anonymous
admin
May 31, 2013 at 7:34 AM ×

Cuma bergurau shj,sebab biasa dlm rumah i dah biasa pakai kain dalam shj jadi i nak boyfriend ikut i Pakai kain dalam sama-sama,oh sangat sexy boyfriend Pakai kain dalam sampai lutut tu.haha

Reply
avatar
Anonymous
admin
May 31, 2013 at 6:09 PM ×

Oh Pakai warns apa ?brand apa?

Reply
avatar
Anonymous
admin
May 31, 2013 at 6:52 PM ×

Warna nude atau natural kain dalam,brand Ada triumph,Sinai,debenhem.....tapi mesti nak nylon hehe

Reply
avatar
Anonymous
admin
June 1, 2013 at 10:43 PM ×

kebiasaanya ppuan pakai kain dalam bersama kain baju kurung mereka..lelaki pakai kain dalam???? Ohhh agaknya ada lelaki pakai kain dalam sebab kain pelikat mereka jarang tak?..

Reply
avatar
Anonymous
admin
June 3, 2013 at 11:34 PM ×

Kain dalam kena curi? Biasanya bra N panties je kene curi!..hahaa...timbul persoalan apa yg dibuat si pencuri tu dengan pakaian dalam tu semua?Biasanya untuk puaskan nafsu dia org kot!Kain dalam aku pun pernah ilang...tapi jumpa semula kat lam bilik...ada kesan2 comot dengan cairan pekat...akhirnya dapat tau sape punya keje..adik lelaki bongsu aku!..sebelum ni kain baju kurung yg jenis lembut licin je jadi mangsa..skg kain dalam nyalon aku lak!..apa yg syok sgt entah lah!

Reply
avatar
Anonymous
admin
June 4, 2013 at 12:48 PM ×

Saya gemar pakai B.Kurung Songket..walaupun kain tebal saya ttp pakai kain dalam satin krn lembut & licin terutama bila panas krn keselesaan bila berpeluh...lagi satu hubby mmg suka sgt tgk saya just berkain dalam d rumah...hanya utk tatapan suami je ok,bukan org lain walaupun saudara terdekat...Harap Maklum (Farah)

Reply
avatar
Anonymous
admin
June 4, 2013 at 7:54 PM ×

Rasa rasa brand apa yang paling baik tahan lama dan murah ?

Reply
avatar
Anonymous
admin
June 4, 2013 at 7:55 PM ×

Ada orang Pakai warna selain cokat ,hitam?

Reply
avatar
lili
admin
June 23, 2013 at 11:07 PM ×

ala skrg nie ustazah pun tak pakai kain dalam. nak tegur ustazah,takkan tak perasan kain tu jarang. bagi bahasa kiasan tarik muka plak.mcmana nie.

Reply
avatar
lili
admin
June 23, 2013 at 11:08 PM ×

ala skrg nie ustazah pun tak pakai kain dalam.

Reply
avatar
Anonymous
admin
June 27, 2013 at 1:23 PM ×

bestnya jadi hubby awak...

Reply
avatar
Anonymous
admin
July 6, 2013 at 7:55 AM ×

Macam mana Pinjam?Pinjam kat office ke?Kain terbelah ke? Panjang ke pendek?

Reply
avatar
Anonymous
admin
July 16, 2013 at 7:22 AM ×

Sy pinjamkan kain dalam nylon sy tu kat kawan sekerja di dlm washroom office. Ari tu sy pakai kain dalam belah panjang sbb mase sy pakai baju kurung kain belah. Kebetulan kawan sy pun pakai baju kurung kain belah, so tak jadi mslh unk kawan sekerja sy pakai kain dalam belah sy tu.

Reply
avatar
Anonymous
admin
July 19, 2013 at 8:56 AM ×

Dulu sy tak pakai kain dalam, sampailah satu hari kat office buat majlis jamuan hari raya antara cawangan. Masa tu sy kenakan baju kurung dengan kain belah depan. Baju kurung sy tu jenis moden sampai peha je dan bajunya taklah jarang sangat tetapi kain die mmg jarang. Sy pun tak peras bende ni, last kawan sepejabat sy yg tegur. Ape lg baru kelam kabut nak cari kain dalam. Last ade kawan dari cawangan lain yg pinjamkan kain dalam dia sbb kain baju kurung dia tak jarang. masaalahnya kain dalam dia tu jenis nylon sampai paras lutut je. Masa tu sy rasa drpd langsung tak pakai kain dalam; setakat tunjuk bayang betis tu tak jadi masaalah pd masa tu dan sy pun pakai kain dalam dia. Kain dalam dia mmg sedap untk di pakai sbb tak panas dan kainya dr jenis yg licin. Lepas majlis sy cari kawan tu untuk pulangkan kain dalamnya tp malangya kawan tu dah balik. Mungkin dia lupe ttg kain dalamya kot. Sy pun tak tahu dia tu asal dr cawangan mana. Sekarang ni kain dalam tu dah jadi milik sy. Kerap kali jgk sy pakai kain dalam tu ke office bersama dengan kain dalam yg sy beli. Skrg ni hari-hari sy pakai kain dalam kat office dan rumah.

Reply
avatar
Anonymous
admin
July 21, 2013 at 12:20 AM ×

tahniah, anda telah maju ke hadapan dan menutup aurat.

Reply
avatar
Anonymous
admin
July 22, 2013 at 6:30 AM ×

Nk pinjam juga kain dalam...sbb saya mmg jarang pakai kain dalam masa kerja walaupun kain tu jarang...dulu pinjam kwn serumah punya warna pink dan hitam mmg sedap pakai tp dia dh pindah ke tpt lain so skrg saya dh x berkain dalam lg...pakai legging je kt dalam...

Reply
avatar
Anonymous
admin
July 22, 2013 at 3:10 PM ×

Biasa pakai kain dalam yg mcmn kat office? Apa warna?

Reply
avatar
Anonymous
admin
July 22, 2013 at 6:42 PM ×

Kain dalam memang penting untuk semua perempuan tapi kain dalam nylon renda besar dan panjangnya sampai paras lutut sangat susah dibeli mana-mana,boleh bagi information yang mana boleh dibeli.

Reply
avatar
Anonymous
admin
July 22, 2013 at 8:19 PM ×

Oh macam mana Pinjam?terus tanggal?

Reply
avatar
Anonymous
admin
July 23, 2013 at 5:15 PM ×

Kalau kain tu jarang sy syorkan pakai kain dalam. Sekiranya tak biasa pakai yg panjang pakaije yg smpai paras lutut. Sypun kadangkala pakai kain dalam yg pendek ke office walaupun kain sy tu jarang. kalau pakai kebaya kain belah atau kurung belah sy pakai kain dalam sampai lutut or kain dalam belah panjang. Nampak sexy dan cantik.

Sy beli kain dalam satin paras lutut kat M&S kat 1 utama. Sy jgk beli kain dalam 19 inchi kat sane, tp harganya mahal sikit RM99 sehelai. Kain dalam kat sane mmg cantik dan sexy. Alamatnya:

Lot G322-G339, Ground Floor New Wing
1 Bandar Utama Shopping Centre
Bandar Utama Petaling Jaya, Malaysia
47800
Malaysia

Tel: +60 3 77277823

Reply
avatar
Anonymous
admin
July 23, 2013 at 5:24 PM ×

Kalau sy pakai baju kurung atau jubah; sy pakai kain dalam labuh atau paras lutut je. kalau sy pakai kebaya kain belah atau kerung belah sy pakai kain dalam panjang belah atau sampai lutut je. pernah jgk sy pakai kain dalam 19 inchi bersama dengan jubah dan baju kurung yg bajunya sampai paras bwh sikit dr pinggang.

Reply
avatar
Anonymous
admin
July 23, 2013 at 5:37 PM ×

Masa kawan sekerja sy tegur tentang kain yg sy pakai; kami bertig ade kat washroom office tengah bersolek. Mase tu kawn dr cawngan lain tu tengh pinjam alat solek sy tu so sypun mitak dia pinjamkan kain dalamnya. Kawan tu terus tanggal kain dalam yg die pakai dan bg kat sy. sypun pakaije terus kain dalam dia kat washroom office.

Reply
avatar
Anonymous
admin
July 24, 2013 at 8:25 PM ×

Kalau sy pakai baju kebaye berkain belah; sy kenakan dgn kain dalam 14 inchi sampai peha dan pakai legging, ye nampak kemas dan seksi. Kwn sy pun dah mula pakai kain dalam mcm sy dgn legging.

Reply
avatar
Anonymous
admin
July 25, 2013 at 9:19 AM ×

Bunyinya mcm menarik je, pakai kain dalam 14 inchi dgn legging. mst seksi & cantik kalau digayakan dengan baju kebaya raya yg tempah sy, lg-lg kain belah die yg jarang. mesti nak cuba.

Reply
avatar
Anonymous
admin
July 25, 2013 at 6:16 PM ×

colour pe kain dalam yang awk pinjam itu

Reply
avatar
Anonymous
admin
July 25, 2013 at 6:18 PM ×

kain dalam colour pe yang awk pinjam tu

Reply
avatar
Anonymous
admin
July 25, 2013 at 6:33 PM ×

Kalao Pakai skirt panjang jarang Dan Pakai kain dalam sampai lutut biasa boleh nampak bayang rendanya kain dalam,sebab sekarang dalam office ramai perempuan Pakai macam tu.jadi saya pun ikut Pakai kain dalam sampai lutut Dan renda mesti nak besar.

Reply
avatar
Anonymous
admin
July 25, 2013 at 6:36 PM ×

Apa brand kain dalam 14 inci,mana shopping boleh dibeli.

Reply
avatar
Anonymous
admin
July 26, 2013 at 12:43 AM ×

nak tanye sket, kain dalam yg belah panjang tu, bhgn bwh lebar brp inci?kalau kat bwh pun lebar @ kembang, x cantik ler sbb bila berjln, nanti kain dlm tu yg terkeluar.....

Reply
avatar
Anonymous
admin
July 26, 2013 at 6:55 AM ×

Brand kain dalam 14 inchi tu Triumph. Kain dalam tu mmg cantik dipakai dgn kain baju kebaya belah yg jarang atau kain baju kurung belah dan tak berbelah yg jarang. Kadang kala sy pakai kain dalam tu bersama dengan skirt labuh yg jarang kat office. Dr luar skirt boleh nampak renda kain dalam tu. Walaupun sy pakai kain dalam 14 inchi, mesti sy pakai legging kat office. Sy rasa yakin dan seksi dgn gaya ni. Pada masa yg sama ianya menutup aurat sy.Sy beli kain dalam tu kat:

TRIUMPH BOUTIQUE
F-083 FIRST FLOOR MID VALLEY MEGAMALL MID VALLEY CITY
58000 KUALA LUMPUR
Phone: 60322820410

Reply
avatar
Anonymous
admin
July 26, 2013 at 7:02 AM ×

Kain dalam pink berrenda.

Reply
avatar
Anonymous
admin
July 26, 2013 at 7:02 AM ×

Kain dalam pink berrenda.

Reply
avatar
Anonymous
admin
July 26, 2013 at 7:14 AM ×

Mmg betul, sy pakai kain dalam sampi lutut tu bkn setakat skirt panjang jarang je; sy pakai untuk baju kurung berkain jarang, kebaya jarang, dan jugak untuk jubah. Mmg boleh nampak bayang renda kain dalam buatkan rasa lbh sexy dan anggun. Drpd sexy tunjuk bayangan badan dr pinggan sampai ke betis lg baik tunjuk sexy renda kain dalam je.

Reply
avatar
Anonymous
admin
July 26, 2013 at 7:21 AM ×

Kain dalam belah panjang tu kat bhgn bwh lbh kurang 12- 14 inchi kot, sbb kain dlm tu tak kembang kat bwh. mase sy pakai dgn kain belah kain dalam tu nampak kemas je. kalau jln pun nampak skt je.

Reply
avatar
Anonymous
admin
July 26, 2013 at 9:46 AM ×

Saya pun pernah pinjam kain dalam degan akak admin kat office. mase tu saya pakai skirt panjang yang jarang sangat. Kebetulan ada vip datang sebab ada region meeting kat office. kak admin tu pakai baju kurung tapi pakai kain dalam sampai paras lutut je. kain dalam dia tu jenis kain satin pulak tu memang sedap sangat nak pakai. rendanya pun besar. bertambah seksi la pulak saya mase tu.

Reply
avatar
Anonymous
admin
July 26, 2013 at 11:37 AM ×

Saya pakai kain dalam sampai lutut masa Kat kahwin sepupu saya. Kain dalam tu dipakai bersama dengan baju kurung berkain jarang. Memang bnampak bayang renda kain dalam dari kain baju kurung. Ramai jugak tetamu wanita pakai kain dalam sampai lutut bersama dengan baju kurung jarang Kat kahwin tu.

Reply
avatar
Anonymous
admin
July 26, 2013 at 2:39 PM ×

saya pernah pinjamkan kain dalam sampai lutut yang renda besar kat bibik saya pada hari raya lalu sebab kain baju kurung putihnya jarang. Sexy gak bibik dgn kain dalam saya tu.

Reply
avatar
Anonymous
admin
July 26, 2013 at 4:25 PM ×

Kat GM Klang pun ade jual kain dalam. hargapun murah pelbagai saiz dan jenis. saya dah beli. cubalah kat sana.

Reply
avatar
«Oldest   ‹Older   1 – 200 of 203   Newer›   Newest»