Fikir Punya Fikir

Assalamualaikum. Thanks for drop by here ..

Hey :)

Seriously malam tadi aku takde idea nak update blog. Dan secara tetibanya jugak aku jadik emosional bila tengok blog aku ni.

I think again , why should I write? For what I write?

Lama aku berfikir. Aku baca entri-entri lama aku. Most of it is rubbish! Apa yang aku dapat dengan menulis hal-hal yang tak mendatangkan faedah kepada diri aku sendiri dan orang lain yang bersusah payah masuk ke blog aku ni?

I think it again. Something's not right here. Aku kena buat sesuatu.


I'm already 21 years old. Kenapa pemikiran aku masih tak boleh ikut macam umur aku? Berubah Tia , berubah! Kalau tak , kau akan ketinggalan. Kau takkan maju ke depan Tia.

Seriously I told you , entri ni aku mau berejam jugak aku buat baru siap sebab aku tak nak paksa otak aku untuk berfikir. Bukan nak manjakan otak tapi kalau aku push sangat otak aku ni , takut nanti haru biru jadinya.

So , berfikir dengan tenang.

Continue with my thinking. Aku tau aku boleh. Aku boleh berubah demi diri aku sendiri , keluarga , dan orang sekeliling aku yang menyayangi aku. Aku boleh berubah untuk jadi yang lebih baik walaupun tak SEBAIK yang TERBAIK. Hmm?

Kenapa aku dapat rasakan yang berblog ni mempengaruhi hidup aku , cara aku? Bila aku baca entri-entri yang aku buat sebelum ni , aku terasa yang aku ni budak baru berusia 12 tahun. Eh?


Aku pun tak tau di mana silapnya. Mungkin aku terlalu emosional kut bila menaip sampai ada entri yang jadi rubbish! Aku tak kata salah kalau nak buat entri merepek. Aku suka baca entri merepek orang lain tapi aku tak suka bila aku yang merepek. Rasa macam something wrong aje.

Aku kena bangun balik even it takes some time. Who knows something more better will happen kan? Perhaps?

Thanks for spent your time and reading my blog.

Previous
Next Post »

7 Comments

Click here for Comments
April 6, 2012 at 7:54 AM ×

cam ne ne spesifikasikan entry tu rubbish ke x ek???

Reply
avatar
April 6, 2012 at 12:40 PM ×

tu la..makin lama,
rasa cam tak taw nk wt entry camne lg..^^

Reply
avatar
Unknown
admin
April 6, 2012 at 1:01 PM ×

Taufiq : meluah pasal cinta , kecewa .. tp tu just for me .. tak suka kalau Tia yang buat entri macam tu tapi suka baca entri orang yang macam tu . heh?

Reply
avatar
ary_lee
admin
April 6, 2012 at 1:29 PM ×

rubbish?
Antara rubbish-rubbish tu masih ada permata yang berharga..
Suci dalam debu..
acheeehhh~~

Reply
avatar
Cikrosecute
admin
April 6, 2012 at 5:01 PM ×

HAHAHA...TULIS JER APA YG BERLAKU KAT TIA...CONTOH...SABUN JATUH KAT LUBANG BILIK AIR KE...HIHIHI..BIASYA PUBLISH ENTRY YG MACAM TUE ORANG SUKA BACA HIHIHI

Reply
avatar
April 6, 2012 at 6:31 PM ×

Takpe lahh. Berubah pelan-2. Nt lama-2 kematangan akan muncul jugak dalam diri akak :)

Reply
avatar
allyarifff
admin
April 7, 2012 at 1:49 AM ×

pernah rasa jugak! tpi now buat blog tu mcm tmpt diary je so tkpayah nak risau tulis apa sekalipun. hehe :)

Reply
avatar