Penat-penat Aku Habiskan Baucer

Assalamualaikum. Aku adalah antara yang bertuah sebab dapat baucer buku 1 Malaysia yang bernilai RM200. Huiyoo! Banyak tu. Mungkin kerajaan tau yang rakyatnya suka mencekik.

So , kalau depa bagi cash RM200 tu habis dekat makanan ja lepas tu pusing-pusing dalam perut satu hari esoknya dah buang tak ke membazir jadinya? Sebab tu lah kot digantikan dengan baucer. Hahaa! Memandai je aku kan?

Back to my story. Masa aku dapat baucer tu , terus aku blur. Macam nak ambik macam tak. Sebab masa tu kami dimaklumkan bahawa dekat bandar tempat kami tu takde kedai buku yang nak terima baucer kami tu. So , aku terfikirlah untuk apa baucer ni?

Dahlah takde kedai nak terima , expirednya pulak sebelum aku sempat balik rumah. Tapi hati aku kata , takpelah. Ambik je. Aku pun ambiklah.

Sampailah satu hari tu kecoh dekat kampus kata baucer buku tu dah diterima. Haah , aku dengan member apalagi. Bersoraklah. Siap planning lagi hujung minggu nak keluar tebus baucer tu.

Memandangkan tarikh baucer tu sampai Mac aje , aku pun apalagi. Bersungguhlah menghabiskannya daripada dibuang macam tu je kan? Sedaya upaya aku habiskan.

Last sekali , lepas dah habis baucer tu aku sapu baru tau tarikh luputnya dipanjangkan lagi. Aiseh , menguji tahap temperature sungguhlah. Nak buat macamana , dah sapsai pun baucer tu.

Harapan aku sebagai seorang pelajar , harap-harap lepas ni boleh dapat baucer lagik! Wuahahaa .. Sekian dulu setakat ni ye ..
Previous
Next Post »

7 Comments

Click here for Comments
cik dila..
admin
April 3, 2012 at 12:30 PM ×

hehe..dila da lama abis..tu pon sampai da tatao nk beli pe. :P

Reply
avatar
Nurul Ain
admin
April 3, 2012 at 12:52 PM ×

seronoknye dpt voucher buku...=)

suke sgt membaca...=)

Reply
avatar
April 3, 2012 at 1:02 PM ×

bestnyeee dapat baucerrr!!! >,<

Reply
avatar
April 3, 2012 at 1:41 PM ×

Salam..hai Tia..apa kabar :)


wahh Tia pun dpt baucer yaa..best ehh

Reply
avatar
Ujie Othman
admin
April 3, 2012 at 2:01 PM ×

mmg jeles akak tau!
lain kali dpt, hulur2 kat akak ya..mmg suka beli buku. kalau free lagi suka!

Reply
avatar
Unknown
admin
April 3, 2012 at 5:50 PM ×

dia extend? cis! buat penat lompat pagar kolej je. T_T

Reply
avatar