Full Time Blogger?

Assalamualaikum. Thanks for dropping by ..

Hey :)


Ada salah seorang blogger tanya aku dalam kotak komen whether I'm a full time blogger. The answer is , yes! Aku memang full time punya blogger tapi bukan foreverrrr. Just for a few months.


Aku sekarang tengah bercuti memandangkan intake untuk naik diploma masih lama lagi. Bulan 6 kalau aku tak silap. See? Lama kan. Aku duduk dekat rumah pun takde buat apa. Just menghabiskan beras dan lauk pauk yang ada dekat rumah je. Tapi tak lah sampai nak menternak lemak kan.


Aku dah apply dengan mak aku kata nak kerja. Tapi kena rejected! Sedih tak sedih. Alaa , aku tau. Mesti ada sebab kenapa mak aku tak kasi kerja kan?


Actually , sebelum aku sambung belajar bulan 11 tahun 2011 tu , aku memang full time blogger habis-habisan. Kerja aku melangut depan laptop aje sampailah dapat merasakan manisnya duit hasil blogging. Nak-nak pulak aku ni jenis yang suka kepam earnings sampai jadi bukit kan. Bila aku rasa dah "masak ranum" earnings tu , apalagi kasi cash out lah.


But seriously duit yang aku dapat tu 100% dari Nuffnang. Masa tu aku tak aktif sangat dengan ChurpChurp and Says Malaysia. Sekarang je baru aktif. Dan yang terbaru aku join , Gushcloud! Dalam sehari je aku dah dapat RM2.90. Nanti aku akan cerita pasal benda ni semua ye.


Itu lah pengalaman manis aku sebagai seorang blogger. Tapi sekarang dah semakin ramai saingan, so kena lah usaha lebih sikit kan.

Previous
Next Post »

9 Comments

Click here for Comments
misshannajr
admin
April 15, 2012 at 2:48 PM ×

heehe..kalau akak jg full time blogger boleh kering otak nak perah idea hehehe

Reply
avatar
Unknown
admin
April 15, 2012 at 2:58 PM ×

owh , kita sama tapi x srupa , hehe ,

saya full time depan laptop , tapi x jadi2 pun full time blogger , hehe ,

Reply
avatar
Cikrosecute
admin
April 15, 2012 at 2:59 PM ×

Full time tia...memang blogger hebat...

Reply
avatar
Unknown
admin
April 15, 2012 at 4:16 PM ×

whattttttt? 2.90 sehari? Gila hebat. Tu nuff ke churp tu? Ajarknnnnn, nia pun dok bosan kt rumah grr

Reply
avatar
April 15, 2012 at 6:50 PM ×

hehehehe
kitee sammmeeee
tapi x penah berduet bile berbelog ni
huuu
sdih2...

Reply
avatar
Abu Bagi
admin
April 15, 2012 at 7:48 PM ×

wah semakin berjaya dalam dunia blogging bagus.. kongsi kongsila ilmu hehehe..

duit aku smpai skrng 60 jak.. malas sda aku pikir pasal duit iklan.. just kongsi cerita jak dan show off hahahahaaha..

Reply
avatar
najihahfara
admin
April 15, 2012 at 9:42 PM ×

untungla..banyak jugak tu kalau kumpul hari2..

Reply
avatar
Unknown
admin
April 15, 2012 at 9:49 PM ×

Tia dpt RM 2.90 sehari
wah!! nak tau jugak cara tia dapt macm 2..?

Reply
avatar
ary_lee
admin
April 16, 2012 at 11:31 PM ×

Insya-ALLAH..
Harap dapat cari pembaca setia macam Tia..
Huhuhuhu

Reply
avatar