Punca Buat Blog Baru (Lebih dari 1)

Assalamualaikum. Thanks for  ..

Hey :)


Aku sebenarnya ada reg banyak blog. But trust me , blog-blog tu semua dah macam rumah kosong tak bertuan. Blog-blog tu semua aku buat macam anak tiri. Mean aku ni ibu tiri yang jahatlah sebab pilih kasih. Adeh , apa ke jauh perumpamaan aku tu.


Rasa kesian pun ada jugak dekat blog-blog tu tapi nak buat macamana. Sebab ikutkan sangat hawa nafsu , amekaw! Berderet blog aku susun dekat dashboard.


Then aku buat sikit research dan imbau balik apa puncanya sampai aku nak buat blog baru bagai ni.


Tiap kali aku rasa nak marah , kecewa , sedih mesti aku nak meluah. Tapi aku tak luah dalam blog UTAMA ni sebab aku tengok follower dah ramai takkan nak hidangkan entri yang buat orang kata "eh"? Tapi failed! Sebab bukan selalu pun aku mengalami situasi macam tu.


Tiap kali aku nampak blog yang buat cerpen online , aku pun nak jugak. Konon nak kumpul semua hasil karya aku dalam blog tu then mimpi readers and followers akan mengalahkan blogger-blogger hebat. Tapi , failed! Sebab idea selalu ke laut.


Tiap kali aku rasa banyak blog-blog hebat yang aku suka follow , aku rasa macam nak masukkan semua dalam bloglist. Malangnya , aku tak nak loading blog aku jadi berat sebab terlalu banyak link blog yang aku masukkan. So , buat blog baru. Konon khas untuk bloglist. Tapi , still failed! Sebab aku sendiri jarang masuk blog tu.


See? Sebenarnya semua tu sebab nafsu je. Bukan sungguh-sungguh pun nak buat blog baru. Seriously , blog yang satu ni pun aku terkial-kial nak update. Apatah lagi blog yang aku susun berderet tu. Dah sah-sah terbengkalai tak bertuan. Dah delete , tapi masih ada jugak!

Previous
Next Post »

11 Comments

Click here for Comments
Sarah Mnasir
admin
April 10, 2012 at 11:31 PM ×

hehe , ara ada 1 jew blog.. my only 1 :D

Reply
avatar
ReramaBiru
admin
April 10, 2012 at 11:35 PM ×

~betul tue..yang satu pon tak sempat nak jaga..huhu :(

Reply
avatar
Unknown
admin
April 10, 2012 at 11:52 PM ×

hahhhaa.. smelah kite.. Asl marah je mesti nak luahkan tp tak nak org taw.. tu yg twitter jdik mangsa tu. hhahhaa..

yg buat bloglist tu pwn smelah..

btw, cntiklah blog akq tia skunk ! lama kowt tak masuk sni.. Suka gila tgk header ! Comel !

Reply
avatar
April 11, 2012 at 12:07 AM ×

bila nafsu menguasai diri, jd cm ni lah.. semua org len wat, kita nak wat.. hehehe

Reply
avatar
April 11, 2012 at 12:11 AM ×

haha..semua kelaut...haha :)

Reply
avatar
Anonymous
admin
April 11, 2012 at 1:53 AM ×

dalam 1.7k followers hang..aq orng first comment..and i'm just a random blog creeper..haha..nak reward weih..meh2..hoohoo
(mode happy :) ) yng bnyk blog tu pesal..kan dah terkial2.ekeke..btw, nice blog thou

Reply
avatar
Unknown
admin
April 11, 2012 at 2:37 AM ×

1 blog sudah mencukupi..pastikan benda yg nak disampai tu tepat pada masa, individu yg berkenaan..

Reply
avatar
Anonymous
admin
April 11, 2012 at 11:44 AM ×

hahaha.. tang bloglist tu je gee tak buat mcm tia.. gee still bukak smpai skang.. heee... :)

Reply
avatar
April 11, 2012 at 2:21 PM ×

utamakan apa yg perlu diutamakan

=)

Reply
avatar
Ezad Skytech
admin
April 11, 2012 at 8:50 PM ×

hee...satu blog pun da tak terlayan..nak buat lebih dari 1..lagi la..tak terurus..hee~

Reply
avatar
April 12, 2012 at 11:54 AM ×

sis ada satu blog dh terbelangkalai..konon2 utk sesi meluah, skrg share dgn sorg blogger jgk..tp dh bersarang blog tu hehe

Reply
avatar