2 Peristiwa Berlaku Hari Ni

Assalamualaikum. Thanks for dropping by ..

Hello my dear sweet readers! Ahaa ..


How's your day? My days going more much better. Harapnya semakin baik lah ye. Today , untuk kesekian kalinya , finally aku melangkah keluar jugak dari rumah. Dah hampir sebulan jugaklah aku terperap dalam rumah masa start cuti bulan 3 baru-baru ni.


Perasaan dapat keluar rumah , it's amazing you know. Haha! Just kidding. Macamlah baru keluar dari penjara sampai nak jakun bagai. Biasa-biasa saja. Aku keluar dengan mum aku. Ada sedikit urusan.


Before balik rumah tu , mum belanja aku makan. Dah lama rasanya tak makan dekat luar. So sorry sebab takde snap any picture untuk ditatap. Ada dua benda yang aku nampak dalam kedai makan tu.


First , masa sementara aku dengan my mum duduk tunggu makanan yang kami order sampai , dekat depan meja kami tu ada sorang auntie. My mum dengan aku tengok auntie tu macam loss something sebab dia duk kelebek-kelebek meja makan tu. Then dia bersuara lah panggil pekerja dekat situ kan.


Auntie : Dik , mana makanan atas meja ni tadi?
Pekerja : Makanan apa kak? Rasanya takde apa-apa yang tinggal tadi.
Auntie : Ada. Meja ni tadi belum dibersihkan. So , akak tinggal kejap makanan akak. Sebab akak nak pergi toilet kejap. Akak mai datang je , meja dah bersih sekali dengan bungkusan makanan akak tadi pun bersih dik.
Pekerja : Oh ye ke? Nanti saya tanyakan yang lain ye.

Lepas beberapa minit ...

Pekerja : Takdelah kak. Meja ni takde apa-apa pun yang tinggal.
Auntie : Eh ada dik. Makanan tu akak belum makan lagi.


Then tetiba pulak makanan yang aku dengan my mum order dah sampai. Memandangkan perut dah lapar , aku tak pandang kiri kanan dah. Terus aku bantai makanan tu. Eh , ada baca doa tau. Pasal auntie tu , sorry aku pun tak tau penyudahnya. Lagipun my mum dah membebel. Katanya lepas makan nak direct pi ambik budak dekat sekolah. Kang lambat , kesian dekat budak-budak tu. Aku pun apalagi , sappp!


Next story masa aku nak pi sinki basuh tangan dengan extra membetulkan tudung. Ahaa ;) Belek-belek muka jap depan cermin , "cun jugak aku eh.."! Hahaa. Dah lama rasanya tak puji diri sendiri.


Lepas habis belek muka dan basuh tangan segala , aku nak balik tempat duduklah. Then tetiba aku nampak sorang lelaki Pakistan duk riba sorang baby yang I guess baru lahir kot. Dengan sorang girl. Muka girl tu macam orang tempatan. And aku teka tu his wife.


Sampai je dekat tempat duduk aku tu , tetiba lak mak aku bisik. Kau nampak lelaki Pakistan tu? "Amboi , ni mesti mak aku nak start gossip ni."


Actually , my mum masih teringat lagi citer sorang member yang sebaya dengan aku. Boleh dikira aku dengan member aku tu kamching lah. Rapat. Tapi kawan aku tu buat hal. Takyah citer detail sangatlah. Lastly , dia kahwin dengan lelaki Pakistan tu which is lelaki tu actually dah ada anak bini pun. Ayah aku kenal.


Mak aku asyik sound aku je. Jangan berkawan dengan suami orang. Nanti buruk padahnya. Owkay my lovely mum :)

Previous
Next Post »

10 Comments

Click here for Comments
ReramaBiru
admin
April 16, 2012 at 10:02 PM ×

~alamak baru nak tau kesudahan kisah auntie tue..hehe

setuju ckap mak awk..:)

Reply
avatar
April 16, 2012 at 10:03 PM ×

mmng betullah tu...hehe

Reply
avatar
Unknown
admin
April 16, 2012 at 10:23 PM ×

betul tu kak.. kalau boleh jgn berkawan dgn suami org.. nnt kalau ada masa kita chit chat okey.

Reply
avatar
Sarah Mnasir
admin
April 16, 2012 at 10:47 PM ×

org pakistan mcm tu la.. dtg cni buat2 bujang.. da byk jumpa kes mcm tu.. huhu

Reply
avatar
ary_lee
admin
April 16, 2012 at 11:20 PM ×

Cizzssss,,..
ary bermint nk tau psl auntie tu nih..
tia lak duk sbuk mkn..
hahahaxd

Reply
avatar
Ku Syida
admin
April 17, 2012 at 1:09 AM ×

mak awak mcm mak kita..hehehe...suka ingatkan sampai dah mcm meleter..hihi...

Reply
avatar
April 17, 2012 at 2:17 AM ×

Yeahh..bahaya kwn dgn laki org..takut banyak masalah je nanti kan.huhu

Reply
avatar
P#eoniX
admin
April 17, 2012 at 2:28 AM ×

cik adik manis...mau beli karpet....kah...kah...kah...

Reply
avatar
Unknown
admin
April 17, 2012 at 7:03 AM ×

makcik tu punya cerita macam real je? hahaha

Reply
avatar
maszull
admin
April 17, 2012 at 11:20 AM ×

assalamualaikum Tia....betul tu mama pun sokong kata2 mak Tia tu...:)

Reply
avatar