Kenapa Agaknya Blogger Ni Eh?

Assalamualaikum.

First of all , aku nak mintak maaf kalau ada mana-mana blogger yang terasa hati dengan entri aku ni. Aku saja guna tajuk macam tu so that korang akan tertarik nak baca sekaligus boleh perbetulkan apa-apa yang boleh dibetulkan.

Sometimes , bila aku nak blogwalking , aku akan klik secara random gambar-gambar yang ada dekat widget follower tu.

Tapi , selalunya lepas aku tekan je something yang mengecewakan keluar terpampang dekat skrin lappy aku.


Tiga perkara yang bermain dalam fikiran aku. First , blogger ni memang tak nak orang lain tau pasal blog dia.

Second , blogger ni memang tak perasan yang dia lupa tick nak enable access ke blog dia.

And lastly , dia memang ada sebab sendiri kenapa dia buat macam tu.

So , kalau anda salah seorang dari mereka yang aku fikir dekat no1 atau 3 , sila abaikan entri ni. Kalau anda salah seorang dari mereka yang tak perasan nak tick menda alah tu , teruskan membaca sebab aku akan tunjuk caranya.

Mula-mula sekali pergi dekat Edit User Profile.

Dekat bahagian atas sekali , Privacy , ada perkataan "Share my profile". Jumpa? Just TICK dekat situ. Kalau masih ada kerja nak edit-edit apa yang patut , sila teruskan. Pastikan jangan lupa "Save Profile" ye. DONE!

Thanks for spent your time and reading my blog. Minat YUNA? Jom baca ni PASAL YUNA .. Atau jugak pasal TEH TARIK ORANG MALAYSIA ni ..

Previous
Next Post »

10 Comments

Click here for Comments
Unknown
admin
April 4, 2012 at 8:13 PM ×

dorg tak perasan kot. hehe

Reply
avatar
Unknown
admin
April 4, 2012 at 8:59 PM ×

hello. budak UITM jiranku?ahhaa... takdir tidak terjumpa kan.

Reply
avatar
ary_lee
admin
April 4, 2012 at 9:08 PM ×

Berdebar-debar cek..
Ntah ary dah tick ke belum..
Nasib bek SUDAH~~
Akhirnya tersenyum..
Hahahaha!

Reply
avatar
Ezad Skytech
admin
April 4, 2012 at 9:16 PM ×

mungkin ramai yg tak perasan kot nak tick enable tu..hee~

Reply
avatar
Unknown
admin
April 4, 2012 at 10:27 PM ×

dia tak habis teroka setting blog dia kot

Reply
avatar
Nour Adieb
admin
April 4, 2012 at 10:53 PM ×

Maybe dorang tak perasan..

Reply
avatar
April 4, 2012 at 10:57 PM ×

....Tips yg menarik dan berfaedah.!
Kadang kita terlepas pandang hal2 kecil camni..
TQ atas tips tsb ,saya pun dah upgrade blog ..seperti yg you nasehatkan.!
Terimakasih banyak2.!

Reply
avatar
Unknown
admin
April 4, 2012 at 11:20 PM ×

haha maybe dorang tu pemalu kot :P

Reply
avatar
April 5, 2012 at 10:06 AM ×

ada rahsia tersendiri kot..hehehe..
tak pun tak perasan ngn setting2 dlm blog yg banayak2 tu..
Pokok Manggis Depan Rumah

Reply
avatar
April 5, 2012 at 12:10 PM ×

konfemla tu pemalu durang tu hehe

Reply
avatar