Aku Terlalu Berharap!

Assalamualaikum. Thanks for drop by here ..

Hey :)


Everytime aku tengok ibu dengan ayah aku , terus aku berangan. Boleh ke aku dapat pasangan hidup yang perangainya macam ayah aku? Yang bersabar dalam banyak hal. Masih bertahan dengan familynya even anak dah bersusun sampai 7. Yang menjadi suami yang setia dengan isterinya , dan ayah yang baik kepada anak-anaknya.


Rasanya , memang takkan habis fikir kalau tu je yang aku fikir. Seriously bila umur dah semakin meningkat ni , impian nak bina keluarga yang bahagia memang selalu menyemak dalam kepala.

Boleh ke aku jadi isteri yang baik?

And seriously bila tengok keadaan zaman sekarang , sometimes buat aku takut.


Suami dah dapat isteri yang baik , pakej lengkap , pandai masak , solat tak tinggal , pandai jaga rumah , jaga diri , tapi still juga. Suami buat hal.


Isteri dah dapat suami yang penyayang , solat jaga , setia , tapi still juga. Isteri buat hal.


Aku pun bukanlah perfect sangat. Masih ada cacat cela serba serbi kekurangan. Tapi , salah ke kalau aku mengharapkan seorang lelaki untuk menjadi suami yang setia dengan isterinya. Mengharapkan seorang suami untuk menjadi ayah yang baik untuk anak-anaknya?


Maybe aku tak patut expect a perfect husband kan? Kalau dapat , syukur alhamdulillah ..

Previous
Next Post »

10 Comments

Click here for Comments
P#eoniX
admin
April 10, 2012 at 9:07 PM ×

btol tu...hehehehh...singgah kat sineh sorry baru on9...heheh..

Reply
avatar
tomatokering
admin
April 10, 2012 at 9:48 PM ×

insyaAllah.. Yakin pada diri sendiri, pasangan kita sebab kita yakin dengan Allah.. All will be well.. ;)

Reply
avatar
Bobo
admin
April 10, 2012 at 9:50 PM ×

dah ade calon ke cik tia? :)

Reply
avatar
Datin Tyka
admin
April 10, 2012 at 10:13 PM ×

sebab itu kita selalu kene amalkan sifat bersyukur..
kadang kadang benda yang kita tak nak terjadi ni datang dari sebab kita.
kan kan. he he

btw, selamat menjadi rakan blogger DT.. DT sudah masukkan dalam bloglist.

Reply
avatar
Unknown
admin
April 10, 2012 at 10:18 PM ×

kalau nak mencari a 'perfect husband' memang takkan lah. sbb masing2 ada kekurangan. seriusly ayah kita adalah ciri2 yg kita nak jadi bakal suami kita kan? nia pun cmtu gak kengkadang hehe. setuju tak 'lelaki baik utk perempuan baik dan sebaliknya?' nia tak . tia?

Reply
avatar
kim
admin
April 10, 2012 at 10:29 PM ×

Huuuuu...sama la kiter...slalu pikir cam ni :-!

Reply
avatar
kim
admin
April 10, 2012 at 10:29 PM ×

Huuuuu...sama la kiter...slalu pikir cam ni :-!

Reply
avatar
April 11, 2012 at 12:09 AM ×

aku pon xsabar nk kawen la... nk ada family sndiri.. hehe

Reply
avatar
Anonymous
admin
April 11, 2012 at 11:48 AM ×

nak dpt yg macam tu.. kita pon kena cuba menjadi ke arah yg mcm tu.. kan lelaki yg baik utk perempuan yg baik..? insyaAllah.. <3

pd gee, kenape banyak rumah tgga dulu bertahan adalah sbb zaman mak ayah kita adalah zaman membaiki benda yg rosak. zaman kita pulak adalah zaman membuang benda2 yg rosak.. sbb tu la, byak rumah tgga skang tak kekal dan binasa..

p/s: jodoh itu rahsia Allah..

Reply
avatar
April 12, 2012 at 11:55 AM ×

doa yg terbaik jak Tia..sis skrg ni pun mula suda mofikir soal kawen..tp tu la, x ready sgt lg, keja tetap pun blum ada..saving pun xda..aset sndri pun xda..bls jasa parents pun blum mampu..haiya..kwn2 sis smuanya byk kawen & ada anak suda..tp sis? hampehhh

Reply
avatar