Biarlah Kalau Orang Tak Kenal Saya

Assalamualaikum ..


Macam-macam tuduhan and tanggapan orang dekat mereka yang tak tunjuk the real face nya di alam maya ni. Contoh macam dekat facebook , twitter , blog and so on.

Ada dua jenis perangainya bagi mereka yang tak tunjuk muka sebenar di alam maya ni. First , dia tak kasi tunjuk muka sebab nak buat dajal dekat orang lain. Macam nak kutuk orang ke , nak sakitkan hati orang ke. So , haruslah jangan letak the real face kan? Nanti orang cari and then sepak terajang dia ke. Jadilah dia seorang yang misteri dalam keadaan yang TAK BAIK!


Second , dia tak tunjuk muka sebab dia memang tak nak orang kenal dia. Saya ambil contoh diri saya sendiri je owkay. Saya selalu post entri yang berkaitan dengan hidup saya. Mean , perkara tu pernah terjadi dan saya sendiri mengalaminya. Certain pengalaman , memang agak buruklah dipandangan orang. So , takkan saya nak burukkan diri saya kan?


But at the same time , saya cuma nak orang lain ambik iktibar dari apa yang pernah terjadi dekat saya. Saya dah laluinya , saya cerita dekat awak , so takkan awak nak laluinya untuk kali kedua?


Saya tak kisah kalau orang tak kenal siapa saya. Nak kata saya pengecut? Katalah. Biarlah orang tak kenal siapa saya. Cukup mengenali saya melalui penulisan pun sudah memadai. Saya berblog untuk menulis , bukan menjadi model.

Previous
Next Post »

24 Comments

Click here for Comments
Ayu Imani
admin
April 27, 2012 at 8:37 PM ×

singgah sini dan follow tuan blog...

Reply
avatar
adan
admin
April 27, 2012 at 8:46 PM ×

ayat last mantap dan padat!

Reply
avatar
Amanina
admin
April 27, 2012 at 8:52 PM ×

yea betul. sy pun x tunjuk muka sy.

kat fb pun sy tak letak gambar sy. sokong2 :D

Reply
avatar
Unknown
admin
April 27, 2012 at 9:00 PM ×

hi come here and follow :)

Reply
avatar
FEDO
admin
April 27, 2012 at 9:01 PM ×

betul tu... heheh.. apa ada pada wjah ... hati lebih utama.. ini kali la...heheh

Reply
avatar
Unknown
admin
April 27, 2012 at 9:12 PM ×

a.ah lah . baru tau . awak ni kakak ea dari saya ? hehe .

Reply
avatar
Diyana Ali
admin
April 27, 2012 at 9:17 PM ×

biar org kenal hati kita dahulu, bukan hnya kenal muka je . hehe

ya2 utk penulisan , bukan untuk jd model :)

Reply
avatar
Unknown
admin
April 27, 2012 at 9:33 PM ×

betul juga tu. kalau nk letak xpe xnak letak pn xpe kan.

Reply
avatar
Unknown
admin
April 27, 2012 at 10:05 PM ×

alahai salah ke kalau xnak tunjuk real face?? huk3.. sabar ye sis tia..biasalar tu..hidup..

husna dah singgah sini before publish entry pasal watermark..baca entry sis apa itu watermark..nice..hehe..juz x tinggal komen je..huk3..

Reply
avatar
Azura
admin
April 27, 2012 at 10:05 PM ×

nice entri. nway, thanx sudi singgah blog saya...

Reply
avatar
April 27, 2012 at 10:21 PM ×

alahaiiiiii .. mee pon tak tunjuk gambar mee . owg yg mcm tuh tak perlu lyn . saba eh ?

Reply
avatar
Unknown
admin
April 27, 2012 at 10:30 PM ×

setiap org ada pendapat masing2.. I agree with ur opinion, :) thumbs up! :)

Reply
avatar
9n0L4
admin
April 27, 2012 at 10:30 PM ×

atas masing² kan. better tak pyh persoal pendirian org lain. be supportive as fren. biarlah dear. mulut org takleh tutup. be yourself. ;)

Reply
avatar
cik ika
admin
April 27, 2012 at 10:59 PM ×

ayat last memang terbaik..tersentap la jugak..>.<

Reply
avatar
Pha Is
admin
April 27, 2012 at 11:11 PM ×

tertarik dengan ayat last tuh... sbb ada yg buat blog bajet nak jadi model.. hehehe

Reply
avatar
April 27, 2012 at 11:16 PM ×

sy suka option kedua tu.. kwn2 rapat pun x tau sy ada blog yg aktif ^^

Reply
avatar
April 27, 2012 at 11:31 PM ×

satu je sebab skl tak tunjuk muka kat blog

low-confident...only that

Reply
avatar
RHI
admin
April 27, 2012 at 11:41 PM ×

terserah pada induvidu sebenarnya..tapi apa2 pun akak setuju..kita berblog kerana kita nak jadi penuliskan?

Reply
avatar
eyjalukman
admin
April 27, 2012 at 11:47 PM ×

depends on individual kan ? kita tak berhak nk menilai ,yg penting niat diri sndiri :)

Reply
avatar
najihahfara
admin
April 28, 2012 at 12:26 AM ×

bialah kekal misteri mcm ni..syok :)

Reply
avatar
Unknown
admin
April 28, 2012 at 1:21 AM ×

yeah.. kita berblog bukan utk menayang muka sendiri.. haha

Reply
avatar
ProfHariz
admin
April 28, 2012 at 1:34 AM ×

Saya berblog untuk menulis,
Bukan menjadi model
tapi menjadi selebriti ? ehh yeke ;p

Reply
avatar
April 28, 2012 at 2:13 AM ×

yup,setuju. Hak asasi blogger.
Nak letak ke, xnk letak ke, empunya blog punya suka..hehe!^_^

p/s: new blogger.

Reply
avatar