Nampaknya Blog Tia Bakal Di REMOVED

Assalamualaikum ..


Siapa yang alert tentang isu terbaru berkenaan tak boleh tinggalkan link dalam ruang komen? Kecoh pasal tu sekarang kan? Dah ramai yang post entri macam tu. Rasanya Tia tak payah kasi backlink lah sebab banyak dah.


Kenapa tak boleh tinggalkan link dalam ruang komen? Melalui sumber yang tak tau boleh percaya atau tak, kononnya kalau terlalu banyak link dalam ruang komen dan pihak google dapat kesan. Blog akan di REMOVED serta merta tanpa notis.


Siapa tak cuak kan kalau blog depa kena removed?? Maka sekarang berlakulah fenomena tak boleh tinggalkan link dalam ruang komen. Kalau degil letak jugak, komen tu takkan di approved. Sorry to say lah kan.


Tapi yang turut buat Tia berfikir ialah, kalau betul berlaku hal macam tu. Kenapa blog Ben Ashaari yang sudah semestinya setiap hari ruang komennya dipenuhi dengan link yang mempromosikan blog dan entri tak di removed lagi? Masih teguh pulak tu.


Jangan salahkan dorang yang tak nak approved komen beserta link tu sebab dorang cuma nak berjaga-jaga. Apa orang kata, sediakan payung sebelum hujan. Tak pun, mencegah itu lebih baik dari mengubati.


Mula-mula Tia terbaca entri tu, Tia terus cuak jugak bhaii. 150++ komen yang beserta link ada dalam ruangan komen segmen terbaru Tia tu. So, redha jelah kalau lepas ni blog Tia pulak akan diremoved.


So, kalau blog Tia pun kena removed nanti. Tia minta maaf kalau ada salah apa dekat korang eh.. Tia cuma nak kata, berblog sangat best okey!!


Sekian...
Previous
Next Post »

53 Comments

Click here for Comments
Fariq Jalil
admin
July 16, 2011 at 1:46 AM ×

selfhosted je la kak.. takde risau pasal blog diremove...

Reply
avatar
harrazdani
admin
July 16, 2011 at 1:50 AM ×

ben ashaari pakai dot com....;)

Reply
avatar
Unknown
admin
July 16, 2011 at 1:50 AM ×

@Fariq percayalahhhhhh . memang itu HAJAT TERBESAR DALAM HATI . huhu (caps lock tuhh) .. tapi nak buat cemana . nih , poket tak kembung lagik . huhuuu :)

Reply
avatar
Unknown
admin
July 16, 2011 at 1:52 AM ×

@harrazdani Tia pun pakai dot com .. Ben bukan pakai selfhosted .. under blogspot jugak ..

Reply
avatar
najihahfara
admin
July 16, 2011 at 1:56 AM ×

walamak..yeke..
tia,jemput join segmen hhihi..
cube2 je

Reply
avatar
July 16, 2011 at 1:59 AM ×

aku ingat betul betul nak kena remove...suspen betul...

Reply
avatar
Unknown
admin
July 16, 2011 at 2:01 AM ×

Tia... MB dengar link biase takpe.. yg link tulisan biru tu yg tak boleh. huhu..
yg sal segmen tia tu. InsyaAllah takde pape kot.

Reply
avatar
adan
admin
July 16, 2011 at 2:04 AM ×

andukkk... comel jak emoticon tu... senyum2 aku tgk.. sori beb rasanya aku mau komen pasal emoticon tu jak boleh? serius. kuhsyuk baca entri mu last2 tgk emoticon tu.. alolololo.. sedih jak tgk....

Reply
avatar
Firdaus Life
admin
July 16, 2011 at 2:10 AM ×

karut je semua tu tia. hahaha mampus la segmen seminggu 100 follower akan datang kalau betol :D

Reply
avatar
Ezad Skytech
admin
July 16, 2011 at 2:12 AM ×

ada jugak pasal ni Tia...tapi tak pasti betul atau tidak..

Reply
avatar
FADZ
admin
July 16, 2011 at 2:14 AM ×

jgn rso syggg..insyaallah takde paper..
baca entry da feel da sian kat tia tp tgk katon tu wat eden sengih lak..=D
* tak bes la kalo blog tia diremoved..* sama2 kita doa spy tak remove eh??

Reply
avatar
Unknown
admin
July 16, 2011 at 2:25 AM ×

grrrrrrrrrr..incya-Allah tak ad ap2 lh tia..incya-Allah xad ap2 pon..

Reply
avatar
Si Orkid
admin
July 16, 2011 at 2:27 AM ×

la..yer ke ni tia?? tp kan zatiey rse x lah..xkn kot..huhu..kalau btol lah..hbis lah hilang kwn blogger zatiey yg spoting mcm tia nih..

p/s: lau btol kne remove..Tia wat la blog bru..n jgn lupe follow zatiey..huhu..

Reply
avatar
Unknown
admin
July 16, 2011 at 2:30 AM ×

as salam..
haih..tunggu entry baru pakcik

=_=

Reply
avatar
July 16, 2011 at 2:34 AM ×

blog aku prnah kn removed sblom ni..nasib google buka blk slps 2 hari ..aduh ...

Reply
avatar
Mr. Asada
admin
July 16, 2011 at 2:35 AM ×

semoga tak d remove.. sebelum ni, saya main approve je segala komen. tak kira yang berlink atau tidak. huhu..

Reply
avatar
Anonymous
admin
July 16, 2011 at 2:39 AM ×

eh x faham.. nape jadi mcm tu pulak? ini tidak adil!

Reply
avatar
July 16, 2011 at 3:03 AM ×

comel natang im dead tu haha

Reply
avatar
semutsengal
admin
July 16, 2011 at 3:21 AM ×

sejak akhir-akhir ini,

banyak betul khabar angin pasal blogspot.

Reply
avatar
Unknown
admin
July 16, 2011 at 3:47 AM ×

removed klu dikonsider spam... so dont worry bukan spam tu.. :D

Reply
avatar
Hunny Kitty
admin
July 16, 2011 at 3:58 AM ×

sebelom jadik ape2 buat back up semuaaaaaaa entry......

Reply
avatar
Wanie
admin
July 16, 2011 at 4:32 AM ×

khabar angin je ni Tia
(dengan yakinnye)

Reply
avatar
Unknown
admin
July 16, 2011 at 4:56 AM ×

tia..buat 2 blog mcm bro..padam satu ada satu lagi haha

Reply
avatar
MerLe
admin
July 16, 2011 at 6:30 AM ×

yeke? xtau la plk... agak x mengikuti perkembangan semasa..hehe

Reply
avatar
July 16, 2011 at 7:04 AM ×

x best la cmnie.. x mesra alam lnsung.. ish3..

Reply
avatar
Rina Rahamat
admin
July 16, 2011 at 7:28 AM ×

canteknya ruang komen Tia..

mcm² ah blogspot ni..asyik nk remove blog org jer..

Reply
avatar
lilypelangi
admin
July 16, 2011 at 8:05 AM ×

tia~~~jgn pergi~~ hehehe

Reply
avatar
Pha Is
admin
July 16, 2011 at 8:11 AM ×

tapi, kalau fikirkan, kenapa google tak bagi yer..?

Reply
avatar
ct kektus
admin
July 16, 2011 at 8:35 AM ×

entah2 khabar angin lalu sepoi2 bahasa je tia. saje nak menakut2kan semua. ;p

dah, p makan lolipop, nanti hepi. haha ^^

Reply
avatar
cik sakdi
admin
July 16, 2011 at 9:02 AM ×

tu la pasal, blog ben rilek je setiap entry dia melambak link, hehe

Reply
avatar
Unknown
admin
July 16, 2011 at 9:51 AM ×

ingt Tia yang nak removed td..cuak gak la bce..

Reply
avatar
Munn Jaafar
admin
July 16, 2011 at 9:54 AM ×

ha dlm hal ni pakai intense debate slmt xkira berapa ribu link pun =)

Reply
avatar
Akunyer
admin
July 16, 2011 at 10:26 AM ×

huhu terbaca jugak pasal tu..macam2 la...

Reply
avatar
Unknown
admin
July 16, 2011 at 11:17 AM ×

sy pon redha je la..sebab ksian la plak kalau komen org ade links semua kte kena removed kan??erm..contoh bro ben tu mmg bgos tia..hihi

Reply
avatar
ZF
admin
July 16, 2011 at 11:41 AM ×

@harrazdani: walaupun dya pakai dot com... hostingnya tetap blogspot...

Reply
avatar
RHI
admin
July 16, 2011 at 12:05 PM ×

memang kakak pun ada dengar, tapi tak tahu kesahihannya, InsyaAllah..blog Tia selamat

nanti orang takut nak buat segmen kan

Reply
avatar
Terbelog
admin
July 16, 2011 at 12:34 PM ×

kalo ltk link mcm ben xpe
kalo ltk hidden mcm ni
Wordless Wednesday #4 x boleh

Reply
avatar
arituarini
admin
July 16, 2011 at 1:13 PM ×

ermmm mcm2 skang ni... kih kihk ih

Reply
avatar
arituarini
admin
July 16, 2011 at 1:14 PM ×

tia pun mkin sombong ngan sy..huhu... kih kih kih

Reply
avatar
Anonymous
admin
July 16, 2011 at 1:27 PM ×

OH NO~~~~~

Reply
avatar
Kei Seichi
admin
July 16, 2011 at 1:58 PM ×

ingatkan kena remove da tadi...

Reply
avatar
Abu Bagi
admin
July 16, 2011 at 3:04 PM ×

aku try tinggalkan link ok hehehe

http://ashgive.blogspot.com/2011/07/aku-memang-tak-suka-baby.html

Reply
avatar
Tea Dno
admin
July 16, 2011 at 3:28 PM ×

ecehh.. yeke? ini mulut2 jahat kott.. bese lah, kalau org dah dgki mcm2 blh buat.. :)

berblogging mmg best.. :)

Reply
avatar
Damn Nations
admin
July 16, 2011 at 3:37 PM ×

Perghhh ayat last! (=_=)

Reply
avatar
Unknown
admin
July 16, 2011 at 4:45 PM ×

tak pernah tahu pun smpi kes camni,huhu

Reply
avatar
blur kiddo
admin
July 17, 2011 at 12:15 AM ×

sokong muhamad hanif, heee. comel bawang DEAD tu XD

Reply
avatar
July 17, 2011 at 5:47 PM ×

Hum byknya ketinggalan isu. Huhu. Xdpt blogging dgn gembiranya skrg...sbb kena bergembira dgn encik hubby maka laptop pun terperam aje. Huwaaa..

Reply
avatar
K
admin
July 19, 2011 at 7:59 PM ×

hehe, yeke?? save template cepat-cepat XD

Reply
avatar
cik pip
admin
July 20, 2011 at 1:47 AM ×

ha..betul ke ni khabar angin ea..

Reply
avatar