Pengalaman dengan Buaya

Assalamualaikum ..


Korang pernah pergi taman buaya tak? Err~ Taman?? Yelah yelah. Tempat di mana segala bapa buaya, mak buaya, anak buaya, semualah keluarga buaya menetap dekat situ. Kalau ada lelaki buaya, elok ditempatkan sekali bersama.


Sambung. Dekat Sandakan Sabah ni ada satu-satunya taman buaya tau. Arulchelsea dengan Adan pernah pergi tak? Dulu masa Tia kecik, tak ingat umur berapa dah. Yang penting masa tu memang masih kecik. Ada satu pengalaman tau.


Ayah bawa Tia pergi taman buaya tu. Seronok gile. Tapi menakutkan sebab jambatan dia masa tu cuma pakai kayu. Ye kayu yang bila-bila masa boleh runtuh. Dekat bawah tu pulak bersepah buaya-buaya besar. Siap ada yang tengah nganga mulut lagi tu.


Nak dijadikan cerita, masa terkinja-kinja seronok-seronok jalan atas jambatan tu tiba-tiba kaki Tia termasuk dalam lobang dekat jambatan tu. Mak aih, kemain beso lobang hidung dekat jambatan tu. Kaki budak-budak kan kecik. Senang je masuk.


Sumber : Google

Ayah pun dah panik takut anak dia tergelongsor masuk lubang tu lalu menjadi santapan buaya. Tia dah menangis dah masa ayah tarik Tia tu. Alhamdulillah. Kaki dan Tia selamat. Selipar yang comel tu aje tak selamat. Terjatuh!


Sekali jatuh selipar tu kat bawah dekat buaya-buaya tu, apalagi melibas-libas ekor buaya-buaya tu. Bergerak-gerak semua padahal mula-mula semua rileks je diam-diam. Depa marah kot sebab tak dapat jadikan Tia lunch dorang.


Inilah salah satu cerita masa Tia masih kecik yang Tia ingat sampai sekarang!!

Sekian...
Previous
Next Post »

53 Comments

Click here for Comments
Unknown
admin
July 16, 2011 at 5:36 PM ×

cerita seram ke ni tia..kalau tak tak ada blog tia ni..bro nak lepak kt mana xixixi

Reply
avatar
Ca Ezah
admin
July 16, 2011 at 5:44 PM ×

eee~ ca tkot la tgok buaya..dia senyap..kang tibe2 bergerak..menyeramkan..

Reply
avatar
Pyka Rahmat
admin
July 16, 2011 at 5:46 PM ×

nasib tak kena ngap :O

Reply
avatar
adan
admin
July 16, 2011 at 6:07 PM ×

AHAHAHAHAHA.... jap2..

mau sambung lagi ketawa..

AHAHAHHAHA...

ui air bawah jambatan tu hijau tau.. air hijau jgn disangka tiada buaya.. ahahaha..

dulu kecik2 aku pernah buang tin cola ke bawah tu.. ahaha.. dasar buaya.. tin kosong pun dorang kerjakan.. ahahha

Reply
avatar
cik_sna
admin
July 16, 2011 at 6:07 PM ×

ngerinya.seb baek tak jatuh

Reply
avatar
Ezad Skytech
admin
July 16, 2011 at 6:44 PM ×

huuuhh..tak pernah pergi pulak taman buaya ni Tia..nasib baik selipar je Tia yg tak selamat...

,selalunya peristiwa macam ni memang akan ingat sampai bila2...kenangan + pengalaman...hehe~

Reply
avatar
arituarini
admin
July 16, 2011 at 6:51 PM ×

dekat sgt..mesti la pegi... kih kih.. masuk 5 ingit je...

Reply
avatar
kotak bulat
admin
July 16, 2011 at 7:21 PM ×

ish...bahaya tol tu.. err..

Reply
avatar
July 16, 2011 at 7:33 PM ×

as salam..
wah! ingatkan buaya 'manusia'.
erk.bahaya sungguh.
alhamdulillah..umur panjang

=)

Reply
avatar
Damn Nations
admin
July 16, 2011 at 8:32 PM ×

Wooooooo... bahaya.... scary nya!

Reply
avatar
anismelon
admin
July 16, 2011 at 8:38 PM ×

ish..bahaya btl..kalo tak dah dismabar buaya dah..hati hati yup len kali..:)

Reply
avatar
July 16, 2011 at 10:00 PM ×

errkkkk ngeri nya! naseb baek la selipar je. huhuuhu

Reply
avatar
July 16, 2011 at 11:16 PM ×

uish bahaye tu . seb baik xde pape kan :)

Reply
avatar
July 16, 2011 at 11:18 PM ×

ish..bahaya.nasib baik tak jadi pape kat tia..eheh

pernah pergi taman buaya melaka jeee

Reply
avatar
me
admin
July 16, 2011 at 11:40 PM ×

seram ouh baca ! haha. nseb baek tia selamat :)

Reply
avatar
blur kiddo
admin
July 17, 2011 at 12:11 AM ×

gilaaa lah ! nasib baik hidup lagi, hehe :)

Reply
avatar
me
admin
July 17, 2011 at 12:28 AM ×

naseb baek tia masih disini ! hik3 :P

Reply
avatar
biela bell
admin
July 17, 2011 at 12:29 AM ×

bagos jugak lah kan..
campak lelaki buaya kat situ.tapi kenapa pggil lelaki tu buaya? hehe

Reply
avatar
Shaherah
admin
July 17, 2011 at 12:54 AM ×

wah.. kalau shera dh fobia dh.. >.<" tkt..

Reply
avatar
Anonymous
admin
July 17, 2011 at 1:02 AM ×

buaya : xdapat tia,selipar tia pon jadilah..hehe
boleh pakai ke petua nie?

Reply
avatar
Addin
admin
July 17, 2011 at 1:29 AM ×

wahhh scary nya ~

Reply
avatar
Anonymous
admin
July 17, 2011 at 2:01 AM ×

alhamdulillah tia hidup lagi.. haha!

Reply
avatar
Aisyah Aina
admin
July 17, 2011 at 5:27 AM ×

fuhh...takut gila...kalau kaki kena makan hari tu macam mana la...haha :D

Reply
avatar
Mr. Asada
admin
July 17, 2011 at 8:13 AM ×

gile seram.. umur masih panjang..

Reply
avatar
misscha
admin
July 17, 2011 at 8:18 AM ×

takutnye......seb bekk

Reply
avatar
July 17, 2011 at 9:42 AM ×

haha asal tak pegi amik balik selipar tu? :P

Reply
avatar
Unknown
admin
July 17, 2011 at 9:47 AM ×

aku x penah pegi sna lg..
p sndakn hr tu pn p airportnya jak..
hehehe...

nasib bek buaya2 tu ndak pandai mlompatkan?? heheheh...

Reply
avatar
July 17, 2011 at 10:55 AM ×

lorh...kesian buaya tu..haha

Reply
avatar
Anonymous
admin
July 17, 2011 at 11:40 AM ×

done follow u... :)

Reply
avatar
Unknown
admin
July 17, 2011 at 12:34 PM ×

wah scary sungguh..x nak p taman buaya yg mcm tu..hihi

Reply
avatar
Tea Dno
admin
July 17, 2011 at 1:14 PM ×

hihihi. kalau kena ngap lah kann, mesti tea xkenal tia dah ni. ish3.

Reply
avatar
July 17, 2011 at 1:39 PM ×

aku org sabah tahhuuu..
ni tman buaya yg kat tuaran sabah kn..
pehhh menakutkan gakk..
naik atas jambatan..
pastu buaya penuh kat bawah..
hahaha

Reply
avatar
Rean
admin
July 17, 2011 at 4:54 PM ×

ngeri betul pengalaman tia masa kecik..nasib baik xjatuh tu..klau jatuh naye je...huhu

Reply
avatar
EzayHadry
admin
July 17, 2011 at 5:45 PM ×

ala mase Tia kecik kan?
boyer pn tak kenyang makan kaki Tia..hehehe

email tak send lg kan? haaa

Reply
avatar
Anonymous
admin
July 17, 2011 at 7:37 PM ×

Haha, nsib baik Tia selamat if not dh jd sambal XD

Reply
avatar
Anonymous
admin
July 17, 2011 at 8:46 PM ×

tia.. bile nak update ni haaaa.. pelik ye tia menghilang ke mane?

Reply
avatar
Abu Huzaifah
admin
July 17, 2011 at 10:03 PM ×

hehe.. fuhh.. panik jugak kalau jadi mcm tu... buaya air kot.. bukan buaya darat... hOhO

Reply
avatar
safurara
admin
July 17, 2011 at 10:40 PM ×

euuuuwww tia,amat menakutkan lahhhh.

Reply
avatar
Unknown
admin
July 18, 2011 at 12:56 AM ×

erk..naseb bek selipar tia jek yg jatuh! kalau tak......... sile sambung sendiri. huhu

Reply
avatar
Encik JI
admin
July 18, 2011 at 1:08 AM ×

alhamdulillah selamat. hehe.

xsuka buaya, sebab ganas.

Reply
avatar
Diana @ BKKC
admin
July 18, 2011 at 10:06 AM ×

Tia: D pernah tengok yg ganas punya..dekat conservation widlife..mak ai...dia dalam kolam..just dipisahkan oleh dawai2 ngan kami..pernah beberapa kali terlepas... seriau

Reply
avatar
RHI
admin
July 18, 2011 at 10:42 AM ×

kalau taman buaya betul kakak tak pernah pergi

Reply
avatar
deeya
admin
July 18, 2011 at 11:08 AM ×

tia ....! atotnyer .. tia nak kene geget ngan boye dah siket lagi . naseb selamat !

Reply
avatar
cik sakdi
admin
July 18, 2011 at 11:48 AM ×

fuh,, nasib baik tia x masuk dalam mulut buaya, gi wat sujud syukur sane! haha

Reply
avatar
July 18, 2011 at 12:29 PM ×

TIa...kelakar + seram OK!!!
anyway i pun ada pglmn dengan buaya ni..masa tu kat Zoo melaka....mungkin i ni the one yg comel,so i dijemput ke hadapan untuk dia buat magic...but dpn tu kolam buaya...hahahahaha..nangis2 i mintak dihtr kefamily balik lps tgk sang buaya dpn tu...huhuhuhu xsanggup....mas tu baru darjah 2 kot....

Reply
avatar
syiela
admin
July 18, 2011 at 12:50 PM ×

iskh menakutkan kalau syiela mmg xkan naik jambatan tu.. tgk dari jauh pun x pe

Reply
avatar
~iz~
admin
July 18, 2011 at 1:32 PM ×

iz tag tia yer join segmen ni..:)

http://exoralarling.blogspot.com/2011/07/segmen-kami-sayang-teman-blogger.html

Reply
avatar
ct kektus
admin
July 18, 2011 at 2:30 PM ×

mmg kenyang lah buaya2 tu kalau tia jadi lunch dorang. haha :p




nasib baik selipar je yg jadi mangsa kan. ^^

Reply
avatar
July 18, 2011 at 3:33 PM ×

waaa.... tkot gk kan kalau jatuh dan menjadi santapan diraja di buaya tuh... huhu~~~

Reply
avatar
July 18, 2011 at 9:48 PM ×

wooo.,em.,taman buaya kt mlaka tu penah la pegi ^^

-Alahai~ jemput la ye^^

Reply
avatar
Unknown
admin
July 19, 2011 at 12:51 AM ×

uishh..seram jgak dgr~abez trauma x?

Reply
avatar
K
admin
July 19, 2011 at 7:54 PM ×

hehe, buaya kot. sape tak takut.

lau crocodile hunter pon takut :P

p/s : grats da seribu XD

Reply
avatar
Kei Seichi
admin
July 20, 2011 at 6:01 PM ×

buaya ni takpe, boleh nampak bahayanya...kalau buaya darat? die ngap kita pon tak sedar..hehe

Reply
avatar