Tutorial Buat Iklan Free

Assalamualaikum ..

Sebenarnya, dah ramai yang tanya Tia cara nak buat iklan free ni. Alaa, tu ha kotak-kotak kecil kat bahagian bawah header tu. Nampak tak? Tak nampak? Mai nak lastik mata tu. Hahaa!

Lepas Tia kena ugut dengan si Gary yang dia akan lompang Tia laju-laju, akhirnya Tia memutuskan untuk gagahkan jari buat tutorial ni. Isk, isk.. (itu tipu)

Senang je pun. Korang cuma perlu pergi ke website abcdead.com untuk dapatkannya. Klik sana, klik sini dah jadi. Tapi, bertindak mengikut arahan. Bukan ikut hati nanti mati. Kuikuikuii.

Kalau dah jadi jangan lupa bagitau Tia. Boleh Tia semakkan dengan banner Tia. Wahahaaa. Korang pun dialu-alukan untuk menempek banner korang dekat kotak iklan Tia tu.

Jangan risau, F.O.C (free of charge). Oh, macamana dengan korang yang dah tempek banner dekat kotak iklan Tia tu? Ada trafik dari Tia tak? Weewuuuu ~

Sekian...:ole,ole,uu!:(
Previous
Next Post »

21 Comments

Click here for Comments
Aisyah Aina
admin
July 3, 2011 at 6:49 PM ×

macam best je buat ni..

tapi kalau buat macam takde siapa je yang nak letak iklan...haha

Reply
avatar
Wanie
admin
July 3, 2011 at 6:55 PM ×

sekarang ramai yg buat iklan free ni ye..
wanie tumpang tempek ye..hehe

p/s:tp banner nye tak kedip2 lak kat sini..tak menarik mesti takde sape klik..haha

Reply
avatar
Unknown
admin
July 3, 2011 at 7:13 PM ×

hehehe. buat pn tuto ni. ingatkan xnk buat. hehehe :D

Reply
avatar
Luqeem™
admin
July 3, 2011 at 7:19 PM ×

wah nice..nk try buat la..

iklan sndri, pn x buat lg -.=

Reply
avatar
anez zamri
admin
July 3, 2011 at 7:27 PM ×

mekasih infonye tia.. :D

Reply
avatar
Unknown
admin
July 3, 2011 at 7:34 PM ×

tia tolong ajar buat banner flash....
125x125 punya....nak buat la...
tapi tak tau cane...

Reply
avatar
Unknown
admin
July 3, 2011 at 7:53 PM ×

nak iklan free gak....
hehehehe



http://azlanthetypewriter.blogspot.com/p/banner-exchange.html

Reply
avatar
Akunyer
admin
July 3, 2011 at 7:59 PM ×

hihi Ticer je tak tepek banner kat situ kan..? sebab tak tau nak amik mana url gambar banner tu.. :D buta IT sket nih

Reply
avatar
July 3, 2011 at 8:00 PM ×

kenapa saya tak reti pun :(( sedihnya sedihnya !

Reply
avatar
Rina Rahamat
admin
July 3, 2011 at 8:06 PM ×

as-salam..tia..tia ada facebook tak? tia add lah akak..bgtahu sekali yg itu tia..akak nk pm tia nk tny psl domain tu..

p/s: akak dh baca entri nih tau tp tny psl lain huhu..

Reply
avatar
ct kektus
admin
July 3, 2011 at 8:15 PM ×

macam ni ke buat dia, gud2. nanti boleh cuba.

berusaha agar banner kite boleh masuk kat tempat tia. haha ;)

Reply
avatar
July 3, 2011 at 8:49 PM ×

sedihnya.. keen xde banner.. camne nk masukkan?? T_T

Reply
avatar
K
admin
July 3, 2011 at 9:11 PM ×

xde pon, huhu T.T

Reply
avatar
July 3, 2011 at 9:37 PM ×

baru tau..kesian.. T_T

Reply
avatar
July 3, 2011 at 9:46 PM ×

:) t la try wat...xdan lagi...

Reply
avatar
me
admin
July 3, 2011 at 9:54 PM ×

wahahaha. bagus. nanti nk buat gak :))

Reply
avatar
Ferfarfer
admin
July 3, 2011 at 11:23 PM ×

I TAKDE BANNER. SEDEYY SGUH ^^

Reply
avatar
July 4, 2011 at 2:08 PM ×

iejam da buat daa tia.. huhu~~~

Reply
avatar
Fatin Diana
admin
July 13, 2011 at 1:10 AM ×

Macam mana nak buat tu? :(

Reply
avatar
najihahfara
admin
July 15, 2011 at 12:42 AM ×

tia,,,
asal link yg tia bagi tu x exist pon huhu

Reply
avatar