Siapa Yang Buka Pintu Bilik Tu?

Assalamualaikum ..

Mak aih! Seram sejuk je Tia baca cerita pasal si Freaky yang pasal dia nampak adik dia 2x dalam satu masa. Tia pun tak tau cerita-cerita hantu ni betul atau tak sebab Tia belum mengalaminya lagi.

Oit! Tia tak minta pun okey. Tia ni lemah semangat sikit. Nak dijadikan cerita, malam tu. Eh, subuhlah. Dalam jam 2-3 pagilah macam tu kalau tak silap.

Tia tengah godek-godek blog sorang-sorang kat ruang tamu. Senyap sunyi sepi tu jangan cakaplah kan. Memang terasalah sangat. Asyik duk klik sana sini tiba-tiba Tia dengar bunyi pintu bilik pertama dekat lorong macam ada orang kuak.

Tia toleh cepat-cepat. Bayang tak ada, bunyi tapak kaki tak ada. Masa tu Tia dah cuak. Lorong nak ke bilik tu memang gelap sangat. Jantung Tia masa tu dah dup dap dup dap.

Memang tak puas hatilah. Nak tau siapa. Nak tak nak Tia kena pergi tengok jugak. Buka lampu bilik tu. Tak ada orang. Eee! Memang tak ada tanda-tanda orang masuk bilik pertama tulah.

Pergi pulak bilik adik di sebelah. Kuak pintu bilik dia. Tidur. Eh, jap! Ada lampu. Dia main handphone. Terus Tia buka lampu.

"Woit! Kau tak tido lagi ke? Kau eh yang kuak pintu bilik pertama tadi.."

"Ha ahhh. Tapi bukan bilik pertama. Bilik mandi.."

Laa, adik rupanya. Serabut dah. Kesimpulannya, jangan fikirkan sangat benda-benda macam tu. Bila kita fikir yang bukan-bukan, fikiran kita akan terganggu.

Silap timing, betul-betul lak ada benda tu sebab macam kita panggil-panggil. Huh! Orang Sabah kata, palis-palis! Hahaaa . Mana orang Sabah ni, sila angguk :)

Sekian... :stress:(
Previous
Next Post »

31 Comments

Click here for Comments
Firdaus Life
admin
July 2, 2011 at 7:23 AM ×

wahaha nasib baik adik jah.. kalu takdok sapo ngaku guano ? :D

Reply
avatar
izyan yasmin
admin
July 2, 2011 at 7:43 AM ×

hahaha . aiyokkk . cuakkk :P

Reply
avatar
arituarini
admin
July 2, 2011 at 7:49 AM ×

kdg2 cepat pk sgt nk pk hantu..tu yg btul2 trbayang hantu tu..kih kih kih..

Reply
avatar
RHI
admin
July 2, 2011 at 8:27 AM ×

tapikan akak pernah alaminya, nanti kakak cerita, best gak citer kisah mcm ni...hihi

Reply
avatar
Anonymous
admin
July 2, 2011 at 8:43 AM ×

fikir bukan2 pon ibarat mendoakan jugak sbnr ye kan... heeeee.... ^^

Reply
avatar
syuxer
admin
July 2, 2011 at 9:23 AM ×

emm memang naya tahap dewa la bila kita alami bertembung dengan hantu yang sebiji dngan muka member kita tapi member kita cakap dok tempat lain time tuh..syaitan boleh menyamar pe2 dia mahu..

perasaan takut tuh kita kena kawal la..jangan setkan bila ada bunyi pelik ke hapa ke itu mesti hantu,

siasat dulu..err kalau tengah syok siasat, tba2 memang hantu pun...aaa itu memang bad luck la heheh...xpe nanti boleh citer kat member kan..heheh

Reply
avatar
Aisyah Aina
admin
July 2, 2011 at 9:26 AM ×

tapi kalau duduk sorang2 mesti akan terbayang jugak sebab dah takut sangat...

Reply
avatar
me
admin
July 2, 2011 at 9:27 AM ×

hahaha. cuak baca first tuh. naseb baek adek mengaku, kalau tak ?? hik3

Reply
avatar
Fyqa
admin
July 2, 2011 at 9:40 AM ×

hikhik

anda tkot letteww

nseb takda hantu kan





;)

Reply
avatar
Unknown
admin
July 2, 2011 at 9:47 AM ×

bro ahmad orang sabah bah...cerita misteri biarlah misteri huu takut,,

Reply
avatar
July 2, 2011 at 10:07 AM ×

lissa pun ada pglmn seram gak tpi time tu kat Uum...mmg seram kalo di ingat2...

Reply
avatar
July 2, 2011 at 10:54 AM ×

hehehe..klo antu btul2 dtg..pengsan kot

Reply
avatar
adan
admin
July 2, 2011 at 11:00 AM ×

siot jak.. tatao kenapa otomatik pulak aku mengangguk baca entri mu ni,, palis2 ar... ahahaha

tia,aku rasa ko yg rabun ni,tak pun buta malam.. jgn fikir sgt la,ada kemungkinan adek ko tipu ko. maybe adek ko yg buka pintu bilik pertama tp dia tanak ngaku sebab nk buat ko tambah takut.. ahahaha..

panjang gial kan komen aku?

Reply
avatar
anez zamri
admin
July 2, 2011 at 11:09 AM ×

Sebenarnya minda kita yang main peranan..kalau kite set minda kita asyik takut jer, yang takde jadi ade..hehehe...

Reply
avatar
July 2, 2011 at 11:58 AM ×

naseb lorr adek tia... huhu... bila dok sorg2 tmbh sunyi ni mmg bleh pk mcm2 kan tia... huhu~~~

Reply
avatar
K
admin
July 2, 2011 at 12:03 PM ×

hahaha, cuak cuak XD

Reply
avatar
Noor Fatin
admin
July 2, 2011 at 1:35 PM ×

kadang2 kalau fikir sangat2, memang kita akan rasa mcm benda tu ada. hehe

Reply
avatar
July 2, 2011 at 1:40 PM ×

hhahahaah...law say masuk blik tido trus...xp tgk dh...

Reply
avatar
July 2, 2011 at 1:43 PM ×

actually ... bende bende ni tak boleyh dipikir kan sgt....kalau kite dok pikir die....lg la die suka....
dah follow sini.....
=)

Reply
avatar
dwatyKNY
admin
July 2, 2011 at 1:51 PM ×

kalau setakat bunyi2... perasaan jer tu... tapi kalau dah meremang bulu tengkuk... hah... jaga2...hikhikhik

Reply
avatar
Tea Dno
admin
July 2, 2011 at 1:52 PM ×

hehehe.. jgn dok pikir sgt, seram sejuk plk.. bila pikir bukan2, tu yg ea dtg.. kalau palis-palis tu tea try tny mak tea ape maksudnya.. xDD

Reply
avatar
Unknown
admin
July 2, 2011 at 3:00 PM ×

huahaua..betol2..yg pntg kne fikir positf lh...

Reply
avatar
Damn Nations
admin
July 2, 2011 at 3:59 PM ×

Kalau saya jadi adik Tia saya tak ngaku dah... huhu biar bikin seram~~~~~ comel la kartun stress tu...

Reply
avatar
Akunyer
admin
July 2, 2011 at 4:03 PM ×

Emm... Ticer pernah di'sapa'... hohoho cuak.. dan-dan jadi lemah semangat..dulu terlalu berani. sekarang kurang berani :D

Reply
avatar
Kancil 8349
admin
July 2, 2011 at 4:32 PM ×

Seram...kalau kita fikir ia seram...tapi kalau kita fikir seronok...maka seronoklah kita rasa..hehehehe...dulu pernah mengalaminya...pekerja2 dulu penah terkena...tapi ndak pernah mengalaminya...sehinggalah tahun terakhir di pejabat tersebut...akhirnya boss kena kacau...hehehe

Reply
avatar
Pesta Jiwa
admin
July 2, 2011 at 4:39 PM ×

jgn takut...tenangkan jiwa...Jom ke Pesta Irama Jiwa...hehehe...sana takde hantu...

Reply
avatar
July 2, 2011 at 5:30 PM ×

sib baik adik ...kalu hantu betul2 ...berterabur lari ...haha

Reply
avatar
July 2, 2011 at 5:32 PM ×

haha..bahaya oo..dia tak nak bagi tia tidur lewat la tu..:P

Reply
avatar
July 3, 2011 at 12:33 AM ×

wahhh~ seram je baca.. tp tu la, time sorang2 mula la fikir bukn2.. bukn reti nk wat derk.. aishhh~ mcm2 la fikiran keen ni.. T_T

Reply
avatar
.
admin
July 3, 2011 at 12:44 AM ×

err , org terrenganu ke ?


hehe . tetibe jee -.-

Reply
avatar