Tips Bila Terlupa Ucap Hari Istimewa

Assalamualaikum ..

Korang kecik hati tak bila orang yang korang sayang tak ingat hari-hari istimewa korang. Tak kiralah apapun hari istimewa tu asalkan ia perlu diucapkan. Paling biasa ialah tarikh lahir.

Kalau korang pandai kecil hati, mesti orang lain yang korang terlupa nak ucap apa-apa tu pun kecewa kan. So, korang buat apa supaya dia taklah terasa sangat yang korang tak ingat hari istimewa tu?

Tia pun selalu jugak terlupa. Bukan sengaja, tapi mungkin terlebih makan semut kot. Hahaa! Selalunya Tia akan cari jalan supaya dapat cover diri Tia dan elakkan dia dari kecewa sebab Tia lupa hari lahir dia.

Orang lain dah standby jam 12 tengahmalam nak call dan hantar mesej wish birthday dekat dia. Tia pulak dah buat peta Sabah atas bantal. Esok pagi baru gelabah "adeh! aku lupa wish semalam.."

Apa yang Tia buat bagi menyelamatkan hati orang dari terluka ialah Tia akan tunggu sampai jam 11.45 ke 11.55 malam dan akan telefon atau hantar SMS kata dekat dia,

Mesti you cuak kan sebab bukan I orang pertama yang wish birthday dekat you. I bukan lupa, tak pernah lupa pun. I cuma nak jadi orang terakhir yang wish hari bahagia you tu. I mungkin bukan yang pertama, tapi insyaAllah I akan jadi terakhir yang sayang dekat you!

Hahaa! Gempak tak ayat? Dahlah boleh selamatkan diri, dikata pulak "oh suweetnyerrrr!" *Lempang* Biasalah. Kita ni bukan folder yang boleh simpan semua data hari-hari istimewa dekat otak. Mestilah boleh terlupakan. Bukan sengaja pun..

Korang pulak macamana?
Sekian...:puppyeyes:
Previous
Next Post »

23 Comments

Click here for Comments
Nur Fajariah
admin
July 9, 2011 at 2:13 PM ×

mmg sweet..haha.dulu prnah wat kat mmber..saja2 tak wish sbb nak prank diorg..(jht tak?)hahhaaaa

Reply
avatar
Ezad Skytech
admin
July 9, 2011 at 2:38 PM ×

haha... tips yang paling baik punyerr la Tia.. confirm tak kecik hati da lepas tu bila dpt msg cmtu... =D

Reply
avatar
July 9, 2011 at 2:49 PM ×

slalu gak wat cm tue kt mmbr2...hehhehe

kdg2 ckap kata ingat tp kredit hbis la...bru nk tpap la...cm2 lg idea...hehhehe

Reply
avatar
Damn Nations
admin
July 9, 2011 at 2:53 PM ×

Eeerr Shuk rasa ayat tu memang terbukti ayat cover line.. huahahaha (^_^)

Reply
avatar
July 9, 2011 at 3:00 PM ×

Dulu adik akak wat camtu. Pukul 1159 malam sms n kata hepi bday padahal dok serumah. Nak jd org terakhir wish. Pdhal baru jek mcm nak kecik ati kat dia. Tah2 lupa gak mcm tia ni

Reply
avatar
Unknown
admin
July 9, 2011 at 3:01 PM ×

hahaaa . suweet habessss :)

Reply
avatar
Unknown
admin
July 9, 2011 at 3:02 PM ×

@mrs redzuan rilek ah kak . kot2 niat dia memang baik . hee XD

Reply
avatar
K
admin
July 9, 2011 at 3:03 PM ×

ehem ehem, pengalaman la ni kan?? keh2

Reply
avatar
Unknown
admin
July 9, 2011 at 3:23 PM ×

romantiknye tia..kan2

Reply
avatar
Wanie
admin
July 9, 2011 at 3:30 PM ×

haha..mengaku je la lupe kot..:)
tapi boleh gak nak gune tips Tia ni kalau org tu mudah kecik hati..

Reply
avatar
Unknown
admin
July 9, 2011 at 3:43 PM ×

hahaha..kalo ayie tak dpt nak anta tept kol 12am..ayie akan anta kol 11.59pm..kenapa sebb nak jadi orng last ingt haru tu birthday dia and wish..kahkah (grenty lg kne marah)..

Reply
avatar
Rean
admin
July 9, 2011 at 3:45 PM ×

imbobo ada pengalaman, nk wish bday org..dah ready dah ni tgu kul 12,skali tertido sampai pagi..aduh..mmg kecewa sehari tu..

Reply
avatar
Tea Dno
admin
July 9, 2011 at 3:54 PM ×

awww. suhweetnya. kalau ckp camni kt musuh, mesti cair kann? hiks.

Reply
avatar
RHI
admin
July 9, 2011 at 4:22 PM ×

hahaha...memang romantik ayat tu..kakak pun tak pernah cakap gitu, malulah

Reply
avatar
adan
admin
July 9, 2011 at 4:37 PM ×

pernah kena sekali.. ahahaha.. tunggu punya tunggu.. last2 minit mesej dtng.. ahaha

Reply
avatar
Anonymous
admin
July 9, 2011 at 5:07 PM ×

baik puyer pgalaman tia? haha.. boleh gune la ayat ni. praktikal.. hehe.. ^^

Reply
avatar
ct kektus
admin
July 9, 2011 at 5:11 PM ×

hehe,

dah biasa buat dah taktik ni tia, :p

cover baik punya~

Reply
avatar
Unknown
admin
July 9, 2011 at 6:24 PM ×

Ahahaha... for u all in4mation, Cloud slalu lupa wish jugak... nge... ni gara2 mkn Ratu Semut ni.. hhaha... kalau Cloud, Cloud ckp lebih kurang cam Tia la, tapi Cloud len sikit... Cloud akan cakap, "Soe lambat wish... Heroin kan salu datang lambat.." nge~~ ^_^V

Reply
avatar
Jahirah
admin
July 9, 2011 at 8:03 PM ×

wah boleh pakai idea tia ni bila berlaku cam2...bijak2...:)

Reply
avatar
Alif Haris
admin
July 9, 2011 at 8:24 PM ×

wuuuu so sweet .. hehe :D

Reply
avatar
iPai
admin
July 10, 2011 at 3:29 PM ×

alamak .. kantoi dah tips ni .. Tia, jangan bagitahu org lain ..

Reply
avatar
AZRI
admin
October 5, 2011 at 3:35 AM ×

awww awwwww...sweet tak ingat :DDD


http://azrijohan.blogspot.com

Reply
avatar