Tolong Letak PERINGATAN Dalam Blog

Assalamualaikum ..


Yee, tolong letak peringatan dalam blog masing-masing supaya tak berlaku apa-apa di lain hari. Alaa, peringatanlah. Macam warning gitu. Blog yang ada peringatan macam ni Tia nampak macam profesional sikit.


Contoh peringatan yang Tia jumpa macam dalam gambar kat bawah ni..


Itulah yang Tia maksudkan. Bukan apa, cuma mengelakkan sesuatu yang buruk dikemudian hari je. Contohlah kalau korang tak suka orang lain print screen apa-apa dari blog korang, so korang kena bagilah peringatan awal-awal.


Jangan pulak lepas orang dah print screen bahagian header tu, baru nak melalak terjerit terpekik terlolong dalam entri kata orang cabul privasi dia. Demi kesejahteraan bersama, letaklah peringatan atau peraturan kalau ada supaya orang tau.


Psst : Blog Tia pun belum ada. Hahaa! Nanti Tia buat jugak.. Kredit to Ticer Wann untuk print screen pemberitahuan tu dari blog dia :)


Sekian...
Previous
Next Post »

57 Comments

Click here for Comments
Unknown
admin
July 15, 2011 at 12:25 AM ×

betul jugak tu! hehe

Reply
avatar
iPai
admin
July 15, 2011 at 12:29 AM ×

nak buat juga laa ..

Thank u Tia, Thank u ticer !!

Reply
avatar
July 15, 2011 at 12:29 AM ×

hohoo..kene buat jugak nih

Reply
avatar
syuxer
admin
July 15, 2011 at 12:30 AM ×

syuk pun tarak wat lagi..wase nak buat so..insyaAllah..:)

Reply
avatar
adan
admin
July 15, 2011 at 12:36 AM ×

printscreen header tu mcm terasa pulak aku tauk..

Reply
avatar
Shaherah
admin
July 15, 2011 at 12:38 AM ×

eheee.. nk wat gak lar.. ^_^

Reply
avatar
Meck
admin
July 15, 2011 at 12:40 AM ×

aku tak kisah org print screen haha

Reply
avatar
July 15, 2011 at 12:48 AM ×

setuju..
nanti wan nak letak laa..
tia.
maaf tak dapat join segmen Tia.

Reply
avatar
Unknown
admin
July 15, 2011 at 12:53 AM ×

tia pasang widget no copy ada rasanya kan2..sendiri punya header pun tak tau nk copy hahaha

Reply
avatar
Unknown
admin
July 15, 2011 at 12:54 AM ×

tia ajar bro..buka blog pageview ke pagewiew lain,,apa nak cakap ni

Reply
avatar
MerLe
admin
July 15, 2011 at 12:56 AM ×

betul tu.. klu jnis xleh, baik gtau org lain awal2.. bru x kecoh di kemudian hri

Reply
avatar
Unknown
admin
July 15, 2011 at 1:00 AM ×

Rase cam nak buat jek huhu... tapi cmne ek

Reply
avatar
Unknown
admin
July 15, 2011 at 1:04 AM ×

tak tau bila nak buat

Reply
avatar
Abu Huzaifah
admin
July 15, 2011 at 1:04 AM ×

cik tia sgt prihatin.. :)

Reply
avatar
kotak bulat
admin
July 15, 2011 at 1:06 AM ×

peringatan...err..hehehe.. pemberitahuan ada la.. :)

Reply
avatar
July 15, 2011 at 1:07 AM ×

ehhhh..tapi aku ni jeniss
noob sikit bab nk buat blog jadi mcm tu...
tak pandai kot..grrrrrr

Reply
avatar
Unknown
admin
July 15, 2011 at 1:16 AM ×

@adan wehhh , bukan kauuuuu . hahaaaa :)

Reply
avatar
Unknown
admin
July 15, 2011 at 1:17 AM ×

@zarulfarhana macam2 cara boleh buat .. add a gadget boleh , buat new page boleh :)

Reply
avatar
July 15, 2011 at 1:17 AM ×

ermm btl jgk kan ,,org skrg ni pe dye peduli kan,,,semua dye sapu je..

Reply
avatar
K
admin
July 15, 2011 at 1:17 AM ×

dah lame ade :P

Reply
avatar
Unknown
admin
July 15, 2011 at 1:18 AM ×

@...Minah BluR... banyak caranya .. buat new page/post pun boleh :)

Reply
avatar
ZWAN SABRI
admin
July 15, 2011 at 1:30 AM ×

Btol tu btol.. stuju sangat dengan Tia.. klaw orang tu x nak orang amek gambar dia ke, copy paste entry dia ke, seeloknye letak WARNING la kann.. ;)

MySuaraBlog: Blog Pilihan : Edy Fee

Reply
avatar
July 15, 2011 at 1:47 AM ×

haha..NS dah buat haritu, pastu remove..nanti nak buat balik lah.. hihi ^^

Reply
avatar
July 15, 2011 at 2:05 AM ×

kna mula berfikir2 nih....

Reply
avatar
July 15, 2011 at 2:18 AM ×

setuju2 ...nmpak mcm ada hakcipta sikit ..kn buat neh ..

Reply
avatar
Terbelog
admin
July 15, 2011 at 2:22 AM ×

blm buat lg kikiki

Reply
avatar
Gary Asip
admin
July 15, 2011 at 2:34 AM ×

owh... ni kira sama ngan disclaimer gak ke?...

Reply
avatar
Ezad Skytech
admin
July 15, 2011 at 3:44 AM ×

macam nak buat je benda ni... heee~

Reply
avatar
July 15, 2011 at 4:26 AM ×

esok la nak buat hihihi...

nak buat besar2 :P

Reply
avatar
Unknown
admin
July 15, 2011 at 5:42 AM ×

as salam..
hehe.bab ni, pakcik tak kisah mana pun. jangan ada benci. ekeke~

tengok la.ada sebilangan orang, pendapat dia begini, ada yang begitu..huhu

Reply
avatar
Ticer Wann
admin
July 15, 2011 at 6:19 AM ×

hoho Ticer gatal2 letak je tu... tapi rasanya penting kot.. hihi..sori lmbt respon sket Tia.. ticer very busy akhir2 ni

Reply
avatar
Tea Dno
admin
July 15, 2011 at 7:52 AM ×

tea pn xde lg. kehkeh. :P

Reply
avatar
Nasz
admin
July 15, 2011 at 7:59 AM ×

betul tu..sokong sangat2.

jemput singgah ye?

MOHD NASER.com

Reply
avatar
Marina
admin
July 15, 2011 at 8:20 AM ×

Awai dah buat...hehe

Reply
avatar
anez zamri
admin
July 15, 2011 at 8:31 AM ×

oh terima kasih untuk peringatan tu :D

Reply
avatar
Unknown
admin
July 15, 2011 at 8:45 AM ×

so far blogger yg mlwt blog sy..baek2 lagi..x de yang buat hal..hihi..tapi kalau ade nnt baru nak buat..haha..biase la manusia nie..ble dh tkena baru nak bringat..

Reply
avatar
HAFIZAL
admin
July 15, 2011 at 9:14 AM ×

betul jugak cakap tia nie....saya pun nak buat gak

Reply
avatar
ZIPPO MILLER
admin
July 15, 2011 at 9:20 AM ×

Ha ah kan...betul gak...kene taruk la...nak reka ayat power2 jap hehehe

Reply
avatar
syiela
admin
July 15, 2011 at 9:32 AM ×

btulkan.. ada msa nanti buat juga lah

Reply
avatar
arituarini
admin
July 15, 2011 at 9:37 AM ×

ermmm nnt2 la..sy dah popular nnt sy wat ok.. tia dah popular leh wat tu.. kih kih kih

Reply
avatar
Wanie
admin
July 15, 2011 at 10:18 AM ×

tak letak lak..
harap sume pham la hak cipta terpelihara..hehe

Reply
avatar
Munn Jaafar
admin
July 15, 2011 at 10:54 AM ×

blog sy dah lama buat...pjg bjela lg....hehe =)

Reply
avatar
Aisyah Aina
admin
July 15, 2011 at 11:30 AM ×

nak kena buat jugak la lepas ni....buat peringatan sambil ugut...hahaha

Reply
avatar
Pha Is
admin
July 15, 2011 at 12:11 PM ×

baru nampak pro yer... hehehe..

Reply
avatar
semutsengal
admin
July 15, 2011 at 12:52 PM ×

AHAHHAHA,

dah print screen dah header tia..



lallalalalalaaa

Reply
avatar
cik sakdi
admin
July 15, 2011 at 12:53 PM ×

kalau peringatan berbaur ugutan pon syok jugak kan ? haha

Reply
avatar
ann
admin
July 15, 2011 at 1:55 PM ×

nak wat jugak la ^__^

Reply
avatar
Anonymous
admin
July 15, 2011 at 2:41 PM ×

gee buat Rules je, itupon kat page lain. boleh ke? huhu.. ^^

Reply
avatar
amna
admin
July 15, 2011 at 3:05 PM ×

betul tu. pernah buat, tapi lama delete pun =.=

Reply
avatar
July 15, 2011 at 4:24 PM ×

penah terpk nak buat , tapi tak tau nak letak apa. :D

Reply
avatar
Unknown
admin
July 15, 2011 at 5:16 PM ×

perigtn bersama..betol juga supye orng thu blog tu ad privacy yg perlu diptuhi

Reply
avatar
Anonymous
admin
July 15, 2011 at 5:31 PM ×

Hahaha, org prnt screen pon nk mrah ke XD

Reply
avatar