Tengok, Cuba dan Rasakan Sendiri Wajah Baru BLOGSPOT

Assalamualaikum ..

Yaa! Tia dah ada domain sendiri.. Seronok sangat! "Pe hal si Tia ni, ada domain sendiri pun jakun bagai." Hahaa! Yaa! Tia jakun. Tia tak tau macamana nak suruh korang bayangkan seronoknya ada domain sendiri.

Berbaloilah Tia rasa. RM35 setahun. Nanti renew balik RM32. Setahun okey, bukan sebulan. Kalau sebulan, jangan harap Tia nak. Hahaa! Tia pakai hosting blogspot jugak, domain aje tukar. Nampak gempak sikit. Kuikuikuii!

Tapi tulah, kesannya sangat tak best. Rank semua habis turun gedebush! Sebelum bertukar, rank alexa -300,000. Dekat Malaysia pun dah -800. Sekarang semua dah hilang. Kena merangkak balik.

Eh, ada jugak kata kalau pakai domain sendiri ni rank senang turun senang jugak naik. Tengoklah. Pengajarannya, siapa yang terasa-rasa nak pakai domain sendiri eloklah beli cepat-cepat. Hahaa!

Panjangnye mukadimah yee! Berdasarkan tajuk entri. Ye! Tia nak korang tengok, cuba dan rasakan sendiri macamana rupa dashboard blogspot yang Tia kecoh dekat ENTRI. Pelik jugak, apasal kata semua masih yang lama.

Sebenarnya, URL untuk tengok dashboard baru tu bukan blogger.com. Tapi draft.blogger.com. Cuba try cepat. Dah try, mai sini balik komen haa. Hahaa! Tapi Tia tak berapa suka sebab macam berat weh.

Tak apalah. Korang tengok, cuba dan rasakan sendiri dulu macamana pengalaman tengok rupa dashboard blogspot yang diwar-warkan hari tu.

Sekian... :yawn:
Previous
Next Post »

29 Comments

Click here for Comments
Unknown
admin
July 3, 2011 at 12:14 PM ×

wah wahh! ada domain baru. untung la :)

Reply
avatar
Tea Dno
admin
July 3, 2011 at 12:17 PM ×

asal rasa cm biasa je blogspot baru? HAHA. congratz lg sbb ada domain sendiri. leh geng. hee.

Reply
avatar
Anonymous
admin
July 3, 2011 at 12:18 PM ×

Ta dpt detect different dia --'

Reply
avatar
Damn Nations
admin
July 3, 2011 at 12:25 PM ×

Tahniah tia dah ada domain sendiri... ;)

Reply
avatar
Firdaus Life
admin
July 3, 2011 at 12:25 PM ×

header baru, domain dot com, blog deco. haih memang hebat.. jeles2

Reply
avatar
Unknown
admin
July 3, 2011 at 12:30 PM ×

rasanya saya takkan tukar domain...
biar la guna blogspot ni...
free je....
huhuhuhu

Reply
avatar
July 3, 2011 at 12:39 PM ×

fuyoooooooo!
de domain sendiri!

Reply
avatar
RHI
admin
July 3, 2011 at 12:40 PM ×

yang dah sedia ada dah ok apa...

Reply
avatar
RHI
admin
July 3, 2011 at 12:40 PM ×

eh..eh.. lupa tahniah ok...

Reply
avatar
Akunyer
admin
July 3, 2011 at 12:45 PM ×

tak ada apa pun Tia..masih macam dulu jugak.. hoho..

wahh ada domain sendiri.. cayalah Tia... :)

Reply
avatar
Unknown
admin
July 3, 2011 at 12:47 PM ×

tahniah tia..ada www kat depan dan sebutan jadi simple dan menarik xixixi nak racun kenkawan la lepas ni...XD

Reply
avatar
Mimie
admin
July 3, 2011 at 12:51 PM ×

tia beli domain nih katne erk??

Reply
avatar
K
admin
July 3, 2011 at 12:52 PM ×

hehe, blog tia memang superb!!

pssst, dashboard lame lagi XD

Reply
avatar
cik jannah
admin
July 3, 2011 at 1:01 PM ×

waa..bestnya ada domain sendri..:)

Reply
avatar
me
admin
July 3, 2011 at 1:06 PM ×

waaa ! bestnya ! :DD

Reply
avatar
July 3, 2011 at 1:12 PM ×

untunglah dah ada domain sendiri. hehehehe

Reply
avatar
Unknown
admin
July 3, 2011 at 1:15 PM ×

tia: best kan..ada domain sendiri..nakk jugak..

terima kasih sudi singgah blog kita...

Reply
avatar
kotak bulat
admin
July 3, 2011 at 1:30 PM ×

wah~ da ad domain sendiri..heheh.. kb xde duit nak beli burger..ni kan plak nk beli domain sendiri.. T_T

Reply
avatar
Tea Dno
admin
July 3, 2011 at 1:37 PM ×

rileks la pasal alexa rank tu. HAHA. tea pn sama kena merangkak balik. :)
chayok2

Reply
avatar
.
admin
July 3, 2011 at 1:43 PM ×

baru ? ape yg baru ? same jee ?

Reply
avatar
Kei Seichi
admin
July 3, 2011 at 2:09 PM ×

tahniah..
all the best k...

Reply
avatar
Noor Fatin
admin
July 3, 2011 at 2:17 PM ×

xpenah ada domain sendiri lagi. nth bila la nak pakai. ahaks

Reply
avatar
Fariq Jalil
admin
July 3, 2011 at 3:07 PM ×

wah tahniah dah de domain baru...

btw.. sama je tgk dashboard blogger tu walopon lama tak bukak.. tade beza papepon.. cume yg beza line oren ngan biru tu je kot.. :p

Latest -
- Bila Kepentingan Peribadi Diutamakan

Reply
avatar
July 3, 2011 at 4:12 PM ×

keen dh tengok draft.blogger.com tu.. serba serbi kaler biru, termasuklah lmbg B tu.. klu yg lama, lmbg B tu kaler oren.. =.=

Reply
avatar
Anonymous
admin
July 3, 2011 at 5:31 PM ×

tahniah tia.. ^^ tapi dashboard gee still yg lame ler.. ^^

Gee baru tulis "Kenapa kau tidak memahami?"

Reply
avatar
ct kektus
admin
July 3, 2011 at 6:12 PM ×

tu dia domain baru. ;)


pasal banner tu, nanti kite try lagi la tia. mungkin masalah masa kite upload kat photobucket dulu kot. sobs~

Reply
avatar
Ezad Skytech
admin
July 3, 2011 at 8:26 PM ×

masih guna dashboard lama lagi... tak best kaler biru tu... heee~

Reply
avatar
July 3, 2011 at 10:13 PM ×

sukanya dia hehheh....

Reply
avatar