Penipu Betul Blogger Tu

Assalamualaikum ..

Penipu, penipu, penipuuuu! I hate you! Huhuuu. Serius rasa bengang dengan sorang blogger ni. Eh, Tia serius ni. Tak main-main. Apa yang dia tipu? Banyak dia tipu dalam blog dia.

Perhh, kaut keuntungan dengan cara kotor! Korang tau penipuan klik tak? Hah! Kerja dialah tu. Tia geram sebab ada tajuk link tu yang buat Tia tertarik nak klik dengan harapan untuk dapatkan maklumat.

Sekali link tu dibawa ke tempat lain. Apalagi, churp churp lah! Adehh. Sampai macam tu sekali ke nak kaut duit? Rasa-rasanyalah kan, bila dah menipu tu. Duit yang dia dapat tu halal ke tak?

Serius geram. Bukan satu dua link dia buat macam tu, BANYAK! Nampak sangat tipunya. Tajuk link lain, URL nya pun lain. Ada siapa-siapa berani pi tegoq dia ka? Tia tak berani. Tia just berani suarakan di blog Tia.

Ramai lagi blogger yang buat kerja macam tu. Letak gambar lain, URL lain. Sudah-sudahlah tu. Kalau betul nak dapat duit dari blog, buat dengan cara eloklah. Takde sivik langsung..

Tolong sedarkan dia. Hentikan dia dari terus menipu.. Oh pehlissss..

Sekian...:stress:(
Previous
Next Post »

59 Comments

Click here for Comments
Unknown
admin
July 11, 2011 at 12:02 AM ×

dah lame tak buat teknik ni...
hahahaha....
tapi tak dapat BE pun...
hohohoho

Reply
avatar
Arpiiz
admin
July 11, 2011 at 12:03 AM ×

hehe, kita pun pernah buat macma tu, tapi kejap je..^^

Reply
avatar
Firdaus Life
admin
July 11, 2011 at 12:05 AM ×

tia cakap pasal churp2 di blog freaky ke ?

Reply
avatar
Unknown
admin
July 11, 2011 at 12:05 AM ×

eh ad ek mcm tu?

evolusi dari apple http://eleventx.blogspot.com/2011/07/tech-icloud.html

Reply
avatar
dyanne
admin
July 11, 2011 at 12:06 AM ×

betul!! selalu jmpa yg macam ni...sengal gilaa..duit yg diorg dapat tu tah halal ke tak..haishhh~

Reply
avatar
July 11, 2011 at 12:06 AM ×

erk.. ada lagi ker isu panas len.. ~~ ermm...

Reply
avatar
Unknown
admin
July 11, 2011 at 12:07 AM ×

scamm scamm satu klik 20sen churp2 hahaha...macam2 diorang ni..
tia tak ada ke? kesian..

pagi tadi kantoi..bro komen blog tia tapi tak log out adik bro punya lappy acc...adess, tak perasan

Reply
avatar
Ezad Skytech
admin
July 11, 2011 at 12:08 AM ×

harap blogger yang lama tu dpt tegur blogger tu... geram dengan blogger yg mcm tu... guna cara kotor nak kaut untung.. =_=

Reply
avatar
Unknown
admin
July 11, 2011 at 12:09 AM ×

nana bru baca pasal kes nie...tak tau la sama ada blogger yg tia maksudkan tu sama or tak...

Reply
avatar
Unknown
admin
July 11, 2011 at 12:10 AM ×

tipuuuuuuuuuuuuu...heheheee

Reply
avatar
Wanie
admin
July 11, 2011 at 12:13 AM ×

hate them too!
kasi banned je tia link tu..huhu

Reply
avatar
Wanie
admin
July 11, 2011 at 12:14 AM ×

err, satu lagi..
kalau tak nak tertipu,
kena check dulu link sebelum tekan..

Reply
avatar
arituarini
admin
July 11, 2011 at 12:16 AM ×

ingtkn pasal blog PS yg penipu tu..penipu pasal link ni dah biasa dah kena ..kih kih.. bnyk yg nk capt untung kih kih

Reply
avatar
Gary Asip
admin
July 11, 2011 at 12:17 AM ×

hahaha... bagi link cepat!! nak kasi ceramah 2-3 bijik dia ni!!.. huhu~..

Reply
avatar
K
admin
July 11, 2011 at 12:18 AM ×

banyak jek yang selalu buat camtu, nak cepat untung.

p/s : phew, baru dapat blogwalking

Reply
avatar
Unknown
admin
July 11, 2011 at 12:22 AM ×

emm mmg ramai skang ni buat cmtu.. huhu nk sng dpt duit la ktekn. :)

Reply
avatar
July 11, 2011 at 12:23 AM ×

eh ada lagi satu, tekan button shoutbox sekali LIMA PAGE iklan keluar! memang TAK LA nak pegi blog tuh lagii

Reply
avatar
NadiRah
admin
July 11, 2011 at 12:24 AM ×

nad pon geram cmtu..
ase nak patuk2 jer... hehehe

Reply
avatar
Uzair
admin
July 11, 2011 at 12:27 AM ×

haa. tembak cik tia. orang mcm ni memang nak kene. HAHA

Reply
avatar
July 11, 2011 at 12:27 AM ×

Setuju! Pernah jumpa jugak orang macamni. Eeeee, sakit hati betul kan?

Reply
avatar
July 11, 2011 at 12:35 AM ×

emmm ...itu pun nk tipu ,,xpatut ..mcm2 manusia ni tia ..sabar je lh ..:)

Reply
avatar
Fariq Jalil
admin
July 11, 2011 at 12:38 AM ×

kan boleh hover dulu link sebelum klik... aiyo tia... apa macam ni... :D

Reply
avatar
Aisyah Aina
admin
July 11, 2011 at 12:40 AM ×

sekarang semua nak naikkan blog masing2.....tapi kalau kena cara yang betul ok la kan...ni buat macam tu pulak....adess...

Reply
avatar
dak eina
admin
July 11, 2011 at 12:54 AM ×

bagitau sape.. meh nk sound..hik2 berlagak berani :P

Reply
avatar
zaty
admin
July 11, 2011 at 12:54 AM ×

jgn sampai orang dah malas nak pergi blog dy dah la. bawak mengucap yer, jgn tamak sgt. duit tak berkat tu.

Reply
avatar
Pha Is
admin
July 11, 2011 at 12:56 AM ×

bial terlalu kejar duit... dah tak pikir halal haram dah...

Reply
avatar
ZWAN SABRI
admin
July 11, 2011 at 12:57 AM ×

Setuju dengan Tia.. Biasalah, klaw dah namanye tamak, mana nk hirau lagi halal ke haram.. HUHU

MySuaraBlog: Lelaki, Jom Kita Bersosial

Reply
avatar
moshi_boo
admin
July 11, 2011 at 1:04 AM ×

huh..ada jugak orang yg mcm tu ea...x berkat la duit yg dia dpt tu..huhu mcm2 mnusia skrg ni

Reply
avatar
July 11, 2011 at 1:16 AM ×

pernah terkena jugak mungkin blogger sama mungkin blogger lain. sobsobsobsob...mari menangis geram bersama.

Reply
avatar
Hans Hanis
admin
July 11, 2011 at 1:19 AM ×

owh
ada ekkk
dasyat tul
den terus jer letak iklan..
kalau nak click2
so sebab dah awal2 letak nama iklan tak ramai pun klik
hohooho

Reply
avatar
July 11, 2011 at 1:33 AM ×

ermmm...
mmg ada blogger mcm tu.. aku nk tegur pun mlas.. kdg2 tu, yg dh femes buat.. tu pasal ada yg ikut.. nk duit cpt la katakan..
hrap org yg buat mcm tu, berubah la.. jgn smpai org kutuk rmai2.. hihi..

Reply
avatar
July 11, 2011 at 1:41 AM ×

ish3 ade jgk eh..naseb baek yen xde jmpe lg..
sabar ye tia..remove jer die..hihihi

Reply
avatar
Mr. Asada
admin
July 11, 2011 at 2:01 AM ×

pernah gak kena. dia tulis kat shoutbox cakap ada itu, ada ini.. sekali bila klik pegi ke tempat lain. hmm... nak kata salah letak link, banyak kali pulak jumpa. pastu ade jugak yang taip banyak, tapi tukar2 nama. uhh..

Reply
avatar
syuxer
admin
July 11, 2011 at 2:35 AM ×

report je kat churp2..syuk dah report kes sebegini,.memang bikin panasla..rasa nak bagi tendangan menjulang je kat orang tuh..

Reply
avatar
July 11, 2011 at 3:19 AM ×

haha marah je jangan tak marah~

Reply
avatar
Rean
admin
July 11, 2011 at 7:41 AM ×

anak sapalah tu..nampok bonar nipunyerrr~~~

Reply
avatar
Akunyer
admin
July 11, 2011 at 7:56 AM ×

pernah kena jugak... huhuhu stress gila kot... benci pun ada... kita tak buat pun macam tu kan...

Reply
avatar
Marina
admin
July 11, 2011 at 8:24 AM ×

siapakah itu? nak terjah..hehe...anyway ur address, name n phone plis, email yer...nak hantar souvenir yg janji ritu...nanti Tia cakap akak tipu lak...takutttt...hehe

Reply
avatar
July 11, 2011 at 8:41 AM ×

saving dia da 0 kot..tu yg terpaksa menipu...huhuhu...apa pun mmg xbaik buat mcm tu kan...menyusahkan org plak...

Reply
avatar
ftdanisha
admin
July 11, 2011 at 8:53 AM ×

pernah terkena..singgah terjah sini

Reply
avatar
July 11, 2011 at 8:56 AM ×

aduhh... ini kes berat nih... mmg tak patut...

Reply
avatar
Diana @ BKKC
admin
July 11, 2011 at 9:13 AM ×

hai..tia..

tarik napas..lepas okies..jgn memarah..memanglah tia..ade jek blogger camtuh..just dee tak pernah terkena ag..kalau terkena...hmmm...hampeh jugak kan

Reply
avatar
Rina Rahamat
admin
July 11, 2011 at 9:46 AM ×

tia, akak pon penah kena gini tau..tajuk link tu mcm menarik jd akak nk baca kalinya yg keluar churp-churp..apa hal la pulak..konpius akak..

Reply
avatar
alien
admin
July 11, 2011 at 9:48 AM ×

masing2 nak trafik
gitulah jadinye

Reply
avatar
RHI
admin
July 11, 2011 at 10:04 AM ×

ada juga macam tu ....kakak belum pernah terkena lg ...macam2 kan nak cari duit

Reply
avatar
Unknown
admin
July 11, 2011 at 10:37 AM ×

teruknya lah..blogger tuh terdesak sgt kot nk income..band je dia terus! :D

Reply
avatar
FADZ
admin
July 11, 2011 at 10:49 AM ×

memang macam2 orang ni..ada cikin baca tipu bw kat blog orang tu n tinggalkan jejak kat cbox tapi sebenarnyer dia langsung tak bw..huhu

Reply
avatar
July 11, 2011 at 12:02 PM ×

blog mana tue...g taw la...

Reply
avatar
Kaki Wayang
admin
July 11, 2011 at 12:40 PM ×

siapa tu Tia..mari sini sa umpuk-umpuk tu kapala dia..ai kama..mamain deleing jigine tuweee

Reply
avatar
najihahfara
admin
July 11, 2011 at 12:45 PM ×

hahah selalu kene macam tu..
rase nak menympah pon ade

Reply
avatar
Tea Dno
admin
July 11, 2011 at 1:14 PM ×

hee. tia, tea pnah skali dua linkkan mcm tu. tp xbaik pn, pastu xde buat lg dh. xbaik tipu2 ni, org lain harap yg lain dpt yg lain. hmm, insaflah. >.<

Reply
avatar
Unknown
admin
July 11, 2011 at 2:39 PM ×

as salam..
ler..kenapa tak chekck dulu anchor url nya? kan boleh tengok.

huhu..lain kali, pastikan sebelum klik, tengok pautannya ke mana
;)

kalau dah gitu caranya, haram untuk diteruskan.



by : http://fadzli-rt.blogspot.com

Reply
avatar
Anonymous
admin
July 11, 2011 at 3:43 PM ×

button BACK TO TOP paling ketara kena tipu... huhuuhuhu... ^^

Reply
avatar
iPai
admin
July 11, 2011 at 5:40 PM ×

eh Tia pun kena juga r .. baru perasa ada orang guna cara cam ni .. dalam 2 blogger cam tuh jumpa ..

sabar k ..

Reply
avatar
July 20, 2011 at 5:34 PM ×

@ArulchelseA

hee geram sangat nampak ngan ps

Reply
avatar
Shaherah
admin
August 3, 2011 at 3:46 PM ×

dapat ape lar ngan menipu ni kan.. >.<" pelik2 jek.. bukan best pun..

Reply
avatar