Berkongsi dan Tambah Trafik

Assalamualaikum ..


Banyak sebenarnya cara nak tingkatkan trafik. Kalau korang rajin mengkaji atau mencari, jumpalah tu. Kalau yang tunggu nak disuap tu, susah sikitlah. Mak aih, kejam je ayat kan. Hahaa!


Salah satu cara adalah bertukar RSS atau Atom Feed. Mudah je caranya. Kalau dua-dua pihak dah bersetuju nak bertukar, okey boleh buat. Tak minta persetujuan bersama pun takpa. Tapi, yelah. Kau tolong aku, aku tolong kau.


Dia macam bloglist yang senaraikan blog-blog dan entri terbaru. Tapi kalau pakai RSS ni macam special sikit. 5 entri terbaru sesebuah blog tu akan disenaraikan. Alaa, macam recent post tapi blog lain punya URL lah.


Sudut terbaik feed ni diletak di bawah header, atau di atas posting. Tak ramai yang buat pertukaran feed ni. Macam blog Ben Ashaari tu lah. Di bawah header beliau. Korang perasan tak?


Okey jum tengok macamana nak buat..

Step 1 : Pergi Design > Page Elements > Add a Gadget > Cari Feed > Masukkan URL blog > SAVE

Senang je kan. Hahaa.. So, lepas ni bolehlah korang semua berkongsi trafik yang ada.

Sekian...
Previous
Next Post »

26 Comments

Click here for Comments
July 14, 2011 at 8:13 PM ×

Oh, selama ni buat manual je.. Tak tahu pun. Thanks for sharing :)

Reply
avatar
July 14, 2011 at 8:15 PM ×

heheh.. aku sebelom ne xtau lak ape function feed tu.. thnkz 4 the info :)

Reply
avatar
Unknown
admin
July 14, 2011 at 8:22 PM ×

thanks tia. eyfa dh letak dh :P

Reply
avatar
July 14, 2011 at 8:29 PM ×

owhh. cegitu je caranya. slalu gak nampak ade blog2 yg buat. huhu

Reply
avatar
abazilah
admin
July 14, 2011 at 8:55 PM ×

baru saya tahu . thanks for the tips ! :)

Reply
avatar
arituarini
admin
July 14, 2011 at 9:25 PM ×

ok nk cuba nnt la..tq

Reply
avatar
FADZ
admin
July 14, 2011 at 9:47 PM ×

hehe..bagus nih..

Reply
avatar
me
admin
July 14, 2011 at 9:49 PM ×

sies ta tau pon benda nih.huhu. nice sharing :)

Reply
avatar
Aisyah Aina
admin
July 14, 2011 at 9:56 PM ×

best jugak kan buat macam ni :D

Reply
avatar
July 14, 2011 at 10:11 PM ×

macam tu ke, baru tau..keh3
thanks!

Reply
avatar
syuxer
admin
July 14, 2011 at 10:38 PM ×

syuk nak tukar ngan sapa eh..trafik syuk ciput je..T_T

Reply
avatar
July 14, 2011 at 10:40 PM ×

time kasih sudi share mende ni... :)

Reply
avatar
Unknown
admin
July 14, 2011 at 10:55 PM ×

dulu akak ada buat tapi tak memberi traffic pada blog yang link nya akak letak tu..jadi akak buang je..

Reply
avatar
Abu Huzaifah
admin
July 14, 2011 at 10:59 PM ×

sharing is caring... thnkz :)

Reply
avatar
July 14, 2011 at 11:10 PM ×

waaaa.... ooo cmtu ker... huhuhu...

Reply
avatar
Unknown
admin
July 14, 2011 at 11:23 PM ×

owh bgtu jak plak tu..
igt ada coding2 pnjg lg..
hehehe..

ada ka sapa2 mo btukar sma aku??
hihi..

Reply
avatar
Terbelog
admin
July 15, 2011 at 2:24 AM ×

sape sudi bertukar
ngan aku hehe

Reply
avatar
Ezad Skytech
admin
July 15, 2011 at 3:05 AM ×

Tia nak exchange feed..? Boleh je..kira on la ni... heee~

Reply
avatar
Unknown
admin
July 15, 2011 at 5:45 AM ×

as salam..
oh..yup/ cara ni bagus. sebab menggalakkan kita sama2 menaikkan reputasi masing2

=)

Reply
avatar
Nasz
admin
July 15, 2011 at 8:01 AM ×

owh..baru tahu..

jemput singgah ye?

MOHD NASER.com

Reply
avatar
anez zamri
admin
July 15, 2011 at 8:32 AM ×

OH info yang sangat berguna..tq :D

Reply
avatar
Wanie
admin
July 15, 2011 at 10:19 AM ×

mcm kat atas blog tia ni eh..

Reply
avatar
Ubaidullah
admin
August 21, 2011 at 12:43 PM ×

Cik Tia yang cun...saya tengok archive saudari dalam sebulan dekat 100 posts..mungkin ke sebab selalu sangat update blog website ni jadi banyak visitors? atau mungkin saudari rajin tukar2 link, komen forum dan lain2 teknik tingkat trafik yang lain?

baru seminggu blog oil and gas interview saya ni hehe juruteracabok.blogspot.com

Reply
avatar