Segmen Tia Pernah Gagal

Assalamualaikum ..


Alhamdulillah.. Segmen ketiga Tia lebih memberangsangkan dari segmen kedua sebelum ni. Segmen ketiga ni Tia target dalam dua-tiga hari baru dapat cecah 150 penyertaan. Sekali, meleset daa.


Tak sampai 24 jam, target 150 tu dah dekat. Tia tak sangka ramai gilos yang tertarik nak join segmen Tia ni walaupun Tia dah warning yang Tia takkan jamin trafik korang mencacak macam kulit durian. (err~ sekali lagi?)


Segmen Tia tak sehebak segmen Ben Ashaari mahupun segmen Freaky. Segmen Tia biasa saja. Tapi entah kenapa ramai tertarik nak join. Rasa berkobar-kobar lalu tersengih sebab masuk blog tu ada header Tia. Masuk blog ni pun sama.


Jangan nak kata handle segmen ni senang. Bagi Tia tak semudah tu sebab Tia kena pastikan mereka yang join segmen Tia ni akan dapat faedah dari join segmen Tia. So, lepas tu kalau Tia buat segmen lagi orang akan percaya dan mesti nak join lagi.


Segmen Tia yang pertama gagal. Frust jugak tapi tak sampai menonggeng. Cuma tertiarap! Hahaaa. Tak percaya, klik SINI. 3 orang je yang join. Tak percaya? Percayalah. Apa perasaan Tia? Malu weh! Tindakan? Lagi giat naikkan blog.


3 orang yang dah join segmen Tia masa tu ialah :


Mood : Terharuuuuuuuuuuu.. Jom blogwalking 150 blog. Aiyaaaakk!
Previous
Next Post »

49 Comments

Click here for Comments
Achik Syida
admin
July 14, 2011 at 1:40 AM ×

sabar,lama-lama ramailah yang join..
macam segmen terbaru tia ni ^^

Reply
avatar
Anonymous
admin
July 14, 2011 at 1:45 AM ×

sememangnya tiada jalan yg mudah utk mencapai kejayaan kan tia? ape pon, syabas utk tia. bwt mase skang gee x penah join ag segmen tia buat.. hehe.. (mane2 segmen pon gee x penah join ag..) ^^

gee suke bace entri tia je, BEST & SEMPOI. muehehe.. toi toi.. =)

Reply
avatar
Ezad Skytech
admin
July 14, 2011 at 1:56 AM ×

mula2 biasa la tu Tia...yang penting jangan putus asa ye...(^^,)

Reply
avatar
ashafanie
admin
July 14, 2011 at 1:56 AM ×

segmen ke3 dh dpt smbutn sbgini... mcm mna dgn sgmen 4,5,6 dan strusnya??pasti lbh mntap Tia...
so, kna limit pnyertaan, nnti cian Tia..hehe

Reply
avatar
Unknown
admin
July 14, 2011 at 1:59 AM ×

@Achik SYIDA insyaAllah , alhamdulillah :)

Reply
avatar
Unknown
admin
July 14, 2011 at 2:00 AM ×

@She's Gee hehee . oh ! Tia tak kesah pun GEE . chill . masing2 ada hak . no force2 . huhu ..

thanks GEE sebab selalu baca entri Tia :)

Reply
avatar
Unknown
admin
July 14, 2011 at 2:01 AM ×

@Izzat Nazmi Saiful Bahri insyaAllah selagi ada blogger macam Izzat menyokong Tia :)

Reply
avatar
Unknown
admin
July 14, 2011 at 2:02 AM ×

@ashafanie ohh ! AMIN .. hehee .. selagi Tia berdaya , Tia akan buat . tak berdaya , kasi can orang lain pulak :)

Reply
avatar
Unknown
admin
July 14, 2011 at 2:09 AM ×

tia : all the best..u can do it..

Reply
avatar
adan
admin
July 14, 2011 at 2:12 AM ×

salute ngan ko tia... mmg superb ar ko ni.. untung dapat kawan mcm ko..

belanja aku eskrim boleh?

Reply
avatar
~syue syada~
admin
July 14, 2011 at 2:18 AM ×

bersusah2 dulu kan... :)

Reply
avatar
July 14, 2011 at 2:58 AM ×

wan penah buat segmen..
tak ada orang join pon..
kesian.
time tu follower tak sampai 200 pon.
hehehe

bagus TIA nie..nanti wan join ok!

Reply
avatar
Unknown
admin
July 14, 2011 at 3:10 AM ×

haha tahniah! mmg segmn ni simple jep hehe

Reply
avatar
m
admin
July 14, 2011 at 3:16 AM ×

chaiyo2! xsempat nk join segmen semalam hee

Reply
avatar
July 14, 2011 at 3:17 AM ×

Masa Tia buat segmen 1st tu, follower berapa ramai? nak tahu gak. saya nak buat segmen pon baru ada 100++ followers je...hehehe

http://farhanhanif.blogspot.com/

=D

Reply
avatar
Akunyer
admin
July 14, 2011 at 3:53 AM ×

segmen 1st tu Ticer tak join ehh..? haha terlepas pandang dek kesibukan melanda kot..kui3... ;)

Reply
avatar
Firdaus Life
admin
July 14, 2011 at 4:21 AM ×

org yang pernah rasa kegagalan merupakan orang yang untung kerana ia betul2 memberi motivasi untuk masa depan.. Gud luck tia...

150 blog dalam 24 jam ? waaa dah boleh lawan seminggu 100 follower ni. haha. segmen tia akan datang pasti dah boleh pecah rekod.

Reply
avatar
Unknown
admin
July 14, 2011 at 4:47 AM ×

@Tia,,bro tak layak anjur segmen..bro newbie..tahniah tia..best2
lagi satu..takut nanti tak dapat sambutan..p

Reply
avatar
Unknown
admin
July 14, 2011 at 5:23 AM ×

as salam..
hehe..enche ben dulu pun masa bersegmen, tak ramai join.

tapi berkat usaha tu, tengok sekarang. nampak kan? hehehe

oh. pasal entri ralat tu. tunggu pakcik buat entri memperbetulkan ralat. jangan takut ler tia.kita dipihak yang benar ;)

tak salah pun macam yang tia buat.google pun tak marah. tu, enche ben tu, antara contoh dapat 'spam' link yang memang banyak gila. kenapa tak kena?

tunggu entri pakcik ya ;)
cikgu dahlia tu biorkan jap. dia kaget je. ekeke. biasa la. bila sekali kena usik pasal blog, sapa tak risau kan. hehehe..kesian dia.siapa la yang gatal mulut g takut-takutkan dia

=_=

Reply
avatar
Unknown
admin
July 14, 2011 at 7:10 AM ×

kalo kita berusaha..incya-Allah pasti kita akan berjaya kan.. teruskan usaha ye tia..

Reply
avatar
EzayHadry
admin
July 14, 2011 at 7:27 AM ×

dush dush kat ezay sebab tak join gak..aduh ni baru de mase tengok blog segala..sori2 k..tp next time tweet la dlm twitter boleh gak ezay tengok..klu dh wat abaikan msg ni..haha

Reply
avatar
July 14, 2011 at 7:36 AM ×

biasa la tu.. kita belajar dari kegagalan kan.. nengok cam sekarang ni.. blog tia mencanak naik kn... congrat k :)

Reply
avatar
RHI
admin
July 14, 2011 at 7:55 AM ×

kitakan bangkit dr kegagalan, sekali gagal, bukan untuk selamanya

Reply
avatar
Diana @ BKKC
admin
July 14, 2011 at 8:24 AM ×

tak pernah wat segmen sbb tau..takde sape kenal kite

Reply
avatar
reezluv
admin
July 14, 2011 at 8:29 AM ×

dah macam rancangan tv la plak..ada segmen2..:P

Reply
avatar
July 14, 2011 at 8:40 AM ×

segmen pa tue?? nk join jugak..

Reply
avatar
anez zamri
admin
July 14, 2011 at 8:50 AM ×

tahniah ye tia..semoga lebih berjaya di masa akan datang.. :D

Reply
avatar
July 14, 2011 at 8:56 AM ×

gagal sekali bukan tok slamanyer..
betul tak tia ??
segmen tia yg akan dtg, wat gempak2 tau..
ninie sentiasa follow dan support tia (n_n)

Reply
avatar
Anonymous
admin
July 14, 2011 at 9:06 AM ×

usaha tangga kejayaan...apa kata buat satu link yg join segmen tia smlm tu...sbb linda pon ada join...kot2 tak tsenarai pulak kan... :)

Reply
avatar
arituarini
admin
July 14, 2011 at 9:13 AM ×

bgus la tia..ada kemajuan..tp dulu penah nk review komen yg menarik..tp tk de pemenang ke.. sy ingt semua pasal blog tia ni sejak follow dulu..tu tndanye sy pngunjung setia..kih kih kih

Reply
avatar
MerLe
admin
July 14, 2011 at 9:33 AM ×

all da best tia~ tape.. ssh dlu.. senang2 kmudian.. sikit2 dlu.. lama2 rmai jgk..

Reply
avatar
bartHeafy
admin
July 14, 2011 at 9:42 AM ×

gagal sekali, tak bermaksud gagal selamanya..

Reply
avatar
July 14, 2011 at 9:52 AM ×

lpas nie law ada segmen..jemput la sya...

Reply
avatar
deeya
admin
July 14, 2011 at 10:04 AM ×

tahniah tia !! nanti ade rezeki lebey kite kongsi2 eh .. kan ke lebih mengeratkan kasih sayang . hahakz !

Reply
avatar
Gadis Kecil
admin
July 14, 2011 at 10:06 AM ×

Asal comel sgt box komen tia ni?
caner nak buat erk...?

saya sentiasa sokong tia. Chaiyokk!!

Reply
avatar
Unknown
admin
July 14, 2011 at 10:38 AM ×

syaz rase segmen blogger otai syaz tu pon macam kurang berjaya..tipoo kalau kate x sdey..huhu..rase smpai nak brenti bblog pon ade..haha..tapi syaz pk positive knape segmen tu kurang berjaya..then just go on..

p/s: congratz segmen tia berjaya!hehe

Reply
avatar
Addin
admin
July 14, 2011 at 10:45 AM ×

tapi tia hebat mampu buat segmen ! thumbs up ! ;)

Reply
avatar
July 14, 2011 at 11:03 AM ×

hehehe biasalah gagal dulu kan. tahniah tia! *macam sebut nama sindri pulak*

Reply
avatar
syuxer
admin
July 14, 2011 at 12:24 PM ×

syuk dulu wat segmen takut gak xde sambutan..huhu alhamdulillah ada gak yang support,kalau tak,rasanya buang kot entri tuh heheh

Reply
avatar
Munn Jaafar
admin
July 14, 2011 at 12:26 PM ×

caya lah tia....insyaAllah 1 hari nnti tia bleh bdiri sma tinggi dgn bro ben....who knows? =)

Reply
avatar
July 14, 2011 at 12:29 PM ×

huhuhu... tp tia berani sbb try lg... huhuhu... chaiyok3 tia....

Reply
avatar
semutsengal
admin
July 14, 2011 at 12:41 PM ×

wahh!

tahniah tuu, sikit-sikit lama-lama jadi bukitlah kan..

Reply
avatar
Damn Nations
admin
July 14, 2011 at 1:12 PM ×

Oh comel nye bila terharu... monyet tu.... :D

Reply
avatar
July 14, 2011 at 1:23 PM ×

tia dah hebat sekarang! :)
biasalah,ada masa kita jatuh, ada masa kita bangun kan

Reply
avatar
Unknown
admin
July 14, 2011 at 1:36 PM ×

xpe Tia, jadikan sebagai pengalaman..xde kejayaan kalau xpernah rase kegagalan..

Reply
avatar
Abu Huzaifah
admin
July 14, 2011 at 2:06 PM ×

bertenang ye... ada usaha.. anda berjaya.. ;)

Reply
avatar
Wanie
admin
July 14, 2011 at 5:05 PM ×

time tu tak kenaltia lagi..
skang dah ramai knal sbb tu la ramai join..:)

Reply
avatar
myzziema
admin
July 14, 2011 at 5:35 PM ×

tahniah kak tia! bukan senang nak handle segmen yang beratus2 orang join. satu kejayaan yang besar untuk blog ni :D

Reply
avatar