Pengalaman Naik Kapal Terbang

Assalamualaikum ..

Tajuk entri tak boleh blah kan. Sebenarnya, Tia rasa rindu nak balik kampung nenek dekat Terengganu. Tapi tak suka sebab jalan jauh. Sekarang ni kira okey dah dapat tiket dari Sandakan direct ke Sultan Mahmud Airport. Airport Terengganu lah. Hahaa!

Kalau dulu, mak aih! Sampai dua hari baru boleh sampai rumah nenek. Paling tak tahan nak naik bas dari Puduraya tu. Perhhh! Weh! Dah lari tajuk weh! Hahaa. Tia nak cerita pengalaman naik kapal terbang kan.

Okey sambung. Wuuu! Best gile naik kapal terbang. Tapi ibu Tia tak suka, lebih-lebih lagi kalau cuaca tak elok. Bergegar isi kapal! Terkumat kamitlah mulut ibu. Hahaa! Tiap kali naik kapal terbang, Tia mesti ikut gaduh dengan adik berebut nak duduk tepi tingkap.

Tepi tingkap best! Boleh tengok pemandangan kat bawah. Kat tepi sekali pun best jugak. Dekat dengan kakak pramugari dengan abang pramugara. OMGEEE! Kahkahkahhh! Tia tak tau kenapa, tiap kali kapal tu nak berlepas rasa nak gelak aje. BEST!

Masa mendarat pulak serammmm. Kuat sangat tayar kapal tu cecah landasan. Adehhh! Masa tu baru Tia mengucap banyak-banyak. Hee~ Tapi lepas dah sampai tu alhamdulillah lah semua selamat. Muka ibu je masih pucat. Kesian ibu..

Okey tamat! Tia nak sambung senaraikan list yang join segmen Tia hari tu. Korang follow depa dan tinggalkan komen kata korang dah follow. Kalau ada tak suka tu, kena suka jugak sebab Tia suka. Hahaa!

Sekian...:Angel:(
Previous
Next Post »

34 Comments

Click here for Comments
July 7, 2011 at 3:59 PM ×

sandakan-ganu?hehee,,jaoh nye la mak ai..~hee..betol..kite pon suke berebot dgn adik kite (yg name tia tu,hahaha) nk dok tepi tingkap.smp ke beso..~hohoh..sungguh dasat..hihi =p

Reply
avatar
FADZ
admin
July 7, 2011 at 4:21 PM ×

erm..x pernah nek kapal terbang..hehe

Reply
avatar
zaty
admin
July 7, 2011 at 4:29 PM ×

bila cuti sem selalu blk kg naik flight tp tak suka. sebab bila naik flight slalu sakit tlinga dgn kepala. pening2. pernah flight brlanggar dengan awan, rase nk muntah je time tu. klau naik flight, zaty akn pejam mata buat2 tidur. ahhahahaha

Reply
avatar
July 7, 2011 at 4:46 PM ×

Geng rafiq la ni. Geng tepi tingkap. Haha.

Reply
avatar
alien
admin
July 7, 2011 at 4:58 PM ×

naik kapal terbang yg best time kapal terbang naik dan turun je
statik kat atas tu busan
hahaha

Reply
avatar
RHI
admin
July 7, 2011 at 5:05 PM ×

kakak belum pernah naik kapal terbang ni...tak tahu nak pergi mana kalau naik...tak ada family yg tinggal jauh2

aaa....Terengganu, dah dekat ngan kakak mai lah rumah kakak....

Reply
avatar
aizamia3
admin
July 7, 2011 at 5:07 PM ×

pernah sekali akak naik, mak aiii sakit sungguh gegendang telinga.. rasa nak pecah.. dari rasa seronok terus hilang ditukar dengan kesakitan.. :(

Reply
avatar
Unknown
admin
July 7, 2011 at 5:32 PM ×

tak pernah naik kapal terbang tia..best kan?..nak cuba la..nak gi sabah cari tia xixixi

Reply
avatar
K
admin
July 7, 2011 at 5:50 PM ×

tak pernah naik lagi, huhu T.T

Reply
avatar
Munn Jaafar
admin
July 7, 2011 at 5:53 PM ×

pernah naik, g Bali taun lps.tak best naik kapal terbang! telinga bingit gila...sakit smpai nk mengalir air mata..xmau naik lagi dah..huhu

Reply
avatar
July 7, 2011 at 5:58 PM ×

la org ganu gak rupanya ...best apa naik belon bah ...:)

Reply
avatar
syuxer
admin
July 7, 2011 at 6:07 PM ×

syuk belum pernah lagi naik kapal terbang T_T..

bila baca pengalamn tia neh,bertambah jeles wooo huhu

Reply
avatar
syuxer
admin
July 7, 2011 at 6:09 PM ×

hhahah lupa ada link blog syuk..jom2 terjah blog syuk tuh syuxermelankolia..

Reply
avatar
Firdaus Life
admin
July 7, 2011 at 6:38 PM ×

dah terjah dan follow semua :D

Reply
avatar
adan
admin
July 7, 2011 at 6:45 PM ×

WOW... lama jugak tu sampai dua hari.. sempat buat peta malaysia dalam bas wooo.. ahahaa..

tia apakata lepas ni cerita pulak 1st time naik kapal selam boleh? ehehehe... ^__^

Reply
avatar
Unknown
admin
July 7, 2011 at 7:16 PM ×

xpernah naik kapal terbang..nk jugak...

Reply
avatar
ct kektus
admin
July 7, 2011 at 7:24 PM ×

festime kite naik kapal terbang, jakun kemain tau. haha malu pulak bila teringat masa tu, ;)

Reply
avatar
Addin
admin
July 7, 2011 at 7:57 PM ×

naik kapal terbang duk tepi tingkap memang best ! dapat tengok pemandangan luar. kalau waktu siang la ;)

Reply
avatar
LuN@_aiDi
admin
July 7, 2011 at 8:19 PM ×

Salam.. 1st naek kapal terbang dtg New Zealand ritu pun cuak juge.. lama 10 jam! hahahha.. owh dtg follow disini^^


Jom Maen SaLji!!

Reply
avatar
Anonymous
admin
July 7, 2011 at 8:39 PM ×

Hehehehe, kte ta pena naik flight T^T

*ape ni, ktwe tp sedih*

Reply
avatar
Wanie
admin
July 7, 2011 at 8:46 PM ×

err, seumur hidup tak penah naik flight lagi..:D

Reply
avatar
Aisyah Aina
admin
July 7, 2011 at 9:05 PM ×

tak pernah naik kapal terbang..ni yang nak jeles ni :D

Reply
avatar
Kei Seichi
admin
July 7, 2011 at 9:05 PM ×

tak penah naik kapal terbang..simulasi pernah la..kat petrosains...hehe..

Reply
avatar
July 7, 2011 at 9:08 PM ×

best tak duduk sabah?huhu..

Reply
avatar
July 7, 2011 at 9:47 PM ×

hi tia.... ada flight straight ke dr sndkn ke tganu? akk pun di sndakan skrg..hehe

Reply
avatar
Acik
admin
July 7, 2011 at 10:05 PM ×

acik suka naik kapal terbang. cepat sampai!

Reply
avatar
Arpiiz
admin
July 7, 2011 at 10:07 PM ×

arghh, jelesnya..huhu

Reply
avatar
Unknown
admin
July 7, 2011 at 10:10 PM ×

akak mungkir janji nak join segmen tia ni..
ada hal pulak di saat2 akhir..
lain kali la yek..
hehhehe

Reply
avatar
July 7, 2011 at 10:34 PM ×

xpenah naik lg...tringin sgt2...

Reply
avatar
July 7, 2011 at 10:52 PM ×

wah, bestnyer dpt nek kpl trbg..
fui yo..
maw join gak..

Reply
avatar
July 7, 2011 at 11:37 PM ×

akk keje di sandakan ni dik

Reply
avatar
July 8, 2011 at 8:46 AM ×

2minggu lagi nak bawak si kecik yang baru dua tahun tu...takut plak dia terkejut ngan suasana dalam flight tu nanti...nak2 masa nk mendarat nti...nerbes gak nie...ada petua x Tia???hehehe

Reply
avatar
Unknown
admin
July 8, 2011 at 5:47 PM ×

as salam..
sandakan..
oo..naik kapalterbang boleh buat pakcik tak tido. tak suka duduk lama2.
hohoho~
erk! kerja ke? ingatkan kat rusia. moh join pakcik!!

lalala~

by : http://fadzli-rt.blogspot.com

Reply
avatar