SHOUTMIX Atau CBOX

Assalamualaikum ..

Macam yang kita tau, blogwalking ialah satu cara untuk tingkatkan trafik kan. So, bila blogwalking mesti cari kotak shout kan. Ada banyak jenis kotak shout ni. Tapi yang popular ialah Shoutmix dan CBOX.

Antara dua jenis shout tu, Tia lebih suka shoutmix sebab senang! Nama dan URL blog dah diset. Tinggal nak taip mesej aje. Bagi Tia shoutmix memang lebih mesra pengguna dari CBOX. CBOX leceh. Kena masukkan nama, URL, mesej. Adeh!

Cuba bayangkan kalau 10 blog Tia buat blogwalking dan semua pakai CBOX. Waa! Takkan! Hahaa.

"Kalau macam tu, kau tekan X je lah blog tu kalau dah leceh sangat.."

Mana boleh! Penat-penat Tia tunggu blog tu loading, sedap-sedap aje suruh tekan pangkah. No way! Hahaaa. So, Tia lebih memilih untuk tinggalkan komen daripada taip balik semua details dekat CBOX tu.

Kesimpulan, Tia suka shoutmix berbanding CBOX. Titik, noktah dan tanda seru. Kahkahkahh. Okey! Tia nak sambung senaraikan peserta Segmen Tia.. Dipersilakan...


Sekian...:X:(
Previous
Next Post »

29 Comments

Click here for Comments
RHI
admin
July 8, 2011 at 12:33 PM ×

kakak guna yg betulkan....

Reply
avatar
Unknown
admin
July 8, 2011 at 12:55 PM ×

ala.....saya guna cbox....tapi kan rasanya kalau dah isi detail dalam mana2 cbox, dia terus auto je....

Reply
avatar
July 8, 2011 at 12:59 PM ×

dulu selalu suka shout2 kat tempat orang. sekarang gatai tangan asik nak komen jek entah kenapa.

Reply
avatar
Unknown
admin
July 8, 2011 at 1:01 PM ×

@Ahmad Haziq Azlan yup . tu kalau kali kedua masuk balik blog tu . kalau kali pertama , memang kena masukkan semua . tapi kalau shoutmix , tak kiralah pertama kali masuk blog tu atau tidak ke dia tetap dah setkan :)
pilihan ditangan masing2 ..

Reply
avatar
July 8, 2011 at 1:05 PM ×

pernah tulis pasal ni..semestinya, shoutmix!!

Reply
avatar
Aisyah Aina
admin
July 8, 2011 at 1:06 PM ×

tak suka smiley cbox...tak comel :D

Reply
avatar
ct kektus
admin
July 8, 2011 at 1:14 PM ×

shoutmix lagi menyenangkan. ;)

Reply
avatar
haney
admin
July 8, 2011 at 1:19 PM ×

hani pon xsuke kalau blog yg pakai cbox.. leceh hahaha

Reply
avatar
Akunyer
admin
July 8, 2011 at 1:30 PM ×

tak salah la pilihan ticer kan? hik3..

will follow them soon :)

Reply
avatar
Unknown
admin
July 8, 2011 at 1:31 PM ×

sama la..
aku pn x brapa suka yg guna Cbox ni..
pnat mo taip blik nama n url tu..
tp klu blog tu best, aku komen jak..
^___^

Reply
avatar
Unknown
admin
July 8, 2011 at 2:04 PM ×

dulu jijah guna cbox. baru tahu ape perbezaannya. hee

skrg. dah selesa dengan shoutmix sng nak jejak..

Cbox ke Shoutmix

Reply
avatar
kotak bulat
admin
July 8, 2011 at 2:32 PM ×

kb kalau org tu gne cbox.. xtinggl jejak pun kat blog tu... ~~~malas~~~

Reply
avatar
K
admin
July 8, 2011 at 2:47 PM ×

hehe, dulu cbox jugak.

sekarang dah shoutmix, selepas otai keen tegur :p

Reply
avatar
Munn Jaafar
admin
July 8, 2011 at 3:13 PM ×

blog munna dua2 pun dah xda....kalau singgah blog org lain pun x cari shoutmix...terus fokus kt entry dan komen.....^^

Reply
avatar
Anonymous
admin
July 8, 2011 at 3:24 PM ×

gee gune shoutbox.. tapi gee tak kisah kalu ade blogger gune cbox. susah sgt tekan la X. muahaha.. ^^

Reply
avatar
July 8, 2011 at 3:30 PM ×

btul tue...mls nk isi byk kali....skrg tgal komen ja....lg sng...

Reply
avatar
July 8, 2011 at 3:51 PM ×

shoutmix pegi mana2 blog first time pun dah memang ada tulis. kalo cbox, kekadang dia sewel, dah pegi 20 kali blog tuh pun still kosong. =_=

Reply
avatar
Firdaus Life
admin
July 8, 2011 at 3:56 PM ×

haha freaky x suka dengan cbox sbb sangat melecehakan.. go go shoutmix..

Reply
avatar
teyn teyn
admin
July 8, 2011 at 4:28 PM ×

kite pon dlu pakai shoutmix ..

skang dh buang. hehe

Reply
avatar
Unknown
admin
July 8, 2011 at 4:33 PM ×

suka shoutmix jugeeee..perasan x sesetengah chatbox bila start nak taip nama kita dah klua popup ape ntah..tp tetap sabarkan diri taip n tegor2 tuan blog..hihi

Reply
avatar
dwatyKNY
admin
July 8, 2011 at 4:34 PM ×

lagi suka komen terus dekat entri... hehehe

Reply
avatar
July 8, 2011 at 4:34 PM ×

shoutmix mmg the best, kedabommm la.. senang~~ ^_^

Reply
avatar
Wanie
admin
July 8, 2011 at 4:40 PM ×

eh yeke cbox mcm tu?hehe
ingat kan tak perlu pun tulis balik name sume tu..
lain la kalau blog tu kite baru pegi..

Reply
avatar
Unknown
admin
July 8, 2011 at 5:29 PM ×

as salam..
erk! pakcik pun suka shout mix! tap..
erk. pakcik belum ziarah dan follow semua link2 yang join segmen tia

>_<"

ok, terjah~

Reply
avatar
myzziema
admin
July 8, 2011 at 8:48 PM ×

betul2. ziema pun lagi suka shoutmix berbanding Cbox. but now mmg dah jarang nak tggal jejak dkat shoutmix/cbox. lagi suka tggal jejak dekat komen ;)

Reply
avatar
iPai
admin
July 8, 2011 at 9:22 PM ×

shoutmix lagi senang ek ..

nasib guna shoutmix

Reply
avatar
Kei Seichi
admin
July 9, 2011 at 7:15 AM ×

hehe..betul2..shoutmix lg senang...x pernah pon guna cbox...hehe

Reply
avatar
July 9, 2011 at 11:35 AM ×

lind guna shoutmix jugak...dah berjaya memfollow semua senarai ni jugak..yeah! :)

Reply
avatar
Shaherah
admin
August 3, 2011 at 3:42 PM ×

shera lebih prefer ke shout.. ^_^ sbb senang.. kengkadang yg gne cbox.. shera tekan pangkah >.<"

Reply
avatar