GIRLS TALK : Jaga Muka Masa Muda

Assalamualaikum. Thanks for dropping by ..

Hey :)


Terimbau lak cite masa dulu-dulu kan. Aku agak masa tu aku masih sekolah menengah. Dalam form 3-4 macam tu lah. Haa , sorry ek tak berapa sangat nak ingat. Faktor usia mungkin. Ciss!


Satu hari tu aku nampak mak aku duk tempek sejenis krim entah hape aku pun dah tak ingat. Then aku tanyalah mak aku apa benda yang dia duk calit dekat muka dia tu. Then mak aku katalah tu krim muka. Terus aku tanya nak cuba pakai boleh?


Sekali kena marah da. Mak aku kata masa muda remaja ni lah kena jaga muka elok-elok. Tak payah duk gatai nak pakai apa-apa cream. Muka dah cantik comel halus gebu (haha!) , nak rosakkan dengan pakai cream yang banyak bahan kimia tu buat apa.


Betul lah apa yang mak aku kata tu. Mungkin sebab tu lah muka aku tak ternoda sangat bila umur dah semakin meningkat ni. Mak aku memang tak kasi anak perempuan dia pakai apa-apa cream masa muda remaja. Katanya nanti dah tua muka rosak. Disebabkan aku dengar kata mak aku tu lah alhamdulillah muka aku tak banyak pe'el nya.

Previous
Next Post »

9 Comments

Click here for Comments
Nour Adieb
admin
April 13, 2012 at 11:13 PM ×

Ahaiii,teruk bha sy punya muka

Reply
avatar
cik violet
admin
April 13, 2012 at 11:23 PM ×

kene jaga dr sekarang :)

Reply
avatar
April 13, 2012 at 11:23 PM ×

umi wan plak, pantang tengok muka berminyak dan berjerwat, mesti dia belikan pencuci muka.
hehehe

tia tak pernah tunjuk diri tia dalam blog.
kihkihkih.

Reply
avatar
Cikrosecute
admin
April 14, 2012 at 2:11 AM ×

betul tue....bila dah berumur baru boleh jaga muka...

Reply
avatar
April 14, 2012 at 7:39 AM ×

Kalau syaa pakai pencuci muka or cream pape kan, muka terus tumbuh jerawat bebanyak.
S, sampai sekarang, syaa tak tepek pape pun dekat muka :D

Reply
avatar
shahjiehan
admin
April 14, 2012 at 7:54 AM ×

saya pakai bedak sjuk je... neutral je~ hahahha

Reply
avatar
Hidayah
admin
April 14, 2012 at 9:06 AM ×

ermm..

first, singgah kat blog i..hehe..

kedua..

yelah..
mak akak pun dulu pernah cakap macam tu..dan untuk anak mithali yang dengar cakap macam kita nih..
boleh nampak dah kebaikan tu sekarang..
kulit muka akak pun tak banyak bagi masalah pada umur 3rd series nih..
hehe..
:)

Reply
avatar
Tea Dno
admin
April 14, 2012 at 11:08 AM ×

dah lama tak masuk sini. huhu.

Reply
avatar
Sarah Mnasir
admin
April 14, 2012 at 6:57 PM ×

eh mcm tu eh.. skrg muda lgi xleh pakai krim pape da.. bru taw ni -.-

Reply
avatar