Cara Buat Post Intagram Lebih Tersusun

i suka scroll segeram. Especially tengok short video orang makeup. Syok tengok. Rasa macam perfect gila dorang makeup.

Bukan nak cerita pasal makeup.

Nak cerita pasal acc intagram Bella Astillah. Suka betul tengok acc dia. Susunan post-post tu rasa macam sesuatu sangat. Image tu tak penuh satu kotak. Faham tak apa i cuba sampaikan? hahahaa.

Takpa, ada contoh. Bawah ni susunan acc segeram i.


Nampak melekat antara satu sama lain kan? Mula-mula i is okay. Tapi lepas tengok susunan dekat acc ig Bella, terus rasa macam "nak jugakkkk."


Bella nye ada gap. Nampak tersusun. Pendapat i lah.

"Hellooooo. Benda macam ni pun ko jadikan isu ke girl?"

Nak buat macamana. -_-

Lama i cari cara macamana nak buat macam tu. Jumpa jugak, tapi leceh. Nak adjust itu ini. Kalau tak balance, kang senget sebelah. So, leceh.

Tapi sekarang, i dah jumpa cara !! im so excited. Sebab lepas ni bolehlah buat susunan bagi kemas dekat acc instagram i tuh. mihmihh

i guna app PicsArt. Mula-mula crop dulu gambar asal jadi saiz ratio 1:1 lepas tu tambah je BORDER pilih kaler putih. Ikut u lah nak border tu tebal macamana.

App PicsArt ni best tau. Boleh edit gambar lawa-lawa. Serious. I edit testimoni produk K-Kacha Beauty pun guna app ni.


Kena jadi kreatif lah macamana nak edit gambar jadi lawa.
Previous
Next Post »

5 Comments

Click here for Comments
nikkhazami
admin
November 16, 2017 at 2:15 PM ×

ada lagi satu app yang membolehkan kita adjust theme. lupa dah apa nama app tu

Reply
avatar
November 16, 2017 at 10:39 PM ×

tia..guna snapseed pun cantekkk

Reply
avatar
Junzie
admin
November 23, 2017 at 3:37 PM ×

feed insta ni kena jaga btl2 kalo berminat mau cari side income =)

Reply
avatar
Junzie
admin
November 26, 2017 at 9:08 PM ×

Ju salah satu yang sgt2 jaga feed insta sb mlalui insta ni juga merupakan side income ju. Yg mau cari side income dgn serius, bgs jaga feed insta =)

Reply
avatar
November 28, 2017 at 12:27 PM ×

Pun boleh. Hehe. Ada jgk yg kisah ye

Reply
avatar