Perkahwinan

Assalamualaikum.

Dia bercakap pasal PERKAHWINAN,
dia dengar lagu pasal PERKAHWINAN,
dia baca artikel pasal PERKAHWINAN,
dia tulis pasal PERKAHWINAN,

bukan bermakna dia dah gatal nak kahwin.
Bukan bermakna dia dah tak sabar nak kahwin.
Bukan bermakna kahwin saja yang dia fikirkan.

Tidak! Tolonglah faham.

Tegur dengan baik, bukan tegur dengan kata-kata yang memedihkan ulu hati.

Note : Penulis update entri pasal PERKAHWINAN bukan bermakna esok dia nak kahwin :)

Pengajaran buat diri sendiri, BERSANGKA BAIK dengan Allah s.w.t dan ciptaan-NYA ^^

posted from Bloggeroid

Previous
Next Post »

6 Comments

Click here for Comments
AtieAbid
admin
September 3, 2013 at 9:12 AM ×

sebelum ada bf pun dah memang suka bercakap pasal perkahwinan..bukankah itu normal utk orang yg normal..?? ehm. hehe..

Reply
avatar
syafiqakarim
admin
September 3, 2013 at 8:29 PM ×

org sekarang terlalu sensitip.
baru berborak sudah berfikir jauh

miow.

Reply
avatar
Tinta Lana
admin
September 9, 2013 at 6:21 PM ×

Assalamualaikum Tia.

Hehehe, akak pernah tulis entry ttg kahwin,jodoh..

Confirm ada yg assume mcm yg tia tulis tu.. :)
Ada yg tnya, "lana dah nk khwin ya? Jgn lupa jemput"

hehehe, macam2.. :)

Reply
avatar
Cik Gee
admin
September 13, 2013 at 6:40 PM ×

tau xpe.. ish geram tul org yg mind set mcm tu.. :(

Reply
avatar
Cik Gee
admin
September 18, 2013 at 2:11 PM ×

merancang mase depan, takde yg salah an.. hehe d:

Reply
avatar
hazlina azmi
admin
September 21, 2013 at 12:31 PM ×

nice blog ya...like2..blogwalking,jemputlah ke blog saya dan kita bertukar2 link
http://superstorevitaminhebat.blogspot.com/

Reply
avatar