Buat Blog Dapat Duit

Assalamualaikum ..

Yes! Akhirnya dapat juga update blog yang hampir bersawang ni. Rasa macam berhari tak hadap blog padahal baru sehari setengah. Serius asyik terfikir blog aje. Rindu nak taip-taip dekat blog.

Tapi nak buat macamana, Tia tak boleh hadap laptop lama-lama. Kepala penim sebab demam. Terasa antibodi semakin lemah. Ey! Sekarang dah sembuh. Alhamdulillah.

Kawan Tia ada baca entri Tia. Dia teruja bila tau buat blog ni boleh bagi income. Dia tanya Tia dan jawapan Tia YA! Memang boleh. Terus dia tanya macamana nak buat blog dan dapat duit tu?

Sampai situ Tia dah blank. Err~ macamana nak terangkan dekat dia?? Memang boleh dapat duit bila berblog tapi tak semudah jawapan "BUAT BLOG, BOLEH DAPAT DUIT". Kalau macam tu, semua orang pun boleh.

Bukan Tia tak nak terangkan dekat dia, tapi kalau nak cerita dekat dia dalam masa satu jam memang tak dapat. Kalau bagi ringkasan pulak, akan ada banyak persoalan dalam kepala dia.

Satu-satu dia tanya. Macamana nak buat yang tu, macamana nak buat yang ni, macamana, macamana, macamana? Adoi, pengsan macam ni. Hahaa! So, Tia katalah dekat dia. Kau baca dulu apa yang aku post dalam blog aku.

Dia tanya pulak, post apa? Yang mana? Ah sudah. Last-last soalan tergantung sampai situ sebab tetiba ada gangguan elektrik.. Apa yang Tia nak jawab dekat dia kalau dia tanya Tia lagi??

Sekian...

Previous
Next Post »

26 comments

Click here for comments
adan
admin
August 11, 2011 at 2:57 PM ×

lain kali klu dia tanya lagi ko suruh jak dia tanya admin blogger ni.. ahaha.. bayak songeh betul.

Reply
avatar
cucu umie
admin
August 11, 2011 at 2:58 PM ×

tpy memg susah juga nak rngkan dekt orng nie.. aishh, tia ckap shjelah bt blog semua orng boleh..but bab duit nie agk susah and bla2..haishh

Reply
avatar
Freaky
admin
August 11, 2011 at 3:01 PM ×

haha benda ni bukan mudah.. x kene cara sangat susah

Reply
avatar
August 11, 2011 at 3:03 PM ×

haha, cakap jek bukan senang nak dapat duit :P

Reply
avatar
ArulchelseA
admin
August 11, 2011 at 3:04 PM ×

susah nak jwb tu..kih kih


*lama tk nampk..ingt knpa je..

*tia tk jd jugak la feed tu..memang tk boleh kot..adoii tk tau knpa..ermm..biarkn je la..janji ada feed sy tu..

Reply
avatar
Si Pujangga
admin
August 11, 2011 at 3:05 PM ×

haha.. mule2 pujangga mase buat blog x taw pun nuffnang la, advertlet la n mcm2.. then kawan ajr bru fahamm.. :) haha..

Reply
avatar
August 11, 2011 at 3:06 PM ×

buat satu entry khas utk explain kat die..^^

Reply
avatar
Nurnajwa
admin
August 11, 2011 at 3:14 PM ×

Ahahaha, sabar jela ;D

*huhu, kte smela. dmam T^T*

Reply
avatar
Luqeem™
admin
August 11, 2011 at 3:16 PM ×

suruh dia buat dulu je. nanti baru tau apa perasaan dah dapat duit..hehe

Reply
avatar
August 11, 2011 at 3:29 PM ×

Buat Blog
Buat Dosa
Buat Pahala
Buat duit
Buat bile letrik naik
Ho-ho-ho..
Blog boleh buat macam-macam wo..

Cakap je ngan dia..
Macam-macam ada..
Ha-ha-ha:D

Reply
avatar
echaRierie
admin
August 11, 2011 at 3:29 PM ×

err..utk beginner mmg cmtu..byk soalan..hehe..
tp klu btl dia nak y not dia baca ttg ni dlm blog tia dan fahamkn serta praktikkan..hehe :)

Reply
avatar
Unna
admin
August 11, 2011 at 3:36 PM ×

huhuhu sama mcm kawan unna tadi. banyak gila tny. tny mcm mana nak dpt duit. nuffnang tu apa, nuffnang tu bg duit mcm mana. huhu tak jwb kang ckp sombong. tny nk ramai follower cne. hmm jawab la sekadar termampu.

Reply
avatar
syaz@rozelt
admin
August 11, 2011 at 3:56 PM ×

nnt tia bole tolong kwn tu buatkan design blog canteq2..baru baek saket ke? patot kurg online..hihi

Reply
avatar
August 11, 2011 at 4:00 PM ×

bagitau dia, tak semudah 1,2,3 nak dapat duet, hehe

Reply
avatar
August 11, 2011 at 4:07 PM ×

wahahha,

takpala, malu bertanya kang sesat jalan pulak =)

Reply
avatar
Bizstudent
admin
August 11, 2011 at 4:20 PM ×

Yup,bagitau dia, blog memang boleh buat duit,tapi bukan mudah!

Reply
avatar
August 11, 2011 at 4:56 PM ×

alhamdulillah dah sembuh..minum banyak air masak banyak2 yek..

cakap jer kat kawan tia tu, buat blog dulu lepas tu baru belajar.. :)
tapi sangat tak mudah..haha..

Reply
avatar
Ezad Skytech
admin
August 11, 2011 at 6:22 PM ×

patut la lama Tia tak update..hee..
kadang2 serba salah nak jawab kan kalau og tanya macam tu..

Reply
avatar
FaKArePa!n
admin
August 11, 2011 at 8:12 PM ×

Tia jawab no komen aje.. eheh

Reply
avatar
August 12, 2011 at 9:06 AM ×

banyak tny sgt.last2 mls nk layan yekhehehe

Reply
avatar
August 12, 2011 at 9:18 AM ×

buat blog x dapat duit. tapi dengan berblog boleh daptkan duit. beza kan? kekeke.

by the way, alhamdulillah dah sembuh. jaga kesihatan elok2. :)

Reply
avatar
izfanora
admin
August 12, 2011 at 1:04 PM ×

mcm2 ada kt blog nie.. :)

Reply
avatar
alif haris
admin
August 12, 2011 at 3:01 PM ×

ckp je .. blog ibarat tv yg memaparkan iklan2 .. dari situ dpt duit ..hehe

Reply
avatar
August 12, 2011 at 5:18 PM ×

suruh google..byk bersepah jwpn d google huhu

Reply
avatar
Tea Dno
admin
August 12, 2011 at 9:01 PM ×

nak berblog biar ikhlas laa.. tea tak harap sangat pun duit dari blog ni.. ada, ada lah.. kalau takde, alahai.. pegi je lah cari keje kat luar.. bersepah pe.. hurmm..

Reply
avatar
Tea Dno
admin
August 12, 2011 at 9:02 PM ×

adoihhh.. ish3.. pelik manusia ni tahu.. ==,

Reply
avatar