Suka Pasang Laptop Atas Katil

Assalamualaikum ..

Korang baca tajuk pun dah tau kan apa yang Tia maksudkan. Ada je yang suka pasang laptop atas katil. Tak atas katil, atas sofa. Err atas sofa kurang kot.

Tia pun dulu suka buka laptop letak atas tilam sambil meniarap. Selesa konon. Tilam empuk lepas tu online atas katil. Wee~ Tak cukup tu, pasang pulak charge sebab bateri nak kong.

Bila agak-agak dah penat boleh lelap mata kejap. Kejaplah sangat kan. Kejap sampai esok tengahari. Gile hape. Bahaya weh! Boleh overheat. Silap-silap boleh terbakar tilam tu.

Bukan atas tilam aje. Semua tempat yang agak lembut. Macam karpet, kain, dan sewaktu dengannyalah. Oh! Riba jugak. Suka letak atas riba kan. Jangan! Kenapa? Search google. Heheh!

Seeloknya pakailah atas tempat yang rata macam meja, lantai dan sebagainya. Lagi elok kalau pakai cooler pad. Taklah panas sangat laptop tu walaupun online 10 jam. Eleh, bukan 10 jam. Mesti lebihkan. Hahaa!

Sekian...

Previous
Next Post »

54 comments

Click here for comments
August 11, 2011 at 5:00 PM ×

memang tak elok letak atas riba..lagipun boleh sebabkan motherboard problem..

Reply
avatar
Nurnajwa
admin
August 11, 2011 at 5:00 PM ×

Ahaha, kte ske ltak ats katil :P

*riba mmg tak la, hbis hangus kang T^T*

Reply
avatar
August 11, 2011 at 5:05 PM ×

Aku tengah ONLINE atas katil ni...
Tapi ada buku dan air cooler..
Ahakkksszz!

Reply
avatar
IkhAnif
admin
August 11, 2011 at 5:05 PM ×

macam perli ik jer...hihihi..>_<

Reply
avatar
August 11, 2011 at 5:13 PM ×

motherboard cepat rosak nnt..

Reply
avatar
Farhan Hanif
admin
August 11, 2011 at 5:16 PM ×

betul tu...lgpon lappy nnt cepat panas pastu jd lembab...

Reply
avatar
August 11, 2011 at 5:18 PM ×

betol!
dulu suke wat cam tu..skrg takot dh..hihihi

Reply
avatar
Freaky
admin
August 11, 2011 at 5:30 PM ×

letak laptop tempat lembut seperti karpet atau tilam boleh menyebabkan laptop terbakar akibat overheat.. kalao atas riba bole mandul atau efect yang dasat akibat kepanasan terlampau

Reply
avatar
Bro ahmad
admin
August 11, 2011 at 5:31 PM ×

suka pindah2 booring satu2 tempat..kadang kt luar ada wifi free hehee

Reply
avatar
aiman
admin
August 11, 2011 at 5:32 PM ×

betul.. sy pernah ada laptop.. tp rosak.. mgkin sbb di atas.. skrg pakai destop suda..

Reply
avatar
cik najihah
admin
August 11, 2011 at 5:38 PM ×

walamak..ni tengah letak atas katil la..malas nak duduk hihi

Reply
avatar
PeRmAtA bIrU
admin
August 11, 2011 at 5:51 PM ×

saya suka sangat on9 atas tilam.. tapi letak atas cooler pad.. huhu.. takut gak bila laptop panas..:)

Reply
avatar
August 11, 2011 at 6:12 PM ×

kalau lh pakai lah cooler pad kn.. aku pon suka dok epan lappy sambil baring.. tapi tilam aku atas lantai... lappy aku atas simen... heheh

Reply
avatar
gadis melayu
admin
August 11, 2011 at 6:14 PM ×

online atas katil lebih selesa.. tp ofkoxz la kena ada lapik.. klu x jahanam laptop sbb overheated.. heeee~

Reply
avatar
FaKArePa!n
admin
August 11, 2011 at 6:16 PM ×

laptop sy tak pernah berganjak dari katil..hahah

Reply
avatar
August 11, 2011 at 6:16 PM ×

mmg tabiar kat umah on9 atas katil smbl meniarap.. :D

Reply
avatar
Ezad Skytech
admin
August 11, 2011 at 6:19 PM ×

pernah on laptop seminggu tak tutup..rasanya lebih seminggu kot tia..hee..tapi ada cooler pad la..(^^,)

Reply
avatar
iMBobo
admin
August 11, 2011 at 6:52 PM ×

btol tu, laptop saya pernah rosak sebab tu, overheat nak repair kena 350 oooo...tu nasib baik,klau tak boleh cecah 700 ooo...

Reply
avatar
August 11, 2011 at 7:58 PM ×

toing toing toing... lappy rosak dulu sbb letak atas katil.. then beli lappy baru cewah berjaga gila.. pernah letak atas riba even penah baca pasal kesan tak elok tu.. degil kan Ticer nih??? haishhh...

Reply
avatar
aKu_aG
admin
August 11, 2011 at 9:00 PM ×

slalu gak...stiap ari lagi...hahaha...tapi klu nak rehat tu..mmg off awal2 da...tkut meletop ruma..haha...drg ckp klu slalu men laptop ats riba bole menyebabkan kemandulan gak...kawan saya prnh gtw la...^^.v

Reply
avatar
Syuxer
admin
August 11, 2011 at 9:26 PM ×

syuk letak atas meja...hehe dekat2 nak tido, syuk letak atas tilam heheh..

kalau bilik ber aircond, bestla x yah riso laptop jadi panas hehhe..

Reply
avatar
Shaherah
admin
August 11, 2011 at 9:27 PM ×

hahahaha.. tia sama ngan shera.. shera tak suka duduk.. mesti nk tiarap.. hehehe..

Reply
avatar
nurAMALLINA
admin
August 11, 2011 at 9:41 PM ×

sy suka online atas meja,

Reply
avatar
ArulchelseA
admin
August 11, 2011 at 9:41 PM ×

letak atas meja ni..tk penah lagi baring ngan lapto..kih kih kih

Reply
avatar
Clara
admin
August 11, 2011 at 9:42 PM ×

saya pakai atas meja dah..

tak brani letak kat katill..
klu kat katil/ tilam gne file letak kat bawah.

Reply
avatar
cik violet
admin
August 11, 2011 at 10:17 PM ×

fuhh..bahaya tuh..huhu

Reply
avatar
izfanora
admin
August 11, 2011 at 10:18 PM ×

wah, terkejut tia dtg jengah blog.. :) tq2..

btw, xelok laptop kt tempat aliran haba yng kurang baik. rosak cepat. sifat lptop bkn cm pc.. :)

Reply
avatar
ABU
admin
August 11, 2011 at 10:23 PM ×

betol..aku dah beli meja kecik2 yg lebih mobialtuk laptop aku hahahaha

tia aku ingn bertanya ko dimana skung, semnjung ka tau sbh..raya balik kampung kah?
:D

Reply
avatar
August 11, 2011 at 10:26 PM ×

wan guna laptop atas meja.
heheh..

tia, kenapa link tu ada malware detected?..tak leh baca.

Reply
avatar
August 11, 2011 at 11:41 PM ×

whoa. patot lah selalu ada instinct2 laptop bole rosak kalao letak kat katil. hehe.

Reply
avatar
Nik Thoha
admin
August 11, 2011 at 11:52 PM ×

Salam. memang saya selalu buat jugak jenis letak laptop atas tilam sambil meniarap. memang bahaya sebab tilam akan mnyerab haba laptop yang panas. yang letak ats riba tu ada kesan sampingan ke?

Reply
avatar
mrs redzuan
admin
August 12, 2011 at 12:46 AM ×

atas lantai ni haaa...=)

Reply
avatar
Aisyah Aina
admin
August 12, 2011 at 12:52 AM ×

uwaa....letak atas tilam la baru best..haha

Reply
avatar
GaRy™
admin
August 12, 2011 at 1:12 AM ×

laaa.... tak tau pun ader effect.. sebelum ni main bedal je... hahaha....

Reply
avatar
amny
admin
August 12, 2011 at 1:45 AM ×

haish..macam amni.....suka sangat on9 atas katill...pastu mula la laptop panas..huhuu

Reply
avatar
August 12, 2011 at 2:57 AM ×

nanti laptop auto shutdown kalau panas sgt :)

LASER KEYBOARD YANG SANGAT CANGGIH

Reply
avatar
August 12, 2011 at 9:05 AM ×

aah tia,laptop kena lapik kan.akk kalo nk online atas katil akk amik je kotak kasut utk lapik,hehe

Reply
avatar
August 12, 2011 at 9:20 AM ×

dah berapa hari x ada off laptop. kekeke. yang penting laptop kena sejuk sentiasa. kipas keliling laptop. hahaha. hardcore gamer macam sy mmg begini. :)

Reply
avatar
Ezay Hadry
admin
August 12, 2011 at 9:46 AM ×

ezay on9 atas meja..kakaka
dulu pernah hangus tisu sebab duk bawah laptop..

Reply
avatar
August 12, 2011 at 10:36 AM ×

buat sakit tengkuk je hadap laptop sambil meniarap..

Reply
avatar
Apple Pearl
admin
August 12, 2011 at 12:10 PM ×

hehe..apple pn ska ltak kat katil..

Reply
avatar
:)
admin
August 12, 2011 at 1:25 PM ×

haha mmg ssh pown .

Reply
avatar
Munna
admin
August 12, 2011 at 2:40 PM ×

kalau on9 kt umah mmg tilam la sasarannya....santai gitu =)

Reply
avatar
alif haris
admin
August 12, 2011 at 3:00 PM ×

kalau nak bg sejuk letak online dlm peti sejuk
har har har :D

Reply
avatar
lilypelangi
admin
August 12, 2011 at 3:14 PM ×

dlu sy pon suka wat cm tu !



skg da taubat da~ hehe

Reply
avatar
August 12, 2011 at 5:17 PM ×

laptop sy on lebih dr 10 jam haha :P

Reply
avatar
Addin
admin
August 12, 2011 at 7:57 PM ×

nak pasang laptop atas katil tapi line berukband tak sampai la . haha

Reply
avatar
Tea Dno
admin
August 12, 2011 at 9:00 PM ×

haha.. memang suka letak atas katil ni.. bila dah panas, memang letak atas cooling pad pulak ahh.. huhu..

Reply
avatar
August 13, 2011 at 10:26 AM ×

kita sama lahh tia..
klo duk atas kerusi
lappy atas meja..
seyes sakit pinggang..
baik baring on9
sambil golek2..
hahahaha

Reply
avatar
August 13, 2011 at 11:42 AM ×

saya pon suka pasang laptop atas katil..
ada feeling dtg nti...heehhe

Reply
avatar
CikMiMiey
admin
August 14, 2011 at 1:20 PM ×

lappy atas meja , tuan lappy atas kerusi . hihi :)

Reply
avatar