Bloglist di Blog Lain

Assalamualaikum ..

Mula-mula sekali Tia tak tujukan entri ni kepada siapa-siapa. Maaf kalau ada terasa tapi Tia takda niat okey! Tia cuma tengok dan terfikir lalu luahkan melalui entri ni. Ada je blogger yang sanggup dan rajin buat blog lain semata-mata nak buat senarai bloglist kan.


Tia pun pernah terfikir jugak nak buat macam tu. Kot-kot ringan sikit blog utama Tia kan takde banyak widget. Tapi bila fikir-fikir balik, Tia ni jenis yang malas nak buat kerja sampai 2-3-4 kali. So, takpelah Tia letak bloglist dalam blog utama ajelah.


Lagipun, kalau Tia buat satu lagi blog khas untuk bloglist rasa-rasanya berapa ramai yang akan ke blog satu lagi tu cuma untuk tengok bloglist? Tia sendiri pun rasa macam err~ banyaknya kerja.


Sekurang-kurangnya kalau Tia letak bloglist di blog utama, boleh tolong sikit-sikit bagi backlink dekat blog yang ada di bloglist Tia kan. Huhuu~ Dahlah. Tu aje. Lagi sekali jangan ada sesiapa yang terasa. Tu kan blog korang, mungkin korang ada sebab sendiri kenapa buat macam tu. Blogwalking mungkin? Tia sekadar memberi pendapat.


Sekian...

Previous
Next Post »

40 comments

Click here for comments
Cik Gee
admin
August 3, 2011 at 9:53 PM ×

tak de terase ye la tia.. inikan pendapat je.. ^^

Reply
avatar
August 3, 2011 at 9:54 PM ×

ala kalau nk buat buat je tia... kalau agak2 leceh xyah.. camni pun kan ok?

Reply
avatar
August 3, 2011 at 9:55 PM ×

haha fa pun pk 200 kali pasal benda neh. jeles jugak tengok blog orang laen macam kosonggg, tapi....

Reply
avatar
EYFAalias
admin
August 3, 2011 at 9:57 PM ×

eyfa tak pernah pn pergi blog lain semata2 nk tgk bloglist. selalu pergi dekat blog utama je. leceh la.

Reply
avatar
August 3, 2011 at 10:13 PM ×

btol2..tp depa2 yg buta tu rajin betol...hmmm..ikut kemampuan depa la..

Reply
avatar
cik tikah
admin
August 3, 2011 at 10:15 PM ×

betul2. x ya la buat blog lain untuk bloglist. hihi...

Reply
avatar
Bro ahmad
admin
August 3, 2011 at 10:21 PM ×

sistem bloglist tak betul tia..ada yang jenis lambat update..dah 3-4 jam lewat pun ada..bro dah terkena dah! satu personal d

Reply
avatar
August 3, 2011 at 10:37 PM ×

lagi suka letak kat blog utama, menyusahkan.

hehe, dah siap ada 100 lebih bloglist, tak berat pon :P

Reply
avatar
August 3, 2011 at 10:44 PM ×

wan pon teringin nak buat bloglist banyak banyak..bila fikir balik..hmmm..memberatkan blog..

selamat berpuasa tia

Reply
avatar
Freaky
admin
August 3, 2011 at 11:01 PM ×

tia jangan buang bloglist dan letak di blog nombor 2. tu kira tak adil bagi yang letakkan blog tia dalam bloglist utama mereka

Reply
avatar
ArulchelseA
admin
August 3, 2011 at 11:06 PM ×

sama la..wat satu je bloglist kat depan..kih kih..

sekali skala jom g bazar kt bandar..meriah jugak..

Reply
avatar
August 3, 2011 at 11:24 PM ×

Yezza.....
Betul tuh.... Tapi cara masing-masing kan?...
Yang pasti, thanks sebab ada MUSICBRILLIANT.com kat bloglist Cik Tia Atilia.. Ha-ha-ha:D
Ske arr nak panggil macam tu..

Aku dah jumpa pengganti SS

Reply
avatar
bunbun
admin
August 3, 2011 at 11:33 PM ×

HAHA BETUL TU! kadang2 pelik jugak...

Reply
avatar
Wanie
admin
August 3, 2011 at 11:37 PM ×

haha..tak terase, pendapat tia kan..tujuan letak bloglist asing tu bukan sbb nak ringankan blog semata..tapi sbb ade serangan virus..orang la cakap..nak elakakn salah satu bloglist jgn letak sekali..:)

Reply
avatar
cucu umie
admin
August 4, 2011 at 12:10 AM ×

kalo ayie it's okay kot..mungkin adlh sebb..kalo xsilap ayie malware kot..h

Reply
avatar
August 4, 2011 at 12:12 AM ×

macam ni lagi senang la, letak kat blog sama je :)

Reply
avatar
August 4, 2011 at 12:31 AM ×

huhuhu.. aku pon pelik.. lagi satu ada yang wat satu blog khas untuk join segmen or giveaway.. prlu ke?

Reply
avatar
August 4, 2011 at 12:47 AM ×

ade!
saye ade gak jumpe..
tapi x penah jengah lagi la..hehehehe

Reply
avatar
iMBobo
admin
August 4, 2011 at 1:33 AM ×

tula, sya pernah buat entry psal ni juga..yg tak best bila tukar2 link tu,kesian lah kt mereka yg letak kt blog utama, tp sebelah pihak ltk kt blog kedua ni..mcm tak adil..

bloglist segmen newbie ada 74 blogger, semua sya letak dkt blog utama..tp skrg nak tukar dgn bloglist segmen yg baru hehe.. tapi yg lama tak delete..masih disimpan rapi.. :)

Reply
avatar
gadis melayu
admin
August 4, 2011 at 2:41 AM ×

tia.. atia tag tia..^_^

http://kisah-gadismelayu.blogspot.com/2011/08/2nd-ga-pearl-by-moon.html

Reply
avatar
Ezay Hadry
admin
August 4, 2011 at 5:50 AM ×

kalau nak terasa gak boleyy?? hahaha takde makne nye ezay rajin nak wat lagi 1 blog woo..tak terjaga blog yg ni pun

Reply
avatar
cik pip
admin
August 4, 2011 at 7:11 AM ×

huhu..xramai kot yg jenguk kalau asing kan..hehe

Reply
avatar
August 4, 2011 at 7:34 AM ×

mungkin ada yg jenis rajin blogwaking via blog yg terhimpun bloglist kan..
sy kalau nk cari rakan blogger baru, sy cari d bloglist kwn2 or link2 di contest2 or GA orang hehe

Reply
avatar
August 4, 2011 at 8:06 AM ×

ingat nak buat bloglist asing tapi macam xbest, bak kata tia,,banyak kerjanya,,yup setuju,,leceh , last-last semua blog kita follow kt main page utama blog kita..weee..suka-suke

Reply
avatar
CutieLiesa
admin
August 4, 2011 at 8:32 AM ×

sila buat untuk akak juga yer kalo dah rajin...heheheheheh :)

Reply
avatar
Munna
admin
August 4, 2011 at 9:22 AM ×

oh...ada mcm tu eh? rajin nau la kan.... (belum ckup rajin =.=*)

hehehe =)

Reply
avatar
August 4, 2011 at 9:27 AM ×

betul..bukan semua orang rajin nak buat bende banyak kali.. :)

Reply
avatar
syaz@rozelt
admin
August 4, 2011 at 12:28 PM ×

hehe..x suka jugak letak dekat page laen..senang klu dekat main page..contoh nye mcm tia update entry tros bdesup ke sini..hihi

Reply
avatar
August 4, 2011 at 1:54 PM ×

biasa r tu tia ...mcm2 blogger ni...ada jgk yang delete kita dari bloglist dia ...walaupun dulu dia beriya ajak kita join bloglist dia ...:)

aishh...xyah pikir lah ...hehe

excellence!

Reply
avatar
yatie Awang
admin
August 4, 2011 at 2:33 PM ×

betul juga apa yg Tia cakap, banyak kerjakan nanti

Reply
avatar
HAFIZAL
admin
August 4, 2011 at 3:05 PM ×

aduh pening plak pala

Reply
avatar
cik aisha
admin
August 4, 2011 at 4:44 PM ×

erm kalau yg bloglist kt blog lain tu saya pun xrajin nk klik...:)

Reply
avatar
Nurasyiqin
admin
August 4, 2011 at 4:52 PM ×

cikin setuju ngan tia..banyak kerja nak wat bloglist pada blog lain..cikin lebih letak kat blog utama..senang nak tengok update..

Reply
avatar
nurAMALLINA
admin
August 4, 2011 at 6:55 PM ×

entahlah tia, ina masukkan dah tia dalam bloglist ina. sebab blog tia best!

Reply
avatar
August 4, 2011 at 7:25 PM ×

huhuhu rajinnya kan nak buat blog utk bloglist aja kan... ermmmm

Reply
avatar
anismelon
admin
August 4, 2011 at 8:53 PM ×

betul betul..setuju yg nie..akak pon mls nak pg tngk blog org yg asingkan nie..huuuu..sekali semua senang..

Reply
avatar
mrs redzuan
admin
August 4, 2011 at 9:32 PM ×

akak konon2 buat blog utk contest pun dah tak terlayan...hehe...

Reply
avatar
hira
admin
August 4, 2011 at 10:48 PM ×

haha. betul tu kak tia! macam sangat leceh je. huhu

Reply
avatar
Nurnajwa
admin
August 4, 2011 at 11:09 PM ×

Payahla klau buat mcm ni --

Reply
avatar
juanita
admin
August 11, 2011 at 10:27 AM ×

wahh..byk betul komen kat blog ni..mesti glamer...

Reply
avatar