Kalau Jumpa Duit Tepi Jalan?

Assalamualaikum. E'ehh dah masuk hari ke-29 kita berpuasa kan. Pejam celik, pejam celik dah nak masuk bulan Syawal. Tak lama lagi bulan mulia ni akan tinggalkan kita. Entah dapat merasa lagi ke tak menyambut bulan Ramadhan tahun depan.

Akhir-akhir ni Tia dilanda kesibukkan sikit. Bergotong-royong mengemas rumah dan buat kuih. Jadi blog agak terbiar sekejap. Yelah, daripada Tia update entri yang entah pape kan. Sekarang dah ada idea bolehlah update sikit.

Sepupu Tia ada update status dekat facebook dia. Tia tertarik dengan pertanyaan dia.

"Kalau korang jumpa duit RM100 di tepi jalan macamana? Korang ambil tak??"

Hah, jawablah. Korang ambil tak?

Sekian...
Previous
Next Post »

16 comments

Click here for comments
August 29, 2011 at 11:41 AM ×

tinggal ja kat ctu...tak berani la nak ambik~~

Reply
avatar
Terbelog
admin
August 29, 2011 at 12:33 PM ×

mestila...




ambik hehe

Reply
avatar
EYFAalias
admin
August 29, 2011 at 12:53 PM ×

menipu lah kalau tak ambil. eyfa mesti ambil punya. tp tengok la kiri kanan dulu. heheeh

Reply
avatar
cucu umie
admin
August 29, 2011 at 12:54 PM ×

heheh...no komen tapi yang pasti kalau jumpa wet rm 100 tye orng sekeliling sampai tiga kali..kalu tidak ad baru simpan @ maklum ke balai polis berhmpiran ker..

Reply
avatar
ijA
admin
August 29, 2011 at 12:58 PM ×

ambil tetapi itu kan duit orang, hak milik orang lain. Kita akan kasi kat masjid sedekah je..ke nak buat pe g ek..xde idea lah..nk tengok kawan2 lain apa ideanya...

Reply
avatar
amna
admin
August 29, 2011 at 1:08 PM ×

kalau jumpa kt tepi jalan biarkan sahaja. if kt area surau ke apa, letak kt atas para or kabinet yg ada kt situ

nak ambil dah curi namanya :)

HAPPPPPY HARI RAYA cik tia!

Reply
avatar
Farhan Hanif
admin
August 29, 2011 at 1:21 PM ×

saya ambil...klu ada masjid, masuk kat tabung masjid...klu takde masjid, simpan je la...=D

Reply
avatar
Bigdaddyz
admin
August 29, 2011 at 1:24 PM ×

ambik lepas tu simpan...bila jumpa yg memerlukan baru pulangkan semula...:)

Reply
avatar
August 29, 2011 at 3:28 PM ×

amik kot,

10rm masuk tabung msjid, bakinya simpan.



LALALALALALALLALALA.

Reply
avatar
Cik Gee
admin
August 29, 2011 at 3:30 PM ×

tak ambil pon, muktamad.. hak3..!

Reply
avatar
August 30, 2011 at 12:38 PM ×

semestinya takkan ambik sbb tu hak org..tp tlg kutip then bagi kpd yg berhak

Reply
avatar
September 5, 2011 at 9:49 AM ×

kalau akak jumpe bagilah pada surau atau masjid yang berkaitan..ajk masjid akan umumkan bila time solat jemaah..tak boleh ambil hak orang lain walau kita jumpa..

wallahualam..

Reply
avatar
Anonymous
admin
November 3, 2011 at 9:53 AM ×

pernah jumpa rm100 masukan kdlm tabung surau rm50 & tabung KAFA tempat anak belajar rm50...arini jumpa lagi duit tepi jalan 40dirham (3 keping berlipat-mungkin tuannya tercicir kot--tak tau siapa?)..kalau convert jadi dalam rm30 lebihlah..yg ni aku nak simpan..sbb duit United Arab Emirate..duit minyak...aku simpan dulu buat pengeras dalam wallet..hihi..kita tengok apa jadi?

Reply
avatar
Anonymous
admin
February 21, 2012 at 5:12 PM ×

siapa nak tau apa jadi pd 40dirham tu? serious...

Reply
avatar