Ambil Makanan Tu Sikit-sikit Sudah

Assalamualaikum. Dari pagi sibuk gile. Habis puan ibu selongkar semua piring. Sila percaya baju raya Tia baru siap pagi tadik. Hahaa! Pakai baju lama je pun. Esok baru pakai baju baru. Tak ramai datang rumah. Budak-budak je pakat reramai datang..

Hari ni memang duduk rumah sajalah. Esok kut baru pergi rumah terbuka member. InsyaAllah.. Puan ibu pun tak masak banyak sebab tau hari raya pertama memang tak ramai yang singgah. Masing-masing sibuk. Puan ibu masak rendang dan pulut kuning saja. Tia dah mencekik tadi. SEDAP!

Bosan gile entri Tia kan. Wahh, bila dengar takbir rasa macam tak percaya hari ni raya. Rasa macam baru kelmarin je berpuasa. Kejap sangattt. Tia tau tak ramai buka blog. Semua jalan beraya kannn. Takpe, Tia pun baru dapat buka blog ni.

Pesanan Tia.. Bila nak ambil makanan di rumah orang, ambil lah sikit-sikit. Bukan apa, takut nanti tak kena dengan selera ke apa. Lepas tu tak habis kan dah membazir. Jangan tengok MACAM SEDAP je terus kaut banyak-banyak. Sekali masuk mulut muka tetiba berkerut.

Jemput-jemputlah datang ke rumah Tia yeee. Ye ye je Tia jemput. Sanggup ke korang mai Sabah? Hahaa. Kalau ada yang tinggal Sabah, sanggup ke mai Sandakan?? Heheh.. Selamat Mencekik Makan dan paling utama, SELAMAT MENYAMBUT AIDILFITRI :D

Sekian...
Previous
Next Post »

23 comments

Click here for comments
aizamia3
admin
August 30, 2011 at 5:52 PM ×

akak datang singgah kat sini.. ;)
menu apa kat sana yang sedap ye..

anyway.. selamat hari raya aidilfitri.. ;)

Reply
avatar
cik sakdi
admin
August 30, 2011 at 6:47 PM ×

apa kata pindah semenanjung tia.heheh

Reply
avatar
alif haris
admin
August 30, 2011 at 7:12 PM ×

ouh tia orag sabah ? baru taw.. huhu

jgn mncekik byk2 sgt pagi raya..nnt perut terkejut..

Reply
avatar
Lieyda
admin
August 30, 2011 at 7:35 PM ×

hari ni lida makan sate je tia.almost rumah yg lida pegi ari ni buat sate. suke suke hehe

Reply
avatar
FaKArePa!n
admin
August 30, 2011 at 7:57 PM ×

mkan pon kna beringat..nanti mendadak naik brat bdan bru tau..

Reply
avatar
H.J
admin
August 30, 2011 at 8:25 PM ×

entry boring la musim ni.aha

Reply
avatar
August 30, 2011 at 8:34 PM ×

cepat la pos ke rumah, hehe :P

Reply
avatar
August 30, 2011 at 9:08 PM ×

Orang sandakan rupanya :)

ya terima kasih atas pesanan tu.kadang2 kita gi rumah org terus kaut banyak-banyak.tiba2 oops x menepati citarasa.HAHA
jadi kena testing dulu sikit2 lah kan? :)

selamat menyambut lebaran syawal!

Reply
avatar
Danial Razak
admin
August 30, 2011 at 9:34 PM ×

Sabah?woah..jauh..datang blog je lah..hehee.=)

Reply
avatar
August 30, 2011 at 10:06 PM ×

wahahaha,

setakat ni belum jumpa satay lagi.



Err, ada kaitan tak ?

Reply
avatar
Freaky
admin
August 30, 2011 at 10:07 PM ×

freaky makan banyak. camana ni tia

Reply
avatar
Ezad Skytech
admin
August 30, 2011 at 10:39 PM ×

jauh la Tia sampai ke Sabah nak pergi beraya..hee~

Reply
avatar
nini
admin
August 30, 2011 at 11:39 PM ×

ui darl...sandakan dimana...? hehe

Reply
avatar
August 31, 2011 at 12:32 AM ×

rindunya dgn geng2 blogger ni..semua busy beraya hehe..

aahh hari ni ddk rmh saja..memandangkan cuaca hujan T_T

ehh, Tia tggl di sandakan ka?

Reply
avatar
August 31, 2011 at 12:58 AM ×

Salam.
Sandakan best tu .. sejukkkk ....

Reply
avatar
hira
admin
August 31, 2011 at 1:41 AM ×

alahai. bestnya pulut kuning. lama tak makan. akak, hulur sikit! haha :D
eh, baju saya pun siap pagi raya. best woo~

p/s: saya makan sikit je. kerepek yang banyak. haha

Reply
avatar
August 31, 2011 at 6:37 AM ×

mkn lemang pahtu p masjid ..hehe...

pahtu mkn plk kat masjid ..huhu

mewahnya raya kita ...:)

Reply
avatar
Bro ahmad
admin
August 31, 2011 at 7:57 AM ×

nak beraya rumah tia..nak rasa masakan tia...bleh datang..kt blog je la...minta maaf yea tia

Reply
avatar
August 31, 2011 at 9:15 PM ×

slamat hari raye.. trima kaseh sudi dgr lagu raya ary.. ary tumpang polo ye..

Reply
avatar
chemay
admin
September 1, 2011 at 1:31 AM ×

hari 1st raya.
rumah chemay tak behenti orang datang.
penad sangat2.
tapi best!
heee

btw.
selamat hari raya dear..
sorry if chemay ade buad tia terasa selama nie.
:)

Reply
avatar
cucu umie
admin
September 1, 2011 at 7:06 AM ×

ayie ambik sikit jer..xbnyk pon..hohoh

Reply
avatar
TK
admin
September 1, 2011 at 11:23 PM ×

baik ambik sikit2... rupa makanan yang sedap, cantik dan menyelerakan tidak menjamin kelazatannya...

Reply
avatar
September 5, 2011 at 9:43 AM ×

setuju tu tia..hehe..jangan membazir kan makanan orang..haha..kuang-kuang

Reply
avatar