"Siapa Guna Gambar Aku di Facebook!"

Assalamualaikum. Korang dah bangun belum? Ke ada yang masih bergulung dengan selimut lagi ni? Weh, jangan bangun lewat-lewat. Tak elok terutama anak-anak dara di luar sana. Dahlah rezeki tak masuk. Nanti bakal mentua tau, reject jadi menantu.

Tadi Tia sempat main game guna facebook adik. Lepas dah boring main ingat nak logout. Tapi tertarik pulak dengan satu status di home yang bunyinya seakan-akan marah. Rasa ingin tahu membuak-buak pulak. So, tanpa rasa bersalah Tia kliklah status tu nak tau apa ada hal?

User facebook tu marah sebab ada akaun lain yang dibuat dan gunakan gambar user facebook tu sebagai gambar profile. User facebook tu perempuan, bertudung. Elok je posing tapi ada pulak orang tak bertanggungjawab gunakan gambar dia tanpa izin.

Nak-nak lagi ada photo perempuan seksi yang separuh b*gel diletak. Huish gile kot. Kalau Tia yang kena pun Tia mengamuk kot. Hal ni buat Tia jadi semakin takut nak tayang gambar dekat mana-mana. Kenapalah orang sekarang semakin tak boleh nak berfikir dengan waras dah?

So, girls out there. Be careful. Terutama yang selalu tangkap gambar dengan pakaian yang tak cukup kain dan pose yang terlalu over. Minta-minta kita dijauhkan dari sebarang penganiayaan.

Sekian...

Previous
Next Post »

26 comments

Click here for comments
Freaky
admin
August 23, 2011 at 8:04 AM ×

kesimpulannya jangan letak gambar yang banyak di fb.. banyak sangat jadi skang.. haih

Reply
avatar
Cik Bell
admin
August 23, 2011 at 8:18 AM ×

yup betul tu..kita sbgai prempuan pun kena sdar jugak..dah tahu benda2 mcm tu skrg byk..xperlu la nak tayang gmbr sana sini kOt.Bila pic kena curik.baru nak menggelunjit.zaman skrg nie rmai yg kurg sivik.So.kita bg ke tak bg.depa ttp anggap bagi,sbb dah ada dpan mata.huhu ;)

Reply
avatar
August 23, 2011 at 8:44 AM ×

saya dah bangun Tia tadi lagi hehe

uishh..bahaya tu kalo gambar kita disalahguna..sy penah jumpa satu FB di group, masa tu tgh ping2, sy pelik tgk profile pic org tu, nama baik je, gmbr tu perempuan bogel..rupanya FB org tu kenah hacked..huhu

seeloknya, kurangkan upload gambar peribadi d internet..itu saja penyelesaian terbaek :)

Reply
avatar
Fad
admin
August 23, 2011 at 8:52 AM ×

btl la...gambar pun kena wat private tuk keselamatan

Reply
avatar
August 23, 2011 at 8:55 AM ×

sekarang nie macam-macam benda yang menakutkan..haih..

Reply
avatar
Bro ahmad
admin
August 23, 2011 at 9:34 AM ×

muka tia pun bro tak nampak..tia misterios hehee

nak tag tia blog power ni :

http://www.trioseposen.com/2011/08/aku-anak-malaysia-merdeka.html

Reply
avatar
::Cik Pija::
admin
August 23, 2011 at 9:41 AM ×

ishh takutlah dgn kes2 curik gmbar kt fb. yg pakai tudung pun kena jugak.

Reply
avatar
maszull
admin
August 23, 2011 at 9:59 AM ×

salam semoga kita dijauhkn terkena mcm tu kn..
hargailah diri kita semua...:)

Reply
avatar
August 23, 2011 at 10:02 AM ×

gmbr boleh copy paste je.mmg sonok lah dorg.

Reply
avatar
hira
admin
August 23, 2011 at 10:24 AM ×

saya dah jarang letak gambar. haha :D

Reply
avatar
iMBobo
admin
August 23, 2011 at 10:33 AM ×

langkah berjaya sila remove gmbr2 dr fb :)

Reply
avatar
farah hanim
admin
August 23, 2011 at 11:15 AM ×

hheee
tu kalo da smpai kene curik tu
dua sbb
1) org tu da kemruk dgn gmbr tu
2) sbb die cari pasl ngn org punye gmbr

better letk gmbr elok2 skit kan ^^

Reply
avatar
ArulchelseA
admin
August 23, 2011 at 11:18 AM ×

stuju..btul tu tia..kena hati2 pas ni..

Reply
avatar
Farhan Hanif
admin
August 23, 2011 at 11:29 AM ×

jadilah spt Tia...xpnh nmpk muka pon...klu buat doodle pastu buat profile pict ok jugak kan....hahah

Reply
avatar
August 23, 2011 at 11:44 AM ×

btol2 tia..n private kn ur gmba tmasuk profile pic skali..so takde sape bole curik gmba kt fesbuk kte tu nnt..

Reply
avatar
August 23, 2011 at 12:44 PM ×

saya pernah kena. tapi dia letak dalam album die jelah. tak guna as profile picture. angin jugak lah. penat saya godeh page tu nak tahu sape dia. tak pernah kenal pon. tapi dia collect gambar-gambar perempuan. ada yang bertudung ada yang tak. tak faham dengan org gila mcm ni.

Reply
avatar
Ezad Skytech
admin
August 23, 2011 at 1:36 PM ×

huuhhh..sekarang ni makin bahaya..pe pon boleh jadi..gambar kat FB tu kalau boleh jangan la letak gambar yg keterlaluan sgt..takut disalahguna..

Reply
avatar
cik najihah
admin
August 23, 2011 at 1:59 PM ×

hohoho...mmg bahaye..
letak sikit sude

Reply
avatar
IkhAnif
admin
August 23, 2011 at 3:08 PM ×

wusshh..takut arr nanti ade orng curik gambar Ik..>_<...(ade ker yam nak curi..??..)

Reply
avatar
Bitter
admin
August 23, 2011 at 8:58 PM ×

entahlah..orang zaman sekarang, macam macam..haihh! kite pun tangkap gambar lah jgnlah over sgt kan? hurmm..

Reply
avatar
mrs redzuan
admin
August 23, 2011 at 10:29 PM ×

baik takyah letak gambo yang bukan-bukan kalo kat laman sosialni. kena hack kang naya jek.

Reply
avatar
EYFAalias
admin
August 23, 2011 at 10:29 PM ×

skrg mmg banyak kes curi2 gambar ni. huhu. dh xde gmbr sndri ke apa.

Reply
avatar
Cik Gee
admin
August 24, 2011 at 3:11 PM ×

ntah dorang ni, suke letak gambar ngarut2 seksi2 yg boeh mncetuskan provokasi dan kontroversi.. tiru mcm gee >> letak gambar sendiri tutup muka. haaa.. kan berhemah tu.. ahaksss.. ^^

Reply
avatar
amny
admin
August 25, 2011 at 12:40 AM ×

tulaaa..bergambar sakan..mne org xnk guna..

Reply
avatar