Hah?! Blog Pun Kena Daftar Dengan Kerajaan Dulu?

Assalamualaikum ..

Adoiyay! Ada pulak blog kena daftar dengan kerajaan dulu. Lepas daftar, akan dapat satu sijil lepas tu sijil tu kena letak dalam blog. Pembaca kena tengok dulu dalam blog tu ada atau tak sijil yang dibagi. Kalau takde, tak boleh baca.


Sengal tak sengal? Huhu! Ni kes kena beng beng bung dengan Ben Ashaari lah tadi ni. "Arahan Terkini dari Kerajaan Terhadap Pemilik Blog". Laju gilos Tia pergi baca. Rupanya Ben gurau-gurau je. Tapi serius weh bila baca, rasa cuak yang kronik melanda tadi.


Korang dapat bayangkan tak, macamanalah agaknya ye kalau betul-betul satu hari nanti blog-blog yang ada kat Malaysia ni kena daftar dulu? Kalau tak, tak boleh berblog. Yee! Tak kiralah blog cikai ke, blog professional ke. Semua kena daftar.


Mak aii. Tak dapat Tia bayangkan kalau betul-betul kena buat macam tu..
Sekian...

Previous
Next Post »

41 Comments

Click here for Comments
Munna
admin
August 3, 2011 at 11:39 AM ×

hahaha terkena gak td =)

Reply
avatar
CutieLiesa
admin
August 3, 2011 at 11:48 AM ×

HAdoi!!! terkezut mak ,nyah baca Tajuk u...Nasib baik lah Just Kidding....huuhuhuh kalo x....A.P.T.B

Reply
avatar
adan
admin
August 3, 2011 at 11:55 AM ×

wei.. aku pun tekejut tgk tajuk ko tadi.. aku ingat betul la sudah..

klu la kena daftar kan. aku letak jawatan woo.. ahaha

Reply
avatar
HAFIZAL
admin
August 3, 2011 at 11:57 AM ×

SY PUN TERPERANJAT TIA...HEHEHEHE

Reply
avatar
Luqeem™
admin
August 3, 2011 at 12:01 PM ×

kalau terjadi benda macam tu, memang kena boikot kerajaan la. dah takde privasi.

p/s: klu dah x bleh berblog, nnti smua turn kpada bnda lama, msspce, frindster, fcbook..hahah

Reply
avatar
aiman
admin
August 3, 2011 at 12:13 PM ×

tu lah.. td baca jugak.. yg nak kena scan bil letrik tu yg susah sikit tu.. haha..

Reply
avatar
farah hanim
admin
August 3, 2011 at 12:36 PM ×

hehee
xkan la kene dftr kot kan
hehe :D
xlogik :P

Reply
avatar
yatie Awang
admin
August 3, 2011 at 12:38 PM ×

kakak tengah bayang ni..hihi

Reply
avatar
syaz@rozelt
admin
August 3, 2011 at 12:39 PM ×

haha..bce tajuk entry tia pon dah mencuakkan..good job!hehe

Reply
avatar
Freaky
admin
August 3, 2011 at 12:43 PM ×

kalau kena daftar, sekali lagi skmm akan diserang. hahaha

Reply
avatar
August 3, 2011 at 12:45 PM ×

hehe..dah baca jugak tadi..cuak membacanye..abg ben memang pandai bergurau..hahaha

Reply
avatar
nurAMALLINA
admin
August 3, 2011 at 12:54 PM ×

melampau la tu kalau betul2 jadi! baru nak menyampah, terus tak jadi. hahaha

Reply
avatar
anismelon
admin
August 3, 2011 at 12:56 PM ×

uih..kalo betul la..hahaha..tak tau nak ckp..mcm na berniaga pulak kene ade pemilikan pemilikan segala..huuu

Reply
avatar
cucu umie
admin
August 3, 2011 at 12:57 PM ×

hahaha..xboleh byangkan lh..alamak leceh kot

Reply
avatar
August 3, 2011 at 12:57 PM ×

kalo btol2 terlaksana mcm 2, ramai la tutup belog..hahaaa

Reply
avatar
Syuxer
admin
August 3, 2011 at 1:14 PM ×

kalau kena daftar dengan kerajaan n takde cukai kena bayar...syuk teruskan..tapi kalau kena bayar..T.K.O je blog syuk tuh hehe..

tapi kan kalau daftar ngan kerajaan, tentu x leh dah nak tegur kerajaan..maybe kena blacklist terus huhu..

Reply
avatar
August 3, 2011 at 1:19 PM ×

dah lama dah benda tu, hehe XD

Reply
avatar
diya
admin
August 3, 2011 at 1:27 PM ×

tulah , bace gak td .
rase tertipu sungguh ~
kalau betoi2 , mmg leceh nak buatnyeee. tak sanggup ~

Reply
avatar
Bro ahmad
admin
August 3, 2011 at 1:32 PM ×

daftar2 hahaa...ok ape hmm

Reply
avatar
fana
admin
August 3, 2011 at 1:32 PM ×

huh..luruh jantung bace title ni..
hehehe..ingt btol2 dah tdi..

Reply
avatar
aizamia3
admin
August 3, 2011 at 1:32 PM ×

kalau kena buat.. baguslah..
ada peluang pekerjaan yang akan dibuka oleh kerajaan nanti.. ;)

tapi itulah dah di beng beng boom rupanya.. hikhikhik..

Reply
avatar
.m y z.
admin
August 3, 2011 at 1:39 PM ×

hahaha ziema pun terkena jugak T__T siap kena scan ic, surat beranak bla bla bla. haish. grrr~ :P

Reply
avatar
Abu Huzaifah
admin
August 3, 2011 at 1:39 PM ×

haha.. kalau ada ... =..=".. ni hak kebebasan berblogging :D

Reply
avatar
August 3, 2011 at 1:44 PM ×

agak laa. terkejut kan ? kalo kena dftr, xtahu la cmne.

Reply
avatar
August 3, 2011 at 1:52 PM ×

hahahhaa
betol
saya pon tertipu dek entri abg BA nih.
weee..makin berkurg la owg nak berbelog gare2 daftar ni..heee

Reply
avatar
August 3, 2011 at 2:30 PM ×

la ,
engat kann betol betol tadi . .
anjatt gegurl . .
haha ~
btw ,
lamenyee takk singgah blog tia neyh . .
huhu ~~

: MRS LAT :)

Reply
avatar
cik pha
admin
August 3, 2011 at 2:45 PM ×

hahhaa kalu betoi2 kene dftar alamaknye ramailah y kene tngkap sbb tak dftar hahahha

Reply
avatar
August 3, 2011 at 2:49 PM ×

nak daftar okay je tapi sampai kena suratberanak bagai tuh memang aiyaaa -_-

Reply
avatar
ArulchelseA
admin
August 3, 2011 at 2:51 PM ×

lau ada apa lg..bersama2 la kita tumbangkan kerajaann..kih kih kih

Reply
avatar
Shaherah
admin
August 3, 2011 at 3:33 PM ×

shera rase kalau kena daftar.. shera tarik diri dalam dunia blog.. hahah.. ^_^

Reply
avatar
August 3, 2011 at 3:58 PM ×

memang delete blog la kalau kena daftar..haha

Reply
avatar
Wanie
admin
August 3, 2011 at 6:05 PM ×

haha..bikin kontroversi je ni..kalau ade tak nak daftar la..ngee

Reply
avatar
GaRy™
admin
August 3, 2011 at 7:02 PM ×

hahaha... tak dapat nak bayangkan... banyak proses lak kalau camtuh... T^T

Reply
avatar
Cik Gee
admin
August 3, 2011 at 9:54 PM ×

kalau betul bagai ape yg dikate, nampak ye hacker akan beroperasi semule.....

Reply
avatar
Ezad Skytech
admin
August 4, 2011 at 5:49 AM ×

haha..nasib baik baca sampai habis..kalau tak..habis la..(^^,)

Reply
avatar
August 4, 2011 at 7:36 AM ×

pernah dh dia post dulu ni..agak cuak jgk dgr masa tu hehe

Reply
avatar
hira
admin
August 4, 2011 at 10:55 PM ×

leceh! =________________=

Reply
avatar
Nurnajwa
admin
August 4, 2011 at 11:16 PM ×

Klau kne dftar mst jd mcm ni:

*buat muka terkejut gila smbil mnjerit*

TIDAKKKKKKKKKKKKKKK!!!!!!

Hahahhaha XD

Reply
avatar
alif haris
admin
August 8, 2011 at 3:28 AM ×

klu kene dftar je takpe kak .. ni kalau kene bayar cukai skali .. habes lah hahaha

Reply
avatar
Anonymous
admin
April 8, 2012 at 11:23 PM ×

tak mustahil blog kena daftar. then kalo tak daftar kena saman bla...bla kena penjara bla...bla... kena hukum gantung sampai mati mandatori bla...bla...kena cucuk tali idung.....

Reply
avatar