Kelebihan dan Kekurangan Fungsi READMORE

Assalamualaikum ..

Carian Google


Heheh! Lek ah.. Tia tak kata Tia suka fungsi readmore dan Tia tak kata yang Tia tak suka fungsi readmore. Tia boleh je terima blog yang menggunakan fungsi readmore ni tapi.. Yee ada tapi. Kalau entri tu best atau blog tu member Tia yang punya. Selebihnya, faham-fahamlah.


Jom kita tengok apa kelebihan dan kekurangan fungsi READMORE ni..
Kelebihan :
  1. Blog atau entri yang panjang berjela akan nampak lebih kemas dan tersusun dengan elok pada muka hadapan blog
  2. Boleh dapat pageview yang tinggi

Kekurangan :
  1. Pembaca akan lari atau kemungkinan takkan datang lagi kecuali nak menggedik dekat shoutbox korang

Kesimpulan ringkas yang Tia boleh buat ialah.. Korang boleh pasang readmore kalau korang yakin blog korang dah ramai pembaca setianya atau entri tu best dan boleh tarik ramai pembaca.


Sekian...
Previous
Next Post »

26 comments

Click here for comments
August 1, 2011 at 8:20 AM ×

agak-agak keroro leh letak readmore tak?? hehe XD

Reply
avatar
August 1, 2011 at 8:45 AM ×

setuju..kadang-kadang orang tak perasaan ade readmore..kadang-kadang buat orang malas pulak nak baca lagi..hehe.. :)

Reply
avatar
August 1, 2011 at 9:13 AM ×

hehe fa tak letak readmore sebab fa sindri malas nak tekan kalo pegi blog orang laen. hehe

Reply
avatar
diya
admin
August 1, 2011 at 9:14 AM ×

tak suke readmore sebab rumah kat kampung, bila kat kampun brukbeng lembab, bila lembab segalanya terhad nak bukak .

T.T

Reply
avatar
August 1, 2011 at 9:15 AM ×

tia akk setuju,akk tak suke readmore sbb nampak serabut,then kalau tenet lembab,kalau nk nk readmore,punye lah payah.

Reply
avatar
RepublicAku
admin
August 1, 2011 at 9:20 AM ×

aku bukan letak readmore tapi aku minat templatenya ...tetapi tersedia read more...belasah jer...

Reply
avatar
She's Gee
admin
August 1, 2011 at 9:21 AM ×

ARGHHH tidak leceh ye nak kena loading dua kali....

Reply
avatar
||aLeaSaRa||
admin
August 1, 2011 at 9:26 AM ×

slm 1 ramadhan ye sis!kite masa mula2 buat blog pasang juga readmore.skrg tak sbb kite sdri tak suka pergi blog kwn2 ada readmore ngehhhh

Reply
avatar
Bro ahmad
admin
August 1, 2011 at 9:53 AM ×

ye la tia entri khas untuk bro la ni..ya la blog bro kan sampah hmmm

Reply
avatar
ArulchelseA
admin
August 1, 2011 at 10:22 AM ×

ptt la tk singah blog sy lg dah..rupanyan tk suka ek...kih kih kih

Reply
avatar
August 1, 2011 at 10:40 AM ×

hahahahaha
alalala aku cool je..
mmg hari hari menggedik
kat shoutbox org..
ahahahahaha
selamat berbuka wehhhh

Reply
avatar
Nurasyiqin
admin
August 1, 2011 at 11:17 AM ×

hehe..betol2..tp cikin lebih suka yg tak read more..senang terus baca ajer..=D

Reply
avatar
adan
admin
August 1, 2011 at 11:26 AM ×

kadang tu akan baca gak.. tp tgk tajuk la.. sbb tu tajuk kena menarik.

Reply
avatar
yatie Awang
admin
August 1, 2011 at 11:33 AM ×

dah tiga blog kakak masuk baca n3 tentang read more, popularnya read more hahaha

kakak pun tak kisah, ada atau tidak, boleh diterima..

Reply
avatar
Pyka Rahmat
admin
August 1, 2011 at 12:12 PM ×

haah kadang akdang read more tu buat kita malas nak buka. macam ohhh kenapakah nak read more.

tapi kadang kadang ada read more yang menarik buat kita debar debar nak tengok. hihi

Reply
avatar
Freaky
admin
August 1, 2011 at 12:14 PM ×

freaky ramai pembaca. tapi mereka mahu keselesaan jadi kita bagi mereka keselesaan dengan tiada read more

Reply
avatar
cik aisha
admin
August 1, 2011 at 12:48 PM ×

xbape berkenan sgt read more ni..tp layankan aje la kalau ada blog yg guna rtead more kalau tenet ok..huhuu

Reply
avatar
August 1, 2011 at 1:11 PM ×

bagi blogger yang mempunyai smbungan internet sgt lembab, kompem dia tak dtg dah,.

kankankan?

Reply
avatar
Shuk_ArChie
admin
August 1, 2011 at 2:13 PM ×

Readmore tu mcm menyusahkan je... :)

Reply
avatar
Wanie
admin
August 1, 2011 at 4:09 PM ×

bile org dah besa ngan blog tu takde read more bile ade jadileceh sikit la..hihi

tu la kelebihan page view tinggi

Reply
avatar
Addin
admin
August 1, 2011 at 10:44 PM ×

addin pun tak berapa gemar readmore. huhu

Reply
avatar
Ezad Skytech
admin
August 2, 2011 at 12:41 AM ×

rasanya ramai yg tak gemar read more ni..hee~

Reply
avatar
August 2, 2011 at 7:45 AM ×

tengok pada tajuk jgk, kalau nmpk menarik, sy klik read more tu hehe

Reply
avatar
Tea Dno
admin
August 2, 2011 at 11:34 AM ×

ye betul betul. malas nak buat readmore. hahah.

Reply
avatar