3 Hakikat Sebenar Bila Join Segmen

Assalamualaikum ..

Dah banyak segmen yang dianjurkan oleh para blogger sekarang kan. Ada segmen berinfo, ada segmen sekadar mencari kenalan, ada segmen menambah follower dan banyak lagilah. Kali ni kita korek sikit pasal segmen ni.


Kebenaran pertama yang korang kena tau, bukan semua orang suka join-join segmen segala ni. Meluat lagi ada bila tengok orang duk buat segmen. Tambah menyampah bila segmen tu dapat sambutan yang WOW! So, korang kena bersedia.


Segmen ni tak menjanjikan trafik yang tinggi okey. Inilah hakikatnya. Segmen ni 100% blogger yakni MANUSIA yang join ye. Tak ada robot-robot nak join segmen ni. So, kalau betul mengharapkan trafik dari segmen kenalah rajin bergerak. USAHA! Dah bagi link banyak-banyak, pandai-pandailah klik ajak datang balik masuk blog.


Akhir sekali, join segmen ni LANGSUNG TAK ADA PAKSAAN! "Hoii! Kau wajib join segmen aku, kalau tak aku bakar rumah kau malam ni". Ada ke? Hahaaa. Kalau korang masih terkebil-kebil pasal segmen ni, bolehlah baca entri dari Ben Ashaari " korang tak perasan eh ada segmen ? ".


Kalau takat buat entri kata nak join segmen lepas tu goyang kaki tunggu trafik masuk berduyun-duyun, baik tido dan mimpi jelah trafik beriban masuk ke blog yeeee..


Sekian...

Previous
Next Post »

23 comments

Click here for comments
August 5, 2011 at 5:33 PM ×

aahh betul tu tia..kalo join segmen, dh kira komitmen tu, sbb kena singgah semua blog yg join, xkan nk blog sndiri saja yg disinggah kan..btw, sy msh berhutang dgn satu segmen ni, xsempat nk hbiskan lg terjah smua blog yg join..tp dh bookmark supaya ingt hehe

Reply
avatar
adan
admin
August 5, 2011 at 5:52 PM ×

larh.. baru ku tahu bila dah join segmen kita kna terjah semua mereka yang join.. thanks tia.. baru faham apa erti sebenar segmen...

Reply
avatar
H.J
admin
August 5, 2011 at 5:53 PM ×

dah terjah dah separuh suku..tunggu habis time baru nak terjah plak..hak3

Reply
avatar
Clara
admin
August 5, 2011 at 5:53 PM ×

Cr takut nak buat segmen.. sbb takut tak dpt smbutan.. heee~~

Insya-Allah Cr mgkn nak buat segmen lg kowt..

hehhe..

thnx gtaw.. =)

Reply
avatar
Bro ahmad
admin
August 5, 2011 at 6:07 PM ×

join segmen sebab bagi suport kt blogger tu..bro sorang je belum anjur segmen,korang semua sudah kan?

Reply
avatar
Luqeem™
admin
August 5, 2011 at 6:10 PM ×

betul2..ramai gak tgk buat mcm tu..
yg msuk segmen dekat 100, yg dtg pn dekat 10/20 je..lagi 80 tu mana

Reply
avatar
August 5, 2011 at 6:15 PM ×

betol!
segmen ni bukan soh paksa2 owg ikot pon..
kalo nak iko..jom join!..kalo x nak..x yah kutok2 an..=)
camat buke tiaaa!
>_____<

Reply
avatar
hANIF
admin
August 5, 2011 at 6:22 PM ×

BELUM PERNAH JION SEGMEN..TAKUT KOMITMEN TAK DER

Reply
avatar
cucu umie
admin
August 5, 2011 at 6:27 PM ×

betol ckap tia..kdng2 ad segmen yg orng nak join and tak join..sebb tu kdng2 jgn pernah kecik aty dgn sesiapa pun.. and then kalo dh join sgmen tu pastikanlah rajin2 untuk blogwalking ke blog member yg join..jgn tunggu orng dtng shje..

Reply
avatar
August 5, 2011 at 6:29 PM ×

susah tau orang yang buat segmen ni.

ni dah lelah dengan jom cari musuh, sambutan hangat sangat, HAHA

Reply
avatar
August 5, 2011 at 6:30 PM ×

that's right.. kalau join segmen tapi x main kan pranan terjah blog len not fair la pade yang lain kn...

Reply
avatar
Wanie
admin
August 5, 2011 at 6:34 PM ×

ade je kot join segmen suke suki...lepas dah join blah macam tu je..kalau syarat segmen tu kena terjah sume blog pn die tak ikut..hmm lantak die la kn..xleh nak watpe..huhu

Reply
avatar
nurAMALLINA
admin
August 5, 2011 at 6:36 PM ×

betul2 setuju. ina lama dah tak join segmen. malas laa. asal tah. hahaha

Reply
avatar
sha my heart
admin
August 5, 2011 at 6:56 PM ×

tips yg bagus.

sha pun ingat nk buat segment jugak.. dapat info baru ni

Reply
avatar
Ezad Skytech
admin
August 5, 2011 at 7:02 PM ×

betul tu..kalau tunggu je mmg susah la..kena la berusaha dan rajin sikit..

Reply
avatar
Acik
admin
August 5, 2011 at 7:15 PM ×

acik nak join tp selalu x sempat ... malas sebenarnya. heheheeee

Reply
avatar
cik sakdi
admin
August 5, 2011 at 8:29 PM ×

ye gerak gerak! haha

Reply
avatar
Freaky
admin
August 5, 2011 at 9:53 PM ×

penat la tia buat segmen. huuu.. penin dah ni =_=.. bagus entri ni.. memberi kesedaran

Reply
avatar
August 5, 2011 at 10:06 PM ×

assalam..sgt2 setuju..iihii

Reply
avatar
Cik Gee
admin
August 6, 2011 at 7:48 AM ×

tak terfikir lak nak join segmen.. or contest. contest tuh utk ape plak ea?

Reply
avatar
alif haris
admin
August 8, 2011 at 3:24 AM ×

hahaha ade ke yg paksa orag join segmen :D
lawak2 ^^ hehe

Reply
avatar
August 8, 2011 at 12:30 PM ×

peringatan yang bagus bila bersegmen.. :)

Reply
avatar
MamaKaisah
admin
October 25, 2011 at 5:22 PM ×

mama suka jadi silent reader....

Reply
avatar