Hari Khas Untuk Blogger dari Nuffnang


Assalamualaikum. Kalau ramai perasan, banyak blog yang memasang iklan nuffnang di blog mereka. Masing-masing ada sebab tersendiri kan. Salah satu sebab kenapa Tia pasang iklan nuffnang ialah untuk tengok analytics blog ni. Tia suka tengok keywords yang diguna. Selain tu, Tia dapat tau juga blog mana yang menyumbang trafik di blog Tia.

Hari ni bila Tia masuk website nuffnang lagi, ada sesuatu yang menarik perhatian Tia. Nuffnang Celebrates BlogDay! Nuffnang ada anjurkan sesuatu untuk blogger yang berdaftar dengan pihak nuffnang yang dinamakan sebagai "Blog Day". Tia pun tak tau apa, samada peraduan atau segmen. Tapi Tia rasa lebih sesuai kalau Tia katakan segmen. Ianya memang menarik!

Apa yang perlu dilakukan untuk menyertainya sangat mudah. Cuma perlu buat satu entri khas dan senaraikan 6 blog yang dirasakan menarik. Jangan lupa juga nyatakan kenapa 6 blog tersebut menjadi pilihan. Entri tu seboleh-bolehnya mesti siap sehingga 31 Ogos 20011 pada jam 11.59pm.

Lepas entri tu dah siap, bolehlah dihantar kepada pihak nuffnang dengan cara mengisi borang yang disediakan. Sumpah senang! Apalagi, jomlah ramai-ramai kita join. Tia pun nak join, bolehlah kenalkan blog-blog yang lain. Tak semua, sikit-sikit pun bolehlah kan. Kalau ada yang nak join bolehlah klik gambar di atas tu.

p/s : Kenapa entri Tia semakin skema? Hahaaa..

*UPDATE* : Jawapan untuk soalan Farhan Hanif nak buat entri dalam bahasa Melayu atau english. Mana-mana pun boleh. Jangan guna bahasa yang pelik-pelik sudah..

Sekian...
Previous
Next Post »

31 Comments

Click here for Comments
August 26, 2011 at 11:49 PM ×

wah wah, kena buat ni. even dah curang. HAHA

Reply
avatar
Bro ahmad
admin
August 26, 2011 at 11:57 PM ×

pilih blog bro je la tia hahaaa..bukan tia dah cerai dengan nuffnang ke? pernah nampak tia pakai mangga ad

Reply
avatar
ArulchelseA
admin
August 26, 2011 at 11:58 PM ×

mungkin sebab bulan puasa ni ..tu yg skema kot..tp bg sy ok la mcm skang ni..lemah lembut gitu... kih kih kih

Reply
avatar
cucu umie
admin
August 27, 2011 at 12:01 AM ×

wah mcm best juga ini..hehe nantilah nak join..incya-Allah..

Reply
avatar
Farhan Hanif
admin
August 27, 2011 at 12:03 AM ×

nak senaraikan tu kena tgk samada diorang pki Nuffnang or tak kan? BM or BI?

Reply
avatar
August 27, 2011 at 12:06 AM ×

tia x senaraikan ke belog menarik tia?? hee

Reply
avatar
kotak bulat
admin
August 27, 2011 at 12:11 AM ×

menarik.. kna pilih 6 blog je.. err..tu yg susah tu

Reply
avatar
Ezad Skytech
admin
August 27, 2011 at 12:28 AM ×

huhu..menarik ni nuffnang buat macam ni..(^^,)

Reply
avatar
August 27, 2011 at 12:31 AM ×

aku suka letak nuffnang sbb nama nuffnang nk dekat2 ngn kunang-kunang hehehe

Reply
avatar
Dr. Fox
admin
August 27, 2011 at 12:32 AM ×

wahh! tapi my blog baru dah tak letak nuffnang.. =,="

Reply
avatar
Freaky
admin
August 27, 2011 at 12:33 AM ×

wah 6 blog.. tp freaky x dapat buat sbb x pakai nuff .. uwaaa

Reply
avatar
Ronaldmohoni
admin
August 27, 2011 at 12:52 AM ×

wow, nak join jugalah. :)

Reply
avatar
August 27, 2011 at 12:53 AM ×

woooo,


nak try ke tak ek ?


ummmpph.

Reply
avatar
August 27, 2011 at 1:05 AM ×

susah gak nak fikir mana blog yg terbaik di hati nie =D

Reply
avatar
azie
admin
August 27, 2011 at 1:17 AM ×

cambest je ni.. baru taw info ni..tq tia :)

Reply
avatar
August 27, 2011 at 2:38 AM ×

blogwalking , jalan jalan , singgah singgah n bace entry kart sini . .
erm ,
jom terjah blog kami . .
ade new entry taw . .
cdey )':

Reply
avatar
sha my heart
admin
August 27, 2011 at 3:42 AM ×

wah, best ni.. nak join kalau ada kesempatan. hihi~

Reply
avatar
Gaara
admin
August 27, 2011 at 4:35 AM ×

kena try ni..tak penah try contest, segment atau event..huhu

Reply
avatar
Mya
admin
August 27, 2011 at 4:49 AM ×

takpe skema2 yg comel aje =)

Reply
avatar
August 27, 2011 at 5:11 AM ×

nuff nak bagi wet raye kot ..hehe ..

selamat hari raya tia ...:)

Reply
avatar
Wanz Mejuez
admin
August 27, 2011 at 5:52 AM ×

pilih blog saya... ahaaha

pilih blog saya... ahaaha

Reply
avatar
RinsyaRyc
admin
August 27, 2011 at 6:13 AM ×

waaa.. nak ikut.. nak ikut...

http://bulatmata.blogspot.com/

Reply
avatar
maszull
admin
August 27, 2011 at 6:48 AM ×

salam tia...best juga dengarnya...

mama pun nak tengok jugala...:)

Reply
avatar
hira
admin
August 27, 2011 at 11:44 AM ×

thanks for sharing akak! macam nak join je. huhu

Reply
avatar
jaerul
admin
August 27, 2011 at 2:38 PM ×

hehee... Nak try la,.. Sapa saye nak letak eyh?,. Ekekekekeke...hehee... Nak try la,.. Sapa saye nak letak eyh?,. Ekekekekeke...

Reply
avatar
August 27, 2011 at 6:02 PM ×

wahhh menarik ni..lama sy tak masuk website nuffnang..thanks Tia bgtau :)

Reply
avatar
Saiazuan
admin
August 27, 2011 at 7:47 PM ×

wah!!! dah join ke?

Reply
avatar
August 28, 2011 at 9:32 AM ×

baru prasan komen2 dlm ni..kalo pilih blog tu, blog tu kena pakai iklan nuffnang jgk ke ekk?adoiii..xpa la..hentam sajalah hehe

Reply
avatar