Trafik naik mendadak!

Dulu aku pernah jadi blogger sepenuh masa. Sebab masa tu menganggur. Sekarang, sejarah tu berulang lagi sebab aku dah tak kerja. Keluarga suruh berhenti sebab nak aku banyakkan berehat dan jaga dengan baik kandungan sulung aku ni.

Memandangkan aku dah duduk rumah 24 jam, adalah masa nak menghadap laptop, update blog, buat blogwalking.

Masa jadi blogger sepenuh masa dulu, agak tinggi juga trafik masa tu sebab rajin update, blogwalking, ping blog sana sini, main SEO. Tapi sekarang, walaupun dah jadi blogger sepenuh masa lagi, aku dah tak boleh segigih dulu. Tak mampu aku nak merenung laptop yang sesungguhnya mencabar kesabaran aku. Dia punya slow, memang boleh mendatangkan stress.

Jadi, aku online guna handphone je lah. Boleh heret ke mana-mana. Kalau laptop, payah lagi nak bawa ke ruang tamu, nak bawa ke sana, ke sini. Makanya, aku kurangkan penggunaan laptop. Melainkan aku dapat laptop baru yang superb laju macam dulu-dulu. Baru seronok nak online.

Aku masih lagi ikut Nuffnang ni walaupun baru-baru ni ada masalah sikit pasal cek yang aku dah cash out dari bulan 5 lagi. Takpe. Aku rilek je dulu. Belum jumpa yang lain lagi selain Nuffnang. Ada hati nak 'curang' tu.

Macam biasa, walaupun trafik aku tak adalah sepanas dulu. Tapi aku masih rajin nak check blog stats ni dekat akaun Nuffnang aku. Pagi ni aku check, terbeliak biji mata aku tengok angka yang mendadak gila naik. Apahal boleh jadi macam tu? Sebelum ni, tak ada pula. Suam-suam kuku je.

Aku cuba cari punca, tapi tak jumpa. Tapi bila ingat-ingat balik. Kelmarin aku dah mula tukar template blog. Sebab tu ke? Atau pun sebab segmen-segmen yang aku join baru-baru ni? Ye ke? Alahai. Aku pun tak tau. Tapi kan. Alangkah seronoknya kalau trafik aku makin hari makin naik. Bahagia juga rasanya.

posted from Bloggeroid

Previous
Next Post »

3 Comments

Click here for Comments
Nieyl
admin
September 23, 2016 at 9:40 AM ×

singgah pagi jumaat...
semoga trafik terus naik..

Reply
avatar
September 23, 2016 at 3:02 PM ×

Salam kenal! Kita dah lama tak berblogwalking ini.. ;)

Reply
avatar
Gee Lion
admin
September 23, 2016 at 8:28 PM ×

kita pun rasa nak tukar template.
nak pakai yg responsive.
hehehe..
memang tu pon kerja aku.. >,<

Reply
avatar