Kenangan Bersama Kad Raya


Assalamualaikum. Yeahh! Akhirnya Tia menjoinkan diri jugak untuk join segmen dari si Klorox Keroro ni. Bukan apa, masa mula-mula tengok segmen ni Tia kata "alaa, apa aku nak cerita. Aku takda kenangan apa pun".

Sekali lepas baca si Freaky punya entri pasal segmen ni, terus Tia kata "aku nak join jugak!". Seingat Tia, Tia tak pernah kirim kad raya pun dekat siapa-siapa. Kalau masa sekolah jangan cakaplah. Nak suruh Tia cekau duit dari mana nak beli kad?

Bila dah keluar dari zaman sekolah pun masih sama. Nak hantar dekat siapa? Hahaa! Tapi Tia pernahlah dapat kad raya. Seingat Tia jugak, Tia cuma pernah dapat kad raya adalah dalam 2 keping. Gile bangga tuuu. Hahaa..

2 keping tu pun, 1 keping dari seseorang masa Tia tingkatan 2. Seseorang yang masa tu sangat-sangat istimewa dalam hidup Tia. Gile wangi kad yang dia bagi. Tabur bedak kot. Heh! Bukan kapel mapel ye. Sekeping lagi dari classmate Tia masa form 4. Haa, itulah dia 2 kepingnya.

So, ada sesapa murah hati nak kasi kad raya dekat Tia ke? Sila, silaaaa. Heee~

Sekian...

Previous
Next Post »

27 Comments

Click here for Comments
BeloG MTT
admin
August 23, 2011 at 10:04 AM ×

Tradisi kat raya ni kalau di kembalikan memang best ! :)

Reply
avatar
dhiera
admin
August 23, 2011 at 10:08 AM ×

tia, nak kad raya tak? emel address ye dgn nama penuh. huk. emel kat dhieranottie@gmail.com

Reply
avatar
Fadzli Amir
admin
August 23, 2011 at 10:11 AM ×

Setiap tahun dapat kad raya dari cik wife..hehehhe..besar gile ko...kad dia..

Reply
avatar
akoo pae
admin
August 23, 2011 at 10:12 AM ×

tia la bg kad kzt akoo dulu..hee nnt akoo bls
=p

Reply
avatar
asamasin
admin
August 23, 2011 at 10:33 AM ×

kenangan je la kn..huhu rajen dye join

Reply
avatar
Bro ahmad
admin
August 23, 2011 at 10:37 AM ×

tia nak kad raya yehh jauh la sabah..postmen ada ke xixii

Reply
avatar
ArulchelseA
admin
August 23, 2011 at 11:23 AM ×

sama la..dulu dpt satu je dah nk bangga dah..siap tunjuk lg ..kih kih.. pas tu lekat kat dinding.. kih kih..

psst:dah ok ye feed sy..bgus la..nnt tia selalu2 la lawat blog sy ok.. :)

Reply
avatar
ZWAN SABRI
admin
August 23, 2011 at 11:28 AM ×

time zwan sekolah dulu, zwan mmg mewahla dengan kad raya.. ramai yang bg kad raya kat zwan.. tp lani, nk dapat satu pown payah.. HUHU


MySuaraBlog: Contest Aku Berpuisi : 31 Ogos Datang Lagi

Reply
avatar
August 23, 2011 at 11:59 AM ×

wahh..dpt dr yg spesel tu..mntak la lagi nan die....heheeeee...siap tabur bedak yg tak tahan tu...hhahahahaa

Reply
avatar
August 23, 2011 at 12:41 PM ×

tak pernah bagi? wah, ada jugak orang mcm tia ye. hehe. saya dulu zaman sekolah, memang berlambak-lambak gila bagi. semangat kot bagi kat kengkawan. habis sekolah, memang terus takde ah. lagilah da canggih sekarang. main sms je malam raya tuh. bderet2 msg masok memekak dekat kampung.

Reply
avatar
August 23, 2011 at 12:49 PM ×

dulu2 je penah bagi. now, heh

Reply
avatar
August 23, 2011 at 1:22 PM ×

saya sangat murah hati untuk tidak memberikan kad raya pada tia.



lalalalalalala.

Reply
avatar
dwaty
admin
August 23, 2011 at 2:01 PM ×

saya nak bagi... tapi kad raya tu tuk semua sekali nak baca kenala masuk blog saya... hehehe...

esok dah cuti... si, hari ni nak wish selamat hari raya....

Reply
avatar
August 23, 2011 at 2:26 PM ×

Syok kan dpt kad raya..hehe
taun ni sy tak byk pos kad raya..huhu
zmn study gak best sbb dpt tukar2 kad raya :')

Reply
avatar
August 23, 2011 at 2:46 PM ×

weee
dah lame x dpt kad aye..hehehhee

Reply
avatar
azie
admin
August 23, 2011 at 2:59 PM ×

haaa spe yg sgt2 istimewa tu tia? hehe joking..mesti wangi kad tu bau bedak..hehe

Reply
avatar
August 23, 2011 at 3:43 PM ×

memang best dapat kad raya...happy nye lain macam..haha

Reply
avatar
Mrs. Farhan
admin
August 23, 2011 at 10:20 PM ×

Wahhh, sapekah insan istimewa tuu?? Abg angkat ekk?? =P


http://sayasibudakopto.blogspot.com/2011/08/kenangan-bersama-kad-raya.html

Reply
avatar
mrs redzuan
admin
August 23, 2011 at 10:26 PM ×

last main kad2 raya ni masa diploma.pastu takde dah kad2 raya bagai...seronok sebenarnya pengganti diri guna kad raya ni.klasik & manis..=)

Reply
avatar
Luqeem™
admin
August 24, 2011 at 8:51 AM ×

kad raya kad raya. lebih suka buat sndri drpd beli..:D

Reply
avatar
Cik Gee
admin
August 24, 2011 at 3:16 PM ×

taun ni kitorang sekeluarga dpt kad raya dari PM.. >> DS Najib Razak.. vass gittewww... ^^

actually, semua peneroka pon dpt. sorang 1 dye anta kat rumah.. =)

Reply
avatar
August 24, 2011 at 6:04 PM ×

hehe, nak bagi kat tia jauh sangat :P

p/s : thanks join :)

Reply
avatar
August 24, 2011 at 6:04 PM ×

komen lagi banyak-banyak, nak lawan arul. HAHA

Reply
avatar
August 24, 2011 at 6:04 PM ×

HEHE, mesti tia pening. :P

Reply
avatar
August 24, 2011 at 8:20 PM ×

uish.. tabur bedak? hahaha

Reply
avatar
amny
admin
August 25, 2011 at 12:39 AM ×

waaaaaaaaaaaaaaa...cm bestt..:)

Reply
avatar
sue perbs..
admin
August 25, 2011 at 6:27 AM ×

haha.. yeke 2 je kad raye.. mcm tk caye je

Reply
avatar