Kejap Naik, Kejap Turun.. Salah Aku Kah?

Assalamualaikum. Izinkan aku menggunakan "aku" kali ni. Maaf kepada yang lebih berusia (lebih 20 tahun). Tiap hari, aku takkan terlepas dari tengok alexa toolbar. Aku nak tau sejauh mana sudah blog aku berada. Yelah, blog aku kurang entri search engine optimization (SEO). Ini blog personal, aku tertanya jugak mampukah blog ni pergi jauh?

Beberapa hari yang sudah memang aku kecewa sebab aku mula perasan yang kedudukan blog Ini Kisah Tia di Malaysia sudah semakin naik angkanya. Dari angka 6++ naik ke angka 7++. Bukan itu yang aku harapkan. Aku harap angka tu akan semakin turun dan turun.

Mungkin silap aku sendiri sebab kejap update, kejap tak update. Sekali update sampai macam tiap jam aku nak update. Sekali tak update sampai seharian aku tak update. Tapi takpe, aku kecewa tak bermakna aku perlu tertonggeng-tonggeng sebab frust dan aku takkan tutup blog cuma gara-gara itu.

Aku jadikan itu semangat untuk aku terus berblog. Pada masa entri ni aku buat, kedudukan blog aku di Malaysia dah turun balik 6++. Sedikit rasa suka di situ. Maaflah, aku berblog memang suka-suka. Tapi suka-suka aku pun, aku masih ada target.

Aku nak popular? Tidak. Bukan aku yang nak popular. Tapi aku nak popularkan blog aku ni. Pembetulan sikit. Aku nak blog aku dikenali. Aku mana boleh. Aku tetap akan sembunyikan identiti sebenar aku. Hahaa! Sampai bila? Entahlah. Aku seronok begini.

Aku pun tak tau samada blog aku layak sampai di tahap tu atau tidak (baca : dikenali). Tapi aku dah cuba untuk bagi yang terbaik di setiap entri aku. Terima kasih kepada mereka-mereka yang sampai sekarang tak putus-putus terus menyokong blog aku.

Ohya, tahniah buat salah seorang rakan blogger aku yang dari dulu sentiasa menyokong aku Freaky @ Firdaus Life yang sudah berjaya melayakkan blognya masuk dalam senarai top blog Melayu edisi Ogos 2011. Tahniah sekali lagi..

Sekian... (aku terasa skema kali ni. mwahahaaa)

Previous
Next Post »

22 comments

Click here for comments
August 25, 2011 at 8:35 AM ×

hehe, seronok jadi misteri ni :P

p/s : unless those yang add kat fb, tak misteri sangat la XD

Reply
avatar
Luqeem™
admin
August 25, 2011 at 8:48 AM ×

entri ni skema skit..hehe

sy pun tgh nak naikkan alexa rnking tu..tp msih jauh nk lawan..huhu

sy pn nk blog sy popular xnk author dia yg popular..hehe

Reply
avatar
hira
admin
August 25, 2011 at 8:48 AM ×

it's ok kak tia. usaha lebih lagi, hehe :D insya Allah ada lah hasil tu :)

Reply
avatar
Bro ahmad
admin
August 25, 2011 at 8:49 AM ×

rank alexa tu main2 tia..bro punya ituhari tak update sehari je ! dari 611 jadi 625 lepas tu bro geram..push2 dia turun balik 582 hahaa lawak la tia ni..nnti gerenti bro raya tak update mencanak naik punya?

Reply
avatar
August 25, 2011 at 9:24 AM ×

jangan risau la tia.. aku yakin blog ko akn jadi top rank gak satu ari anti :)

Reply
avatar
ArulchelseA
admin
August 25, 2011 at 9:30 AM ×

sy tak tau lah..naik ke turun..tk penah tgok lg ..tp bgus la tia nak turunkan..smoga berjaya ok..

Reply
avatar
Ezad Skytech
admin
August 25, 2011 at 9:30 AM ×

biasa la tu Tia..angka tu mmg kejap naik..kejap turun..mmg berharap angka tu semakin mengecil kan...update setakat yang termampu je..

happy blogging Tia..(^^,)

Reply
avatar
anamizu
admin
August 25, 2011 at 9:57 AM ×

cik ana pon lebih suka sembunyikan identiti..hehe

Reply
avatar
August 25, 2011 at 10:57 AM ×

bumi nie bulat..biasa la..
kejap atas,kejap bawah..^^

Reply
avatar
ZWAN SABRI
admin
August 25, 2011 at 11:15 AM ×

okayla tu ranking 7++.. klaw zwan, mesti ranking ke ribu riban.. xpown, juta2.. HUHU


MySuaraBlog: Larangan Untuk Pengantin Perempuan

Reply
avatar
August 25, 2011 at 12:27 PM ×

hahhaha,

samalah kita, aku pun selalu tengok rank alexa tu.



okla kan.



wakakakakakakkaka !

Reply
avatar
August 25, 2011 at 12:45 PM ×

haha buktikan, jadi misteri pun boleh dikenali! =D

Reply
avatar
Farhan Hanif
admin
August 25, 2011 at 12:52 PM ×

okaylah bwh seribu...klu naik cepat, turun pun cepat...so slow slow la...=D

Reply
avatar
mrs redzuan
admin
August 25, 2011 at 2:12 PM ×

all the best for inikisahtia...=)

Reply
avatar
August 25, 2011 at 2:57 PM ×

semoga terus berjaya tia.. :)

Reply
avatar
alif haris
admin
August 25, 2011 at 3:39 PM ×

wah wah wah tia .. mcm phantom of da opera :D
rahsia2 haha

Reply
avatar
August 25, 2011 at 8:15 PM ×

keep it up tia ..

blog awk ada potensi ...

excellence!

Reply
avatar
August 26, 2011 at 2:35 AM ×

xpa Tia, keep blogging :)

kdg2 mmg camtu, bila ada feel nk blogging, setiap saat rasa nk update..bila xda feel, x update lgsung huhu..

alexa ranking dlm M'sia, blog sy masih terlalu jauh hehe

Reply
avatar
August 26, 2011 at 12:49 PM ×

misteri..hehhe...

tak kenal tia, tapi tau blog tia best!

Reply
avatar
August 26, 2011 at 1:30 PM ×

kalau ade target dan usaha, insyaAllah boleh punya. semoga Tia berjaya. :)

Reply
avatar
Terbelog
admin
August 26, 2011 at 2:59 PM ×

no problem tia
janji semangat blogging masih kuat :)

Reply
avatar
Cik Gee
admin
August 28, 2011 at 5:46 PM ×

asal semangat berblogging tu masih ade, terus kan dgn apa yg tia rase betul utk blog ni.. huhu.. slmt maju jaya tia! hehe.. :)

Reply
avatar