Jom Kita Saling Review Turunkan Alexa Rank

Assalamualaikum ..

Tia tertarik dengan entri dari blog denaihati yang bertajuk Alexa ranking dan blog review. Sekarang ni Tia sedaya upaya cuba kurangkan alexa rank tu. Masa Tia keluarkan entri ni, alexa rank Tia 314,763 dan ranking di Malaysia pulak 687.


Target Tia dalam bulan Ogos ni, yang alexa bolehlah turun sehabis sampai 100,000 ke yang Malaysia 500 ke. Haa, tulah target Tia. Tia berblog ni bukan cuma suka-suka aje, Tia pun ada target tau!


Dah banyak tips-tips cara untuk turunkan alexa rank ni Tia baca. Yang tu-tu jugak tipsnya. Last-last baru Tia dapat tau kalau orang lain buat review tentang sesebuah blog tu, alexa rank nya boleh turun.


So, Tia harap dengan cara ni betul-betullah boleh turunkan alexa rank Tia tu ye. Hahaa! Jomlah ramai-ramai kita saling review. Awak review Tia, Tia review awak. Kalau ada yang dah review blog Tia, tinggalkan link dekat kotak komen bawah ye.


Tapi kalau ada yang memang ikhlas nak buat review pasal blog Tia ni, (yang tak pentingkan alexa rank bagai macam Tia.. heheh) bolehlah review jugak ye. Korang sangat-sangat dialu-alukan.


Macamana nak tulis review pasal blog ni? Klik banner kecik dekat bawah ye.. Ada dua pilihan samada guna akaun alexa korang atau login facebook. Kalau ada yang berminat nak exchange review, tinggalkan komen di link bawah ye.


Review http://www.inikisahtia.com/ on alexa.com


Harap-harap tercapailah target Tia tu. Heheh!
Sekian...

Previous
Next Post »

32 Comments

Click here for Comments
Bro ahmad
admin
August 6, 2011 at 10:03 PM ×

tia rank alexa bro kenapa menurun ni? risau pulak adess? help mee

Reply
avatar
August 6, 2011 at 10:12 PM ×

Assalam...Adam ada satu teori sendiri...cubalaa kot2 berhasil.cuba stabilkan traffic...traffic kdg2 tggi...kdg2 rendah pun tak elok gak sebab rank tuu akan cepat melantun naik atau turun mendadak...tp kalau traffic yg naik dgn linier walaupun naik sikit2 biasanya rank tuu akan kekal lama...

Reply
avatar
August 6, 2011 at 10:37 PM ×

huhuhu.... Iejam da klik daa gmbr alexa tuh... huhuhu.... hope rank Tia turun dan target Tia tu tercapai....

Reply
avatar
Freaky
admin
August 6, 2011 at 10:43 PM ×

yeah gud luck tia.. ranking up :D

Reply
avatar
Farhan Hanif
admin
August 6, 2011 at 10:54 PM ×

dah review...klu x kesah review la sini plk...http://www.alexa.com/siteinfo/farhanhanif.blogspot.com

Reply
avatar
August 6, 2011 at 10:56 PM ×

caye la tia...
gud luck... ^^

Reply
avatar
cucu umie
admin
August 6, 2011 at 11:12 PM ×

all the best yer tia..hehe rank ayie biase maintain shje..mugkin sebb traffic xberapa kencng sgt kot..hehe biase turun naik shje

Reply
avatar
cucu umie
admin
August 6, 2011 at 11:12 PM ×

all the best yer tia..hehe rank ayie biase maintain shje..mugkin sebb traffic xberapa kencng sgt kot..hehe biase turun naik shje

Reply
avatar
August 6, 2011 at 11:12 PM ×

weeee
semoga berjaya tia!

Reply
avatar
August 6, 2011 at 11:18 PM ×

bagusnya tia.. berblog ada target.. keen ni ikut suka hati je.. huhu~ T_T

Reply
avatar
August 6, 2011 at 11:24 PM ×

owhh cam gitu ekkk..baru tau la Tia..aduhh ketinggalan sy ni huhu

tq Tia bgtau..smlm baru tau pasal PR dr blog Bro Ahmad..

Reply
avatar
Cik Gee
admin
August 6, 2011 at 11:29 PM ×

giler alexa ranking ke tia? taklah tia, yg penting ade target. xde la kosong2 je.. tul tak. pe pon, gee dah review.. hahaha!

Reply
avatar
August 7, 2011 at 12:01 AM ×

good luck! 1st time dtg sini. :)

Reply
avatar
August 7, 2011 at 12:03 AM ×

keroro dah review, gudluck! :)

Reply
avatar
August 7, 2011 at 12:05 AM ×

ok,

esok saya review tia eh ?

Reply
avatar
ArulchelseA
admin
August 7, 2011 at 12:23 AM ×

smoga berjaya tia..

bleh bha kalau kau..kih kih kih

Reply
avatar
Ezad Skytech
admin
August 7, 2011 at 12:31 AM ×

gudluck Tia..moga2 tercapai target Tia tu..hee~

Reply
avatar
Aisyah Aina
admin
August 7, 2011 at 2:24 AM ×

bagus la..ada target...

tia boleh :D

Reply
avatar
Shuk_ArChie
admin
August 7, 2011 at 2:44 AM ×

Good luck.. rasanya tercapai kot. be positive! :)

Reply
avatar
Ayie
admin
August 7, 2011 at 4:10 AM ×

teman rasa, rank blog teman mungkin antara yang terakhir kat malaysia dan dunia.... hahaha

Reply
avatar
siti kektus
admin
August 7, 2011 at 5:24 AM ×

hoho. target mesti di capai ye tia. gudluck2. ;)

Reply
avatar
Bro ahmad
admin
August 7, 2011 at 6:40 AM ×

tia bagi tips macam mana nak rank alexa terbaik? boleh kongsikan dengan kawan2 huhuu

Reply
avatar
FaKArePa!n
admin
August 7, 2011 at 11:43 AM ×

dah revieew blog awk tadi..hrap sudi lah review blog sy y mmg tak standing awk tu yer..hehe

http://www.alexa.com/siteinfo/tau4374.blogspot.com

Reply
avatar
ArulchelseA
admin
August 7, 2011 at 12:09 PM ×

sy tk tau pun synye turun ke naik.. malas nk pk..kih kih


*lawa banner tu..nak mintak satu boleh ke?

Reply
avatar
August 7, 2011 at 12:13 PM ×

ok dh review tia ....review me back k:)

excellence!

Reply
avatar
Bro ahmad
admin
August 7, 2011 at 7:21 PM ×

tia dah review..mula2 bro tak faham apa yang tia sampaikan..blur ni!
dah review dah..

Reply
avatar
Mya
admin
August 7, 2011 at 10:03 PM ×

moga ranking terus up! =)

Reply
avatar
August 7, 2011 at 10:24 PM ×

boleh try ni..thanks :)

Reply
avatar
alif haris
admin
August 8, 2011 at 3:19 AM ×

semoga ranking alexa terus hebat dan hebat hehe :)

Reply
avatar
Tea Dno
admin
August 12, 2011 at 9:10 PM ×

jom review tea punya pulak.. hoho..

Reply
avatar
Penadigital
admin
September 28, 2011 at 8:00 AM ×

Satu yg uik pasal Denaihati tu, "dia memberi dulu kemudian baru merasa" so rajin2lah review blog kengkawan, Insyallah kalau ikut "traction law" akan ramailah yg review blog tia

Reply
avatar