"Aku Sedih Bila Ada Blogger UNFOLLOW"

Assalamualaikum. Betul ke follower pengukur sejauh mana hebatnya sesebuah blog? Bagi Tia follower ni salah satu penyuntik semangat untuk Tia terus berblog. Ingat senang ke orang nak follow sesebuah blog tu? Sekarang dah ramai blogger yang reject ajakan "i follow you, follow me back". Silap-silap boleh kena maki oo.

Bila dah mula ramai memollow ni mulalah angka follower tu diingat ye. Tiba-tiba pulak buka blog pagi-pagi nak update blog, tengok angka follower dah berkurang. "Eh semalam ada 10,000. Kenapa hari ni dah jadi 9,999?? Sedihnya ada yang unfollow". Perlukah sedih? Perlukah, perlukah?

Kenapa ada yang unfollow sesebuah blog?

  • Sebab tak follow blog dia balik kah?
  • Sebab dengki dulu follower ciput sekarang dah ramai jadi perlu dikurangkan. Dengki kah?
  • Entri sudah tak best kah?
  • Sebab limit untuk follow blog cuma 300. Nak follow blog lain ni, kenalah korbankan sebuah blog..

Apapun sebabnya, cuma tuan yang unfollow saja tau. Perlukah sedih?? P/S : Entri ni tiada kaitan dengan Tia..

Entri berkaitan : CARA TAMBAH FOLLOWER

Sekian...
Previous
Next Post »

26 comments

Click here for comments
Cik Azizah
admin
August 27, 2011 at 9:44 AM ×

gagaga betol gak tu..tah jijah xkesah pon. tak pernah paksa org untuk follow. tp kalau dia nak unfollow tu maknanya mmg dia dah tak minat lah gan blog kita..ekeke :P

Reply
avatar
Kancil 8349
admin
August 27, 2011 at 9:53 AM ×

sabarlah....dah perangai manusia bila tidak suka...macam tu je dorang buat...ndak apa...ada lagi 9,999 orang tu..lagipun ia tidak memberi kesan pun...senyum selalu

Reply
avatar
RinsyaRyc
admin
August 27, 2011 at 9:57 AM ×

ha? 300 org jek?
ingat nak follow-follow org banyk2... Adeyh..

Reply
avatar
ArulchelseA
admin
August 27, 2011 at 10:02 AM ×

tk perlu sedih2 pun...kih kih kih kih

Reply
avatar
Bro ahmad
admin
August 27, 2011 at 10:03 AM ×

follow sebab nak di follow balik kot..kebiasaan mcm tu.

Reply
avatar
Nur Zulaikha
admin
August 27, 2011 at 10:04 AM ×

jalan2 sini...ntah lah ye...

Reply
avatar
LINDAHERY
admin
August 27, 2011 at 10:07 AM ×

tak perlu sedih2.... :)

slmt hari raya...cuti seminggu baru adil buat laki bini nie..hihihih

Reply
avatar
alif haris
admin
August 27, 2011 at 10:27 AM ×

eh limit 300 eh tia ?? alif xtawu pn ..hhuhu

Reply
avatar
diana
admin
August 27, 2011 at 10:29 AM ×

tak payah sedih2..
yang follow ramai2 tu bukan datang hari2 ke blog kita pun...
kalau komen kurang akak sedih la..:

Reply
avatar
Ezad Skytech
admin
August 27, 2011 at 10:46 AM ×

hak blogger tu nak unfollow...kita tak paksa pon dia untuk follow kita..takkan sebab kita tak follow dia balik..dia unfollow kita..huhu~

Reply
avatar
nadzirah
admin
August 27, 2011 at 10:47 AM ×

sabar ek tia..
sy bnyk kali dah kena...

Reply
avatar
cucu umie
admin
August 27, 2011 at 11:09 AM ×

tidak perlu untuk bersedih..yg pasti kita cuba perbaiki apa yg patut..hehe

Reply
avatar
August 27, 2011 at 11:19 AM ×

sy pun dah kena tia.. tp xtau la sape yg unfollow tu..sedih la kalo die unfollow kite tp kte still folo die..haisshh... kalo la ade software yg leh kesan unfollower ni..heee

Reply
avatar
Farhan Hanif
admin
August 27, 2011 at 11:36 AM ×

sorang lagi nak jadi 1300...

Reply
avatar
hira
admin
August 27, 2011 at 11:43 AM ×

hahaha :D betul! tapi saya tahu yang saya punya blog tu ada yang unfollow atau tak. saya pernah unfollow blog orang lain tapi yang dah tak wujud la. huehue

Reply
avatar
cik najihah
admin
August 27, 2011 at 11:46 AM ×

cool je kalau ade unfollow..
x rugi kot..hihi

Reply
avatar
August 27, 2011 at 12:28 PM ×

saya tetap dengan blog ni dan dalam senarai bloglist sy...

Reply
avatar
Danial Razak
admin
August 27, 2011 at 12:46 PM ×

tak perlu nak sedih kot..tapi jadikan ia satu motivasi..mungkin orang unfollow sebab blog kita masih ada kekurangan..jadi kita kenalah sentiasa meningkatkan mutu blog dengan penulisan-penulisan yang bagus..hee..=)

Reply
avatar
Dalila Diela
admin
August 27, 2011 at 1:30 PM ×

sabar ye cik Tia..
ramai lg yang nak follow cik Tia nnt..
lgpun, saya suka jer dtg cnie baca entri cik Tia..

Reply
avatar
August 27, 2011 at 2:23 PM ×

takpe2..folower
dtg folower pergi..
tapi hero tetap ade disini...
hahahahaha!

Reply
avatar
kotak bulat
admin
August 27, 2011 at 4:30 PM ×

bia je dia unfollow..ehhehe.. tp xbest bila no cantik jd tak cntik bila dia unfolo..jaat itu orang.. :P

Reply
avatar
August 27, 2011 at 5:11 PM ×

xde limit, unless follow guna dashboard.

tapi sedih jugak, sikit. huhu T__T

Reply
avatar
August 27, 2011 at 5:58 PM ×

sy tak perasan pulak kalo ada yg unfollow blog saya..huhu..

tp apa boleh buat kalo org nk unfollow kan..hehe

Reply
avatar
August 27, 2011 at 6:45 PM ×

"Sebab limit untuk follow blog cuma 300. Nak follow blog lain ni, kenalah korbankan sebuah blog..
"


tak boleh blah tau alasan ni, HAHAHAHAHAH. Kalau rasa nak follow tu, biarlah ikhlas yea kawan-kawan.

Reply
avatar
Clara
admin
August 27, 2011 at 8:04 PM ×

Prnah kena. nak kte sedih, skitlah.. cuma terkesima.. 5 mnit oke balik..

=)

hak dorg nak wat cmne..

Reply
avatar
Cik Gee
admin
August 28, 2011 at 5:43 PM ×

ermm.. gee pernah kena kot.. hari ni tgok jumlah lain, sok pulak dah kurang.. jeng2.. tapi selalu ye gee tak amik pusing pon.. lantaklah, hak peribadi..

sorg pergi, 10 mari.. >> pikir gitteww jewww.. ahaksss...

Reply
avatar