Hantu di Bulan Puasa


Alhamdulillah. Masuk hari ni dah 19 hari kita berpuasa. Pejam celik, pejam celik tinggal lagi 10 hari bulan kesayangan umat Islam ini akan meninggalkan kita. Tia selalu dengar, masuk bulan puasa je syaitan semua kena ikat dan kurung. Masa kecik-kecik dulu bila tau takde hantu di bulan puasa rasa bahagia je. Tak payah takut-takut konon.

Bila dah besar ni tau lah, sebenarnya bukan semua hantu kena ikat masa bulan puasa. Ada lagi hantu yang berkeliaran. Dan korang takkan sedar yang sebenarnya hantu-hantu tu dekat sangat dengan kita. Tia tak pandai ulas nak cerita pasal hantu yang ada di bulan puasa ni, tapi ada satu entri korang boleh baca.

Jenis-jenis Hantu Bulan Ramadhan. Tia baca pun dah gelak guling-guling. Mula-mula rasa cuak sebab nampak je perkataan hantu kecut terus perut. Sebab tu Tia post entri Tia ni sebelum malam kang semua pembaca lari sebab takut. Tapi sekali dah baca entri Bro Ery,  sumpah lawak! Bro Ery memang kreatif lah.

Hantu-hantu tu bukanlah makhluk halus mana pun, tapi manusia sendiri yang jadi hantunya. Tau hantu mem-bungkus? Kalau hantu bungkus betul memang seramlah. Ni hantu mem-bungkus yang suka bungkus makanan dari kedai atau bazar. Lagi senang pergi KFC, McD, Pizza. "Bang, take away satu set!". Macem harummm (kata Adan..hahaa!)

Ada lagi satu hantu yang memang lawak dari Bro Ery. Anak toyol. Hahaa! Pergi upah budak-budak kecik yang akai tak tinggi mana, suruh belikan makanan sebab big bos nak mencekik. Lepas tu kasi upah dekat budak-budak tu. Hish! Dah tua bangka pun masih tak nak puasa.

So, pesan bro Ery kalau korang ada terjumpa hantu-hantu macam tu laju-lajulah azankan dorang ye supaya sedar sikit sekarang bulan puasa. Hormat sikit bulan puasa ni. Entah boleh merasa lagi ke tak berpuasa tahun depan.

Sekian...

Previous
Next Post »

28 comments

Click here for comments
August 19, 2011 at 7:10 PM ×

hehhehe
comei tol cite hantu di bulan puasa ni..hhehee

Reply
avatar
ArulchelseA
admin
August 19, 2011 at 7:18 PM ×

mcm2 jenis hantu ada ye..kih kih kih

Reply
avatar
Kancil 8349
admin
August 19, 2011 at 7:30 PM ×

Ada satu hantu lagi time bulan puasa nie...ramailah muncul hantu pengemis jalanan...korang bagi makanan ndak mahu dorang nie...bagi duit je...

Reply
avatar
Tea Dno
admin
August 19, 2011 at 7:53 PM ×

kesian.. ni sume hantu taktau malu..

Reply
avatar
EYFAalias
admin
August 19, 2011 at 8:02 PM ×

benda senang pun nak ponteng. apa lah! huhu

Reply
avatar
alif haris
admin
August 19, 2011 at 8:25 PM ×

haha manusia lg dasat drpd hantu skrg neh ..

Reply
avatar
August 19, 2011 at 9:30 PM ×

ble bulan pose ni hantu xde..tp org jd hantu ramai..:)

Reply
avatar
adan
admin
August 19, 2011 at 10:21 PM ×

aku ada singgah gak blog bro ery tu.. serius ketawa2 jak aku baca.. perli yg paling baik part hantu sundal tu.. ahahaha.. pedas woo..

Reply
avatar
August 19, 2011 at 10:26 PM ×

banyak jugak hantu camtu..^^

Reply
avatar
mrs redzuan
admin
August 19, 2011 at 10:43 PM ×

masa kecik berani yang luar biasa waktu bulan posa sebab sgt yakin syaiton kena ikat. gelap2 selamba pegi toilet kampung kan kat luar.dah tua2 ni bile dah tau hakikat sebenar.alamakkk.......

Reply
avatar
August 19, 2011 at 10:49 PM ×

kalau macam tu..ramai
gile lahh hantu bungkus kat
bzar tu kn..
hahahahahaha
seyes kelaka..
cayalahhh lahhhh
gelak guling2 aku kat sini

Reply
avatar
Bitter
admin
August 19, 2011 at 10:59 PM ×

HAHAHA! memang kenelah dengan name die..LOL
mule mule macam seram gak tapi bile bace next next..gelak gelak kot..
alaaaa..kenape pendek je..teringin nak tau 'hantu2' lain..HAHA!

Reply
avatar
alien
admin
August 19, 2011 at 11:42 PM ×

eh, tapi ustaz ada cakap
setan2 power je yg kene tangkap
yg ta power ada lai ooo
haa, jin pun ada tak kene tangkap

Reply
avatar
yatie Awang
admin
August 20, 2011 at 12:22 AM ×

ye lah, hantu dalam diri kita sendiri

Reply
avatar
August 20, 2011 at 12:30 AM ×

wahahahaha,



hantu jenis lain pulak yaa. ;)

Reply
avatar
Bigdaddyz
admin
August 20, 2011 at 12:34 AM ×

hantu2 yang punya nama dan bin mmg ramai la ni...hehe

Reply
avatar
August 20, 2011 at 12:38 AM ×

anak toyol tu belikan mknn bos rupanya hehe..kretip2..

bln puasa tetap jgk ada hantu kan..hantu manusia :P

Reply
avatar
FARIZA AINA
admin
August 20, 2011 at 12:47 AM ×

kalo org dewasa xnak posa gak..kasi dorg round kampung naek van jenazah la..hek3

Reply
avatar
FARIZA AINA
admin
August 20, 2011 at 12:47 AM ×

kalo org dewasa xnak posa gak..kasi dorg round kampung naek van jenazah la..hek3

Reply
avatar
cik pha
admin
August 20, 2011 at 1:01 AM ×

walau pose hantu2 ni tetap berkeliaran semua cite2 dalam TB tu y jadi hantu..bukan cite ilmiah malah cite y ntah pape ntah

Reply
avatar
cik aisha
admin
August 20, 2011 at 4:18 AM ×

hadoi ni hantu dalam diri sendiri ni...heheh.kalah hantu2 sebenar yg terikat..

Reply
avatar
August 20, 2011 at 5:03 AM ×

hantu raya ...xsabar sabar nk beraya ...hehe

Reply
avatar
Apple Pearl
admin
August 20, 2011 at 5:06 AM ×

hahaha...lucu..ingat kn hantu ape td..

Reply
avatar
Ezad Skytech
admin
August 20, 2011 at 6:42 AM ×

hantu yang ni je tak kena ikat bila bulan puasa ni..hee~

Reply
avatar
August 22, 2011 at 11:41 AM ×

hahaha, macam-macam kan :P

Reply
avatar
Cik Gee
admin
August 22, 2011 at 2:30 PM ×

manusia lagi dasat drpd hantu sebenarnya.. hoho..

Reply
avatar