Tia Tak Jawab Komen Bukan Maksud Sombong

Assalamualaikum ..
Terima kasih sudi singgah blog Tia dan baca entri :)


Tia tau, sekarang dah ramai yang semakin rajin rajin dan rajin meninggalkan komen dalam entri Tia. Terima kasih banyak-banyak Tia ucapkan..

Tapi Tia pun nak minta maaf sebab kadang tu Tia tak balas komen korang dalam kotak komen Tia tu. Eh, jangan silap. Tia tak reply di kotak komen tak bermaksud Tia tak baca komen korang.

Sebab bagi Tia, peratusan orang akan datang balik untuk baca balik tempat dia komen tu sangat tipis. Kalau ada pun cuma beberapa orang je.

Kadang-kadang Tia tak menang tangan kalau nak balas semua komen dalam kotak komen Tia tu. So, Tia cari alternatif lain dengan menyinggah semula blog yang dah tinggalkan komen.

Cuba korang bayangkan kalau 40 komen sekaligus masuk kotak komen, macamana tu? Tia pernah dapat sekali 80+ komen sekaligus masuk. Dapat bayang tak macamana keadaannya? Jadi, lebihlah baik Tia singgah blog korang baca entri dan komen.

Lepas ni, korang janganlah terus menilai seseorang tu tanpa usul periksa cari tau punca kenapa dia buat macam tu. Macam nilah. Kalau ikhlas nak komen, komen. Lagipun tak ada apa-apa signboard pun kata "WAJIB KOMEN, KALAU TAK AKU BUNUH!"

Psst : Tia singgah balik blog korang kan (kecuali sibuk ya ampunnn) :)

Sekian..
Previous
Next Post »

33 Comments

Click here for Comments
June 24, 2011 at 10:37 AM ×

bak kata owg putih,dont judge the book by its cover..

eh toike ini?? =)

Reply
avatar
mama shifa
admin
June 24, 2011 at 10:42 AM ×

wah banyaknyer komen tia sampai 40 ke 80 huhuhu

Reply
avatar
June 24, 2011 at 10:43 AM ×

nak balas balik...janji ikhlas n mmg rasa nak comment kan...nape perlu ada yg bisisng..

Reply
avatar
June 24, 2011 at 10:46 AM ×

hik hik..sama macam nad..sebab nad akan pergi balik blog yg komen nad tadi..pastu baca entry dyer..dan komen...:)

Reply
avatar
misscha
admin
June 24, 2011 at 10:52 AM ×

ada orang kata tia sombong ke???

Reply
avatar
Sharif Dez
admin
June 24, 2011 at 10:55 AM ×

Betul-betul. Ada pun sepuluh jari ja. Tapi taip keyboard ne pun guna tiga empat jari ja. Mana nak sempat kan. Hehehe.

blog sharifdez

Reply
avatar
Kei Seichi
admin
June 24, 2011 at 11:05 AM ×

dengan singgah balik blog orang dan tinggal komen kat dia tu baru ade interaction kan?kadang2 kalau balas komen dia kat entry kita pon setakat tu je kan...

Reply
avatar
June 24, 2011 at 11:11 AM ×

wah hebat ni Tia..sekali 10 org tgh bersidai kat blog Tia neh..kalau akak mmg tak pernah..

akak pon x reply komen kat kotak komen..sbb bg akak lebih baik akak pegi blog si pengomen dan mengomen blog mereka..maklum saja akak x cukup masa..

Reply
avatar
nawal addina
admin
June 24, 2011 at 11:13 AM ×

:) jd mcm isu pulak kes nie , kan ?

Reply
avatar
Abu Huzaifah
admin
June 24, 2011 at 11:15 AM ×

hoho... tk ksh lah... :)

Reply
avatar
cik aisha
admin
June 24, 2011 at 11:26 AM ×

xpe tia...yg penting ikhlas...:)

Reply
avatar
puanbee
admin
June 24, 2011 at 11:31 AM ×

dapat bayangkan ..akk sehari pun lebih kurang 80+ komen simpan dulu sampai betul2 free baru balas.. huhu

Reply
avatar
Lieyda
admin
June 24, 2011 at 11:35 AM ×

ye betol tu tia. hehe

Reply
avatar
June 24, 2011 at 11:40 AM ×

mana ada tia sombongla..ish3.. :))

Reply
avatar
ArulchelseA
admin
June 24, 2011 at 11:55 AM ×

tau..tk pelah..janji dtg blik..kih kih kih

Reply
avatar
Green Apple
admin
June 24, 2011 at 11:59 AM ×

jgn kecik hati tia...
lain org lain ragamnya...x kesah pon kalau tia x balas.. x mintak balasan pon.. ikhlas dari hati nak baca dan nak komen... terpulang pada hati masing2...

Reply
avatar
saiazuan
admin
June 24, 2011 at 12:02 PM ×

xpe2.. kna open minded ckt.. xbls x smestinya bca.. :D

Reply
avatar
dyanne
admin
June 24, 2011 at 12:17 PM ×

haaa betul2...kdg2 org komen blog dyanne pon, tpi dyanne x rep, lpas tu depa dah xnk komen..sedih ohh..kdg2 kita pon ada keja lain kan..wuuww

Reply
avatar
pha is
admin
June 24, 2011 at 12:41 PM ×

betul tu... thanks sbb rajin singgah blog budak pening... hehehe....

Reply
avatar
June 24, 2011 at 2:53 PM ×

yup2~ we're in the same shoes tia.. mmg rumit klu hadapi mslh cmani.. sedih pon ada.. huhuu~ T_T

Reply
avatar
EYFAalias
admin
June 24, 2011 at 3:21 PM ×

hehehe. eyfa pn kekadang tak reply. standart lah tu. hehee. tp yg pasti tia xsombong :D

Reply
avatar
zarulfarhana
admin
June 24, 2011 at 3:38 PM ×

oooo...ska lg law tia dtg blog n komen skali..hhhhehheehee

Reply
avatar
Sunah Sakura
admin
June 24, 2011 at 3:45 PM ×

erm....sama la, tak menang tangan.. nak jejak balik pun kadang2 tak sempat... huhuhu... dulu rajin jugak nak reply komen2 tu sume...skang mana komen yang bertanya n penting, baru jawab..

Reply
avatar
June 24, 2011 at 3:56 PM ×

haha..tak tahan ngan ayat "wajib komen kalau tak aku bunuh"..hehehe..

Reply
avatar
NOOR FATIN
admin
June 24, 2011 at 4:16 PM ×

saya pn mcm tia. saya akan singgah ke blog diorg n komen :)

Reply
avatar
cik sakdi
admin
June 24, 2011 at 4:37 PM ×

heh, biasa la. bz kan kan kan. kehkeh

Reply
avatar
June 25, 2011 at 1:27 AM ×

suka bace entry entry tia .
semua best best .
tia ponn selalu komen kart entry kami .
thx aww ~
btw ,
nak cakap .
tia tak sombong ponn lhaa :)

Reply
avatar
Cik Gee
admin
August 6, 2011 at 6:46 PM ×

a'ah la.. tia tak sombong pon..

*tetibe rase nak myibuk jap kt entri nih.. hehe...

Reply
avatar
Encik H
admin
February 11, 2013 at 6:51 PM ×

erkk..aku ke yg kata camtu? :p

personally, aku suka blogger yg reply komen..sebab aku tergolong dalam peratusan kecil tu la..aku akan dtg and follow up balik komen2 aku..contoh pasal yg aku tanya pasal MOMO tu la..hehehe..aaku still dtg utk tengok jawapan..

tapi..tapi aku still faham la yg xsemua blogger ni sama..cara lain2..aku xleh expect setiap org akan reply setiap komen..masing2 ada cara tersendiri..so aku still boleh faham la..

kalau la kan, kalau aku tercakap kau sombong ke, tu aku gurau2 jer..

Reply
avatar
Tinta Lana
admin
February 17, 2013 at 5:29 PM ×

Salam.

Tersenyum baca komen encik H,hahahaha, baru ni pun dia ada ngusik sebab lana tak pernah reply komennya.

Ini terpulang sebenarnya pada individu, persepsi masing2 dan cara2 masing2.

Macam lana, dari awal berblog, lana memg tak reply komen, pernah lana buat, tpi skejap je, dapat dalam 4,5 entry. Pastu lana terus tak buat sebab, cara tu tak kena ngan diri lana. Lana prefer berbls2 kt blog org lain, takpun shoutbox diorg.

Reply
avatar
March 6, 2013 at 11:19 AM ×

ssh nk jaga semua hati org dek..xpa, yg penting kita ikhlas nk berblogging, org komen or tidak, org nk kritik ka apa ka..biarkan saja..kalau x busy, mmg kita ada masa nk singgah semula berkunjung kan..bkn semua org blog tegar yg 24/7 hadap blog..byk benda kita nk buat jgk selain blog :)

dont worry be happy dek :) study smart ya !

Reply
avatar
azstory311
admin
May 17, 2013 at 10:30 AM ×

kadang2 kita tak tahu nk respon, jawab apa pada pengkomen yg telah mengkomen..hehehe sama la..

Reply
avatar