Kau Berkorban Tak Tengok Tempat

Assalamualaikum ..
Terima kasih sudi singgah blog Tia dan baca entri :)


Biasalah, bila dah bercinta semuanya nampak kelabu. Yang jahat pun dinampak baik. Tia ada sorang kawan ni, memang dah terbuai dek cintun le orang kata. Masalahnya, dia dah "buta" sampai tak sedar yang lelaki tu pergunakan dia.

Tiap kali kitorang makan sama-sama, lelaki tu mesti harapkan kawan Tia yang bayar. Ye! Memang tak dinafikan kawan Tia ni macam berada sikit. Duit kat dompet tak pernah kering. Kalau betul lelaki tu memang nak bayo, kenapa masa kawan Tia nak bayo tu dia tak pi halang?

Bukan takat tu aje, minyak keta. Kawan Tia jugak yang bayo. Kalau sekali dua, Tia boleh terima. Ni, tiap kali minyak keta dia kong tiap kali tu jugaklah mintak kawan Tia yang bayo kan. Apa punya lelaki pun tak tau daa.

Huishh kau. Duit topup pun harap kawan Tia jugak yang belikan. Senang je dia. Suruh belikan dulu, nanti jumpa bayo balik. Hmm, haremm nak bayo nyee. Nipu sokmo! Makin dilayan, makin manja, makin pijak kepala. Grr~

Tia tak fahamlah. Korang bukan laki bini pun. Eh, walaupun korang laki bini bukan bini tau yang tanggung kau. So, kepada siapa-siapa yang nak bercinta sangat tu beringatlah. Jangan buat pengorbanan yang tak tentu halanya.

"Habis tu, takkan nak harap lelaki je yang bayo cik Tia oii! Mana aci..."

Laa, kalau tau tak mampu baik pi cari duit banyak-banyak dulu lepas tu naik meminanglah terus. Kan dah selamat macam tuuu. Kekasih halal gitu :)

Sekian...
Previous
Next Post »

19 comments

Click here for comments
cik eira
admin
June 23, 2011 at 11:35 PM ×

huhu susah gak kalau lelaki amik kesempatan macam ni kan , should be give and take la :)

**http://cikeira.blogspot.com

Reply
avatar
June 23, 2011 at 11:36 PM ×

ala,, tia suruh kawan tu kapel dgn aniplah..senang..HAHAHAHAH

Reply
avatar
June 23, 2011 at 11:38 PM ×

truk la kalo buta smpai mcm tu sekali.. naik lemak jugak laki camtu ha.. melampau.. mngmbil ksempatan ats kebaikkan org lain..

:)

Reply
avatar
June 23, 2011 at 11:41 PM ×

btul!
manusia di beri plihan..
b4 nak kawen..pilih la sebaiknye!

Reply
avatar
June 23, 2011 at 11:43 PM ×

bertimbang rase lah. cekik darah punye laki.

dem. buat malu kaum jek. haha

Reply
avatar
June 23, 2011 at 11:43 PM ×

teruk punya olang maa~ =.="

Reply
avatar
June 23, 2011 at 11:56 PM ×

syaz pun ada kenal laki macam nie.memang sakit hati sangat2.perempuan memang,kalau dah sayang,jadi camtu la.lelaki tu sepatutnya menghargai,bukan menggunakan perempuan tu.

Reply
avatar
Azlan Hasan
admin
June 23, 2011 at 11:57 PM ×

keke..pernah tengok situasi macam nie..cuba lempang member dia2 mana tau kot2 dia sedar dari lamunan..hehe

p/s: normally kes camni ending dengan tia kata "i told you" satu hari nanti

Regards,
-Strider

Reply
avatar
June 24, 2011 at 12:15 AM ×

klu tamau lelaki bayarkan, sama2 bayar la yg masing2 punya.. jgn asyik nk bayarkan utk lelaki tu.. aigoo~
=.=

Reply
avatar
June 24, 2011 at 12:15 AM ×

klu tamau lelaki bayarkan, sama2 bayar la yg masing2 punya.. jgn asyik nk bayarkan utk lelaki tu.. aigoo~
=.=

Reply
avatar
chemay
admin
June 24, 2011 at 12:24 AM ×

urmm..
maybe sebab dia sayang sangat agaknye.
sampai apa2 pon laki tu buad.
jadi tak kesah.
-.-

Reply
avatar
June 24, 2011 at 12:26 AM ×

pernah jumpa... tak da duit pastu nak makan hebat-hebat... adehhh senget tul that guy...

jemput
Betulkan...anda mampu mengubahnya :)

Reply
avatar
pha is
admin
June 24, 2011 at 1:37 AM ×

hish... lelaki tu buat malu kaum lelaki je...

Reply
avatar
June 24, 2011 at 5:28 AM ×

wah3 .
lebih lebih pulakk laki tuhh .
nasib mr pot tak cenggitu .
klw x .
bye bye lahh jawap nya .
haha ~
btw ,
jemput singgah ke blog kami .
entry baru 'awak tanya saya jawap lhaa'
tinggalkan komen sekali kalau sudi :)

: MRS LAT :)

Reply
avatar
June 24, 2011 at 5:41 AM ×

hihi ..kita x gitu ...hati kita baik ..haha

Reply
avatar
June 24, 2011 at 5:58 AM ×

pehhh tia,kau sedar kan la kawan ko tu wehhh..kesian dia....


kalau boleh pang skali pakwe dia tu..haaaa,kan aku yg emo plak....hehe

Reply
avatar
CikPuan Fara
admin
June 24, 2011 at 9:41 AM ×

betul tu sis. cinta tu buat diri jadi BUTA sebenarnya..

sama cam entry akak ni.. http://kesahungu.blogspot.com/2011/06/pergunakan-kekasih.html

Reply
avatar
zarulfarhana
admin
June 24, 2011 at 3:42 PM ×

laki tue xda atie kot..gram la..
eeeee..

Reply
avatar