Bayi Comel, Tapi Kenapa Ada Yang Kejam?

Assalamualaikum ..
Terima kasih sudi singgah blog Tia dan baca entri :)


Waa! Sepanjang cuti ni Tia kena jadi baby sitter woo. Jaga baby. Oit! Bukan baby Tia. Hahaa! Adik lelaki yang paling bongsu. Umur dia baru 5 bulan. Comel? Mestilah.. Heheh.

Dipendekkan cerita, menangis woo Tia jaga si kecik tu. Dia nangis, Tia pun ikut nangis. Sebab bila dia dah mula nangis, kita takkan tau bila dia senyap.

Memang susah nak jaga baby kecik ni. Yelah, kalau baby tu sakit perut boleh ke dia merengek-rengek bagitau kita yang dia sakit perut? Baby tau nangis aje.


Sepanjang Tia jadi baby sitter ni lah Tia tertanya-tanya, "masa aku kecik dulu macam ni ke?". Hahaa! Memang perlukan kesabaran yang tinggi okey bila jaga baby ni. Kalau takde kesabaran, entah apa jadi dekat baby tu.

Tadi Tia ada search dekat google guna keyword "bayi didera" dan macam-macam Tia jumpa. Adalah yang didera pengasuh, ibubapa. Kesian dekat bayi tu. Tak berdosalah weh!! Bayi tu bukan tau apapun..

Sekian..
Previous
Next Post »

23 Comments

Click here for Comments
cik aisha
admin
June 23, 2011 at 9:04 PM ×

baby comey2 pun nak dera...adeh.

Reply
avatar
amniey91
admin
June 23, 2011 at 9:05 PM ×

tu la..anak2 pn kna ingat betapa susahnya mk ayah jga kita...jgn nak derhaka...huhu...yg mk ayh dera,pengasuh dera tu mmg xde hati n perasaan tu...

Reply
avatar
chemay
admin
June 23, 2011 at 9:16 PM ×

kesian dekat baby2 yang kecik tu.
if diorang nagis.
normal lah
diorang bukan reti apa2
jahat betul orang yang seksa baby tu
:(

Reply
avatar
June 23, 2011 at 9:16 PM ×

bila manusia hilang akal, itulah jadinya.

Reply
avatar
June 23, 2011 at 9:26 PM ×

biasa lah tu,baby kecik mst mcm2 ragam,dh lah tak reti ckp.hehe.dye nk apa pon kite tak paham kan.tia mst nakal kan masa kecik.hehe

Reply
avatar
EQITO
admin
June 23, 2011 at 9:31 PM ×

ske tgk baby.. cute! comel!

Reply
avatar
nawal addina
admin
June 23, 2011 at 9:35 PM ×

tu binatang ! bkn manusia !

baby tu tak bersalah pon

Reply
avatar
June 23, 2011 at 9:36 PM ×

BESE LAH TU. MEREKA LEPAS GERAM KAT ANAK YG TAK BDOSA. PADAHAL DORANG SHUD KNOW, ANAK TU LAH YG AKAN TARIK DORANG KE SYURGA NTI

Reply
avatar
Ums Niza
admin
June 23, 2011 at 9:40 PM ×

berbalik kepada agama...dan jati diri seseorang....

Reply
avatar
dyanne
admin
June 23, 2011 at 9:59 PM ×

hehe kan best kalau kita boleh ingat balik zaman dulu kan? mesti comey gilaa..hoho..erm mmg zaman skang byk kes dera..hati diorang dah gelap dah tu.. haihhh

Reply
avatar
June 23, 2011 at 10:07 PM ×

sekarang dorang dera baby...nanti2 ada yang dera dorang plak...

Reply
avatar
June 23, 2011 at 10:31 PM ×

orang yang dera baby tuh tak betul. :(

Reply
avatar
zarulfarhana
admin
June 23, 2011 at 10:37 PM ×

saya pon bru hbis kontrak jd baby sitter tok ank buah..mmg kna sbar byk,,

Reply
avatar
GaRy™
admin
June 23, 2011 at 11:07 PM ×

sapa yang kejam tuh??.. kita bako je!! hehe... x patot.. gary suka bebudak... huuu...

Reply
avatar
June 23, 2011 at 11:08 PM ×

kahkahkah ! kau reti basuh berak bayi ke ?

Reply
avatar
June 23, 2011 at 11:24 PM ×

dah boley jadi calon2 isteri dah 2..

Reply
avatar
pha is
admin
June 23, 2011 at 11:35 PM ×

bila dah jaga baby ni, msti dah sdar kan btapa ssh nya ibubapa kita dulu nk bela kita sampai besar....

Reply
avatar
Abu Huzaifah
admin
June 23, 2011 at 11:43 PM ×

wahh2.. mak.. ada calon menantu kat sini.. hikhik...

ak mmng tak suke mereka2 yg menganiaya budak2 kecik... ummm...

Reply
avatar
June 24, 2011 at 12:17 AM ×

emmm.. diorg dera sbb xsabar nk jaga bayi tu kot.. huhu~

kesian baby tu.. dia mana tau pape.. mmg dia byk kerenah.. nk2 jenis yg hyper-active tu.. fuhh~ penat layan.. tp bestttttttt~ kn2?? ^_^

Reply
avatar
June 24, 2011 at 2:38 AM ×

baby comel pun nak dera.... tah apa2... tia la jaga... pndai x nk tukar lampin tu??? :D

Reply
avatar
Kei Seichi
admin
June 24, 2011 at 11:15 AM ×

ade jugak yang dera sebab psycho n x tahan dengan baby tu..maknanya mak or ayah dia tak tahan or tak sabar..
tia kena la banyak sabar ye..hehe..

Reply
avatar