Kalau Kau Tak Pulangkan, Taulah Padahnya!

Assalamualaikum ..
Terima kasih sudi singgah blog Tia dan baca entri ;)

Yeah! Kali ni Tia nak kongsi pengalaman adik Tia. Ye, memang pengalaman dia tapi Tia ikut terlibat. Macamana? Teruskan pembacaan anda dengan asyik ya. Hahaa!

Macam ni ceritanya, adik Tia tu pernah kehilangan hanphone. Ibu Tia selalu hantar adik-adik Tia dengan kawan dorang pergi sekolah. Suatu hari yang malang buat adik Tia bila handphone dia hilang dalam kereta tu.

Ibu dengan adik memang dah syak ada sorang budak tu yang ambik. Frust habis adik Tia tu bila handphone dia hilang. Memandangkan kitorang dah tau siapa yang ambil, kitorang pun sepakatlah nak ugut budak tu.

"Woii! Pulangkanlah balik handphone tu. Kalau kau tak pulangkan, kami jumpa ustaz lepas tu minta baca-baca kasi perut kau kembung. Sebelum ni dah ada yang kena.
So, kalau kau tak nak macam tu. Lebih baik kau pulangkan balik handphone tu. Kau simpan dekat tempat kau ambil. Ini bukan mainan, kalau kau nak rasa kau tunggulah!"

Macam bagus je ayat tu kan. Haha! Hari yang ditunggu-tunggu pun tiba. Hampes betul budak tu. Tak makan saman langsung. Boleh dia buat dek jeee. Tak takut langsung dengan ugutan tu.

Takpelah, bukan rezeki adik Tia kot. Kitorang tak boleh buat apa dah, berdoa ajelah semoga si pelaku insaf! Ugutan tu sebenarnya bukan apa pun. Saja nak menakutkan. Dan nampaknya tak berjaya. Hahaa!

Psst : Tia lah yang taip text tu. Heheh..

Sekian...
Previous
Next Post »

24 comments

Click here for comments
Freaky
admin
June 26, 2011 at 9:49 AM ×

huaaa hilang henpon memang mmpi ngeri.. x mao ilangg

Reply
avatar
adan
admin
June 26, 2011 at 10:21 AM ×

aku agak orang yg dapat mesej tu ketawa jak membacanya..
aiman tak kesahhhhhh... ahaha

Reply
avatar
amny
admin
June 26, 2011 at 10:33 AM ×

haishhh...bleh plak macam tuu...huuhhu

Reply
avatar
wan or sean
admin
June 26, 2011 at 10:48 AM ×

ish3,,curi 2 dosa..pulangkan ..pulangkan handpone mama tia 2..hhehe

Reply
avatar
Mr.Gambarili
admin
June 26, 2011 at 11:26 AM ×

agaknye budak tu perlukan duit sangat2 kot...sebab tu die sanggup mencuri...kesian...

Reply
avatar
June 26, 2011 at 11:53 AM ×

hati keras, dia tak percaya kot sampai ada bukti jadi betul2.

hehe.

kejam ayat XD

Reply
avatar
June 26, 2011 at 12:03 PM ×

Bagi je ayat lagi brutal.... Kata nak jumpa bomoh kasi pecah isi perut...hehehe

Reply
avatar
ArulchelseA
admin
June 26, 2011 at 12:24 PM ×

heheh kasi hambur je org yg curik tu..kih kih kih..

ayat tu bleh guna jugak..tp kdg2 klau buat bodo je..guna la penampar ke.. bru ok..heheheheh

Reply
avatar
Shuk_ArChie
admin
June 26, 2011 at 12:25 PM ×

aduh... sayang hanset tu... budak klu dah biasa mencuri takan takut.. cuba tia guna ayat "klu x pulangkan kami bako je rumah ko"... hahaha ~sekadar jenaka~

Reply
avatar
harrazdani
admin
June 26, 2011 at 12:35 PM ×

takpe lah ...cakap kat adik tia..insyallah tuhan bg rezeki kot lain plak...mana tahu kakaknya nak bg iphone4 kat dia...huhuu

Reply
avatar
June 26, 2011 at 12:37 PM ×

assalam...ada buat report kat cikgu tak?...nie berlaku kat skolah ke?...alahai keciannya.ada gak adik sepupu yg kena curi dgn geng kelas sendiri...kecian giler...ape punya clasmate lah tuu...

Latest : ►Informasi : WhoCalledMe? Report Nombor Hantu

Reply
avatar
June 26, 2011 at 1:06 PM ×

wah3, jahat betul budak tu?ehee..dulu masa sekolah selalu gak cikgu n ustaz2 cakap macam tu kalau ada kes hilang barang

Reply
avatar
June 26, 2011 at 1:17 PM ×

ala tia .
dak dak sekarang x cam dak dak dulu lahh .
cakap lahh pe ponn .
lom tentu dorang takut kann ?

Reply
avatar
amna
admin
June 26, 2011 at 1:20 PM ×

wah, terornya ayat Miss Tia. kalau cik amna la pelaku tu dah tentu pulang smula. hehehe..
p/s:sbb tu mak kita slalu pesan, kalau kina baik mcm mna pun dgn ssorg tu, curious tu mesti ada. bukan nk kata mereka jahat atau apa, sekadar menjamin keselamatn kita sndiri :)

Reply
avatar
Kei Seichi
admin
June 26, 2011 at 1:22 PM ×

nak baca-baca ape tu tia nak kasi kembung perut?
budak sekarang memang tak makan saman la..nak kena terajang jugak agaknye...

Reply
avatar
Abu Huzaifah
admin
June 26, 2011 at 1:25 PM ×

hoho... dah thu siapa yg ambik... pegi kat dia... mntak... or rampas je apa2 yg ada kat dia... orait tak... :)

Reply
avatar
GaRy™
admin
June 26, 2011 at 1:45 PM ×

wah...pakar je bab ugut2 ni yer?.. hehe~

Reply
avatar
Cik Kamoo
admin
June 26, 2011 at 2:07 PM ×

takut baca ugutan tu ... hehehehe

Reply
avatar
Bro ahmad
admin
June 26, 2011 at 3:06 PM ×

cuba call la orang tu mana tau pulangkan balik..hmmm

Reply
avatar
Arpiiz
admin
June 26, 2011 at 10:52 PM ×

haha, ayat yang sama juga kita pernah buat..^^

Reply
avatar
zarulfarhana
admin
June 27, 2011 at 12:26 AM ×

pling isaw law anset ilang..harta pling brharga ?gak? tue..

Reply
avatar
She's Gee
admin
June 27, 2011 at 6:21 AM ×

haha.. tak makan saman ye dak2 skang..

erkk.. pesal shoutbox tak kuar?

Reply
avatar
.m y z.
admin
June 28, 2011 at 6:39 PM ×

ntah2 bukan budak tu kot yang ambik. hahah. mungkin kak tia and family baik sangat, so dia tau yang you all tak berani buat sume tu kat dia. hahha :P

Reply
avatar