Blogger Tu Boleh Popular Dengan...

Assalamualaikum ..
Terima kasih sudi singgah blog Tia dan baca entri :)

Tadi Tia ada buat blogwalking di satu blog. Mata Tia tertumpu pada bloglistnya. Hmm, salah seorang blogger yang ada dalam bloglist tu buat tajuk entri yang memang boleh tarik pembaca/trafik secara mendadak.

So, Tia terfikir pulak nak buat entri ni. Memang susah nak naik kalau dalam bidang penulisan ni. Kalau penulisan tak best, memang susah nak naik. Melainkan...

  • Blogger tu dianugerahkan wajah yang cantik, cun, comel, hensem, kachak, tampan dan sewaktu dengannya. Bonus bagi blogger tu walaupun entri dia taklah sehebak mana. Dia buat entri dengan cuma menaip "Dia dah sakitkan hati akuuuu!". Papp! Gedebuk komen beriban masuk. Untungkan..
  • Keluarga, sepupu, sepapat, semua yang ada pertalian darah dengan dia ialah artis! Yang ni dia tempek gambar 20 keping tanpa sepatah kata pun boleh dapat berjuta lemon komen. Janji, muka dia pun mesti ada dalam gambar tu. Untungkan..
  • Berkawan dengan mana-mana artis. Ni sama jugak macam yang kat atas. Cuma ini tak ada pertalian darah. Kalau tak berkawan pun, mungkin pernah berjumpa/terserempak dengan artis tu lalu men-snap berkeping-keping gambo..
  • Rapat dengan mana-mana blogger popular. Ni untung gak. Rapat-rapat, lepas tu kipas sikit siapa tau boleh jadi blog pilihan sepanjang masa. Dapat tumpang popular 15 minit.. Hahaa!
  • Blogger itu sendiri seorang artis. Perghh yang ni sebulan sekali dia update pun trafik sentiasa masuk, masuk dan masukkkk!

So, kesimpulannya. Memang susah seorang blogger yang tiada apa-apa keistimewaan atau kelebihan secara fizikal nak naik. Takda apa dapat bantu blogger tu melainkan atas usahanya sendiri.

Selepas usaha, jika dia mula dikenali dia akan dibantu oleh rakan blogger tu pula. Tapi asasnya, memang dari sendiri jugak. Berdiri di atas kaki sendiri. Wuwuuuu. Ingat senang ke?

Sekian...
Previous
Next Post »

63 comments

Click here for comments
June 27, 2011 at 2:59 PM ×

pembaca seharusnya
pentingkan entry blog 2..
bukan rupa dia

Reply
avatar
June 27, 2011 at 3:00 PM ×

sudah juga,perlukan pengalaman dan pergorbanan...huhu

Reply
avatar
June 27, 2011 at 3:03 PM ×

apa lagik dik.jom lah kite jd artis.hehehe

Reply
avatar
June 27, 2011 at 3:05 PM ×

Yes, tp lagi best kalau atas usaha sendiri kan? Baru rasa kepuasan tu. :)

Reply
avatar
cik najihah
admin
June 27, 2011 at 3:08 PM ×

muka cun @ hensem bonus untuk blogger jadi pemes..
tapi yang dicari kualiti entry kan ..
hehe
nice entry

Reply
avatar
June 27, 2011 at 3:12 PM ×

betul tu, bukan senang nak senang.

tapi bukan susah nak susah jugak XD

Reply
avatar
GaRy™
admin
June 27, 2011 at 3:13 PM ×

err... gary yang pertama tu kot...(bajet hensem.. hahaha)

Reply
avatar
June 27, 2011 at 3:14 PM ×

untunglaa kalau dah femes..ehee

Reply
avatar
shah
admin
June 27, 2011 at 3:23 PM ×

ehhhh...saye pon berkawan dengan retis...xcaye tengok nih...haha..
http://89shah.blogspot.com/2011/06/adibah-noor-bertweet-dengan-aq.html

Reply
avatar
adan
admin
June 27, 2011 at 3:35 PM ×

lain kali klu ada sesi bertemu peminat aku nak begambar puas2 ngan artis tu... tak kira la artis cikai ka apa ka.. janji artis.. ahaha.. pastu letak besar2 dalam entri aku..

letak tajuk.. "artis terhegeh-hegeh nak bergambar dengan aku"

amacam.. ada ok ka ini cadangan?

Reply
avatar
yatie Awang
admin
June 27, 2011 at 3:43 PM ×

kakak pun tak ada kelebihan, tapi kakak dah cuba yg termampu kakak lakukan, berkongsi sedikit ilmu untuk semua

Reply
avatar
Freaky
admin
June 27, 2011 at 3:59 PM ×

jangan fikir nak naik sangat. tumpu pada entri je. Kang kalau x naik, takot frust menonggeng

Reply
avatar
Marina
admin
June 27, 2011 at 4:00 PM ×

Memang susah nak fofular...

Reply
avatar
June 27, 2011 at 4:11 PM ×

tak semudah yang disangkakan..sumer kene usaha sendiri dan tak perlu ade sifat dengki dengan blogger lain..berblogging secara sihat..kan lebih bagus..betul tak tia?^__^

Reply
avatar
.m y z.
admin
June 27, 2011 at 4:19 PM ×

untunglah muka cantik, blog hot. traffic tinggi. tak macam kita ni, usaha sendiri nak naik. sobsobb T__T

Reply
avatar
miss meemey
admin
June 27, 2011 at 4:23 PM ×

mei stuju 70% dgn entri tia :D

Reply
avatar
June 27, 2011 at 4:28 PM ×

hurm.. betul jugak ne Tia~ sokong ! :)

Reply
avatar
Cik Teddy
admin
June 27, 2011 at 4:44 PM ×

yeah,that's right..but sometimes i don't think about popularity so much..i just wanna spread n share the knowledge i know.

Reply
avatar
CALL ME NEPH
admin
June 27, 2011 at 5:01 PM ×

betul tu..sokong sokong,huhu

Reply
avatar
Fariq
admin
June 27, 2011 at 5:08 PM ×

sesama la kita naik bantu membantu sesama kita.. settle.. toksah nak harapkan yg popular2 sgt utk naikkan kita..

Reply
avatar
amna
admin
June 27, 2011 at 5:23 PM ×

itulah lumrahnya.
'aset' dgn nilai estetik yg tinggi lebih menjadi pilihan pembaca..

Reply
avatar
Syuxer
admin
June 27, 2011 at 5:28 PM ×

susah andai diri tak hensem dan cantik..huhu..tapi kalau hebat penulisan,memang boleh pergi la dalam blogging..

tapi aku rasa kalau tinggal blog neh seminggu,konfirm orang dah tak ingat blog GMMS tuh uhuhu

Reply
avatar
ZWAN SABRI
admin
June 27, 2011 at 5:43 PM ×

Lepas ni nak try kawan dengan pak2 menteri la.. kompem zwan jd femes.. HEHE

MySuaraBlog: Aku Dah Boleh Mengundi.. ;)

Reply
avatar
mrs redzuan
admin
June 27, 2011 at 5:53 PM ×

iye kategori saya ialah tiada satu pun di atas... heheh.

eh i ni pemalu, tengok follower bertambah lagi malu sebab buat entri sume karut marut. adeh...

Reply
avatar
June 27, 2011 at 6:04 PM ×

Ticer blogger tak popular..nak mintak otograf Tia bleh? ihiks

jemput singgah
Ke mana Ticer menghilang?

Reply
avatar
Aisyah Aina
admin
June 27, 2011 at 6:07 PM ×

blog tia best...hebat :)

Reply
avatar
Bro ahmad
admin
June 27, 2011 at 6:27 PM ×

kalau tak popular harapkan blogwalking sampai lebam..kesian kita nie...sedihkan

Reply
avatar
eienrazak
admin
June 27, 2011 at 6:41 PM ×

haha setuju :D
yang biasa macam kite ni memang takdelah nak glemer kan.

Reply
avatar
June 27, 2011 at 6:42 PM ×

setuju ...berdiri atas kebolehan sendiri ...:)

Reply
avatar
June 27, 2011 at 6:58 PM ×

betul2 usaha tangga kejaan ^^

Reply
avatar
cik_sna
admin
June 27, 2011 at 7:09 PM ×

ala tia pun popular gak.
tengok dah dekat 800 followers.
yang drop komen pon bukan sorang dua.
kira ok la tu.

Reply
avatar
phentermine
admin
June 27, 2011 at 7:09 PM ×

Phentermine.....

A nice post thanks for sharing.....

http://www.PhentermineHome.com/

Reply
avatar
chemay
admin
June 27, 2011 at 7:43 PM ×

menyampah pulak dengan blogger2 yang tiap2 hari dok tempek gambar dia dengan blogger femes.
buad entry macam best frienddddd..
macam tak de idea lain nak letak kat entry
-.-

Reply
avatar
Green Apple
admin
June 27, 2011 at 8:08 PM ×

pendapat tia tu logik....
apa2 pon kena usaha sendiri...

Reply
avatar
.m y z.
admin
June 27, 2011 at 8:13 PM ×

tumpang tempek banner 5 jam kat blog tia. haha :D

Reply
avatar
Scya Lollita
admin
June 27, 2011 at 8:24 PM ×

senang je nak famous sbnrnye .

Reply
avatar
June 27, 2011 at 8:41 PM ×

untunglaa kalau dah sedia femes kan..

Reply
avatar
~syue syada~
admin
June 27, 2011 at 8:55 PM ×

susah nak popular ni..
tp kalo yg jenis atas usaha sendiri, tu memang hebattt lah.. :)

Reply
avatar
nawal addina
admin
June 27, 2011 at 9:04 PM ×

kalau cantu , nawal taleh femes laa ;)

Reply
avatar
June 27, 2011 at 9:30 PM ×

payah la tia.. keen pon kdg2 fed up.. ahahahahaa~ ^_^

Reply
avatar
syaz@rozelt
admin
June 27, 2011 at 11:01 PM ×

betulll!!! n sangat setuju..terima je la kan naseb jadi blogger biase..haha

Reply
avatar
June 27, 2011 at 11:41 PM ×

haha! lawak enrty ni. tp ade betul jgk kan? hehe

Reply
avatar
alif haris
admin
June 27, 2011 at 11:44 PM ×

haha .. klu cmni kene carik kwn artis nih .. huk3 ^^

Reply
avatar
teyn teyn
admin
June 27, 2011 at 11:59 PM ×

untunglah kalo muka cantekk ...

kan ?

Reply
avatar
Pesta Jiwa
admin
June 28, 2011 at 12:31 AM ×

tak de identiti sendri la kalau mcm tu beb...semua kena tumpang org...

Reply
avatar
ArulchelseA
admin
June 28, 2011 at 12:45 AM ×

btul tu tia..skarang semua nk merepek2 sbb gila nk naik..ada tu smpai tukar jd entri lucah pasal nk dapt no2 kt google..blah la...blog porno sudah jdnye...kah kah kah kah

Reply
avatar
June 28, 2011 at 3:33 AM ×

kalau sedara artis tu, mmg sangat laju lah naik. lebih2 lagi kalau artis yang letop2. hahaha..

Reply
avatar
June 28, 2011 at 4:27 AM ×

susah okay nak berdikari kat alam maya nih.... *menjawab hehehe...

xpe la,kita enjoy dulu dengan apa yang ada skrg kan..yg retisss tu,memang sedia maklum femes...bior kan deme..kekekeke

Reply
avatar
She's Gee
admin
June 28, 2011 at 4:32 AM ×

gee men belog takde sorang member pon taw. memang berdiri atas kaki sendiri la.. haha.. ^^

Reply
avatar
Bro ahmad
admin
June 28, 2011 at 6:17 AM ×

bagi bro tak nak glamor...cuma nak glamorkan blog je...
biar orang tak kenal bro
tapi kenal blog bro pun dah puas hati....:)

Reply
avatar
~iz~
admin
June 28, 2011 at 7:22 AM ×

biasa la ramai yg nak tau cerita tentang mereka...org2 biasa ni apa la sangat yg diorg nak tahu kn...huhuu

Reply
avatar
ABU
admin
June 28, 2011 at 9:58 AM ×

mcm aku ni la atis pun bukan, kawan dgn aris pun tak de..

dah la blogger popular pun tak nak kawan..so duduk kat bawah jak la..hahahaha

Reply
avatar
Tea
admin
June 28, 2011 at 11:42 AM ×

setuju gn komen sergeant keroro.. hiks..

Reply
avatar
Aujinz
admin
June 28, 2011 at 12:10 PM ×

ermmm..
sedang cuba untuk menjadi blogger biasa tanpa menepekkan muka sendiri atau menaip title yang mesra SEO..

Reply
avatar
Alin Marlini
admin
June 28, 2011 at 1:05 PM ×

mmg susah nak jd blogger popular rsnya..tapi janji kt berblogging dgn ikhlas ...tak glamer pun takpelah...

Reply
avatar
saiazuan
admin
June 28, 2011 at 1:38 PM ×

huhu yg penting rezeki n cara penulisan blogger tu gak :D
kte tgh dlm usaha mencantikkn mutu penulisan :D


check out my new header, on #Transformers mood~
http://eleventx.blogspot.com/2011/06/atwr-comic-transformers-dan-blog.html :D

Reply
avatar
CutieLiesa
admin
June 28, 2011 at 2:10 PM ×

alamak cam mana nie...xder dlm list lgsg...huhuuhuh

Reply
avatar
Shuk_ArChie
admin
June 28, 2011 at 3:04 PM ×

saya setuju sangat dgn pendapat tia tia... memang macamtu. dlm byk bidang pon sama kan? tapikan lagi syiok org menilai kita drpd personaliti penulisan so x yah buh gambo empunya blog besar2 hahaha.... peace!

Reply
avatar
June 28, 2011 at 3:35 PM ×

takpela tia..mungkin rezki kite atas usaha sendiri tanpa bantuan orang lain..itu lebih bermakna kan.. :D
suka baca tulisan tia...

Reply
avatar
Arpiiz
admin
June 28, 2011 at 5:41 PM ×

tapi kita tengok entry2 tia pun banyak juga dapat komen, dah boleh jadi artis lah tu ye..hehe

Reply
avatar
Kei Seichi
admin
June 28, 2011 at 6:04 PM ×

berjuta lemon ey?haha...
yang penting penulisan...rupa or siapa anda tak penting...sebab blog is about penulisan..bukan rupa anda..

Reply
avatar
July 20, 2011 at 8:38 PM ×

cewah...tia pun gire glemer la ni...wa....!

Reply
avatar
Clara
admin
January 24, 2012 at 4:29 AM ×

Jom akq, kita jadik artis.. Biar dpt rmai readers.. ehhehe..

p/s : Klu jdik artis lg susah.. semua bnde buat jdik perhtian..

Reply
avatar