Okey Apa "I Follow You, You Follow Me"

Assalamualaikum ..

Selama-lama ni, kita selalu dengar blogger sibuk duk kecoh sok sek sana sini bangkang prinsip "I Follow You, You Follow Me". Kenapa?

Sebab kebanyakkan yang follow tu sekali follow lepas tu dah tak nampak dah bayang dia kan. Biasalah tu. Mana-mana blog yang follower cecah sampai riban pun berapa ciput je yang datang balik lepas follow tu.

Mustahil lah 1000 follower dia, 1000 tu jugaklah yang tiap-tiap hari datang. Penipu! Aku tampo kang. Hahaa!

Tak salah pun kalau "I follow you, you follow me". We follow together-gether. Terutama follower yang baru bawah 100. Kasilah support sikit.

Oh! Tapi Tia akan follow blog tu kalau dia ada komen blog Tia. Kalau yang setakat menempek dekat shout, entri pun tak baca. Sorry to say lah.. Wah! Gituu nyahh. Hahaa.

Terima kasih singgah blog Tia dan baca entri.
Sekian...:hahaha:(
Previous
Next Post »

52 Comments

Click here for Comments
June 29, 2011 at 10:41 PM ×

sama-sama tia..

semua orang ada pandangan masing2..best baca pendapat orang lain..

hal yg dicitekan pun berlainan jugak,,boleh dijadikan pengajaran..

Reply
avatar
Freaky
admin
June 29, 2011 at 10:47 PM ×

hehe kalau ade yang follow 1000 dan 1000 tu yang datang tiap hari, memang freaky respek dan tabik spring

Reply
avatar
June 29, 2011 at 10:58 PM ×

hahahaha...

panda tu punye gelak lagi bagi aku nak tergelak nyahhhh...

follow i baik ye,sy newbie..hik hik

Reply
avatar
saiazuan
admin
June 29, 2011 at 11:01 PM ×

tak mustahil 1000 follower dlm 1 bln.. tp kna rjn la kan? hehe :D

dah tengok transformers 3? movie review!!! http://eleventx.blogspot.com/2011/06/movie-review-transformers-dark-of-moon.html

Reply
avatar
cik najihah
admin
June 29, 2011 at 11:05 PM ×

tau xpe..
x semua yang follow kite bace entry2 kite..

Reply
avatar
Bro ahmad
admin
June 29, 2011 at 11:08 PM ×

perkiraan bro cuma sekitar 5% je yang setia
1- sebab terlebih komitment
2- sibuk gan kerja
3- suka2 follow
cari sendiri hihihi

Reply
avatar
June 29, 2011 at 11:10 PM ×

ye betul tu tia..
blog baru nihh kasi suppot ckit..sbb dulu pun kita prh cmtuu..

mby sbb msih baru so tak pndai..ikut org jek haha~~

Reply
avatar
June 29, 2011 at 11:12 PM ×

xfollow xbermakna kita xberminat ngan blog die kan.. aku ade gak blog yang aku lom follow lagi tapi aku selalu gak jengah blog die :)

Reply
avatar
Gadis Kecil
admin
June 29, 2011 at 11:12 PM ×

SOKONG TIA!

i follow u, jom follow me heee ~

Reply
avatar
nurAMALLINA
admin
June 29, 2011 at 11:20 PM ×

Haha betul sangat. Ramai yang selesa jadi silent reader mungkin?

Reply
avatar
Arpiiz
admin
June 29, 2011 at 11:21 PM ×

kadang2 rasa macam okay, kadang2 rasa macam tak okay..huhu

Reply
avatar
Syuxer
admin
June 29, 2011 at 11:23 PM ×

i follow u n i drop komen..n syuxer kalau blogger yang follower bawah 100 ke syxuer follow je tanpa bicara..kadang2 x dapat akibat kelembapan nk loading penuh blog dia T_T

Reply
avatar
Syuxer
admin
June 29, 2011 at 11:24 PM ×

eh syuxer terus check kat follow,syuxer dah follow ke belum..mujur dah follow heheh

Reply
avatar
June 29, 2011 at 11:27 PM ×

blogwalking sini sambil bg komenan .
awak ,
nice entry lahh :)
erm ,
kami ada entry baru '2 hari teruss'
mehh lahh singgah :)

Reply
avatar
June 29, 2011 at 11:31 PM ×

okey ape ...aku komen kau ...kau komen aku ...kah2

Reply
avatar
dyanne
admin
June 29, 2011 at 11:32 PM ×

opss kadang2 dyana buat jugak camni.hahaaa :P

Reply
avatar
June 29, 2011 at 11:32 PM ×

hoho..agak kejam sebenarnyer 'sory to say yer'..hehe.. tp stuju dgn apa yg tia ckpkan tuh..

Reply
avatar
cucu umie
admin
June 29, 2011 at 11:39 PM ×

kehkeh... ayie xkisah sgt..yg pntg kne ramah mesralah..kehkeh itu yg best dlm berblogging..

p/s: tia mcm mane nak tukar background templete ea?? ayie nk tukar warna hitam lah..hehe

Reply
avatar
ArulchelseA
admin
June 29, 2011 at 11:39 PM ×

ya btul tu bha..dpt seribu pun sbb dulu yg otai2 ni leka BW sana sini.bila dah bnyk jenguk pun tk nak...skang jak diaorg rilek kih kih..yg baru mcm aku ni bha kena la kehulu kehilir nk promosi..kih kih kih

Reply
avatar
pamie
admin
June 29, 2011 at 11:47 PM ×

cek jugak,nasib baik dah follow..hihi :P

Reply
avatar
June 29, 2011 at 11:49 PM ×

sy siap buat entri review entri tia..tp tia xfollow sy pn ?..xpe2.. :)

Reply
avatar
bartHeafy
admin
June 30, 2011 at 12:07 AM ×

da mcm salih yaacob..i follow~~~

Reply
avatar
June 30, 2011 at 12:58 AM ×

dulu selalu guna tagline tu tapi pas baca entri dari blogger yang hebat2 semua macam tak suka je, Ticer jadi takut lak nak guna tagline tu dah..haha... ye la nanti buat orang menyampah plak kan... hee... :)

Reply
avatar
cik azeya
admin
June 30, 2011 at 1:00 AM ×

samelah. yg komen je sempat nak follow balik. kalau yg tinggal jejak dekat shoutbox je, tak dapat den nak tolongnye. hahah

Reply
avatar
cik aisha
admin
June 30, 2011 at 1:27 AM ×

tskt ati kalau yg tulis da follow cni,nanti follow sy pulak...tp sebenarnya dia tak follow pun kita.adeh...tp layankan jugak la.

Reply
avatar
iMBobo
admin
June 30, 2011 at 1:41 AM ×

akhirnya jumpa juga org yg berpendapat mcm ni! bagus! sgt setuju..yg bercakap tu kekdang dorg jelah yg betul kan?pendapat dorg je yg terbaik kononnya..give and take lah kan...anyway nk tye, kat mana nak beli domain RM35 tu?hehe

Reply
avatar
She's Gee
admin
June 30, 2011 at 2:11 AM ×

betul tu tia.. setujuuuuuuuuu.. ^^

Reply
avatar
adan
admin
June 30, 2011 at 2:11 AM ×

i follow ur blog untuk ke dua kali boleh cik tia yang baek hati???

follow me back okay..!!! ini arahan dari MPSJ.. ahahaha.. gurau2an itu perlu.. aku harap gurauan ku tidak terlebih dari pandangan mu..

Reply
avatar
Kak Sal
admin
June 30, 2011 at 2:13 AM ×

akak pun setuju..walau dah popular pun kena la support blogger yg newbie mcm akak ni kan..hehe..akak suka baca2 entry..pastu baru follow..then tempek sket kat shout...

Reply
avatar
Bella Bell
admin
June 30, 2011 at 3:38 AM ×

sama la.. saya hanya follow orang yang baca dan komen entry saya.. hehehhe!!~


sepp sikit :)



^^

Reply
avatar
June 30, 2011 at 6:59 AM ×

hek3~ betul tu tia.. akan ada je follower yg dtg jrg2 ni.. ^_^

Reply
avatar
aynaUna
admin
June 30, 2011 at 8:25 AM ×

nak menyampok =)

setuju dengan 'i follow u, u follow me back'.

saling folo memfolo, adalah amalan mulia. hek3

Reply
avatar
CikPuan Fara
admin
June 30, 2011 at 9:21 AM ×

betul tu sis. akak pun akan follow mereka yg selalu bagi komen pada entry kite. br ada gv & take ye tak? ^^

Reply
avatar
June 30, 2011 at 9:28 AM ×

betul tu tia..ape salah bantu blogger2 yang followers nye bawah 100... :D

Reply
avatar
reen
admin
June 30, 2011 at 9:47 AM ×

i follow u sjk segment blogwalking tu dan selalu ke sini bc entri2 u....bc dalam diam dan 1st time dtg komen2..hehe..

Reply
avatar
fiq.
admin
June 30, 2011 at 11:40 AM ×

dulu kesah la pasal follow mollow ni, sekarang suke hati la, nak follow, follow, tak nak follow sudah...

Reply
avatar
mrs redzuan
admin
June 30, 2011 at 12:57 PM ×

akak kadang2 singgah baca entri kat blog orang tapi speechless nak komen apa. pastu nak tinggal jejak pun malas, cemana tu? pemalas tahap gaban...

Reply
avatar
June 30, 2011 at 1:24 PM ×

hehe, tapi banyakkan yang guna i follow u, u follow me back ni tinggal link kat shoutbox je, hehe

Reply
avatar
ku-cit
admin
June 30, 2011 at 2:15 PM ×

u follow me, i follow u...eh terbalik la plak..eheheh

Reply
avatar
yatie Awang
admin
June 30, 2011 at 2:17 PM ×

eh eh...kakak baca ni...hihi

Reply
avatar
.m y z.
admin
June 30, 2011 at 2:24 PM ×

dlu masa mula2 blogging, memang ziema akan follow balik blog yang datang follow. tapi sekarang mcm tak ter-sempat nak follow balik. huhu.

Reply
avatar
pha is
admin
June 30, 2011 at 3:58 PM ×

tiada paksaan dan meng-follow... kan..? hehehe

Reply
avatar
zaty
admin
June 30, 2011 at 5:19 PM ×

wah! gitu nyahh.
lawak la tia ni. haaha

Reply
avatar
Kei Seichi
admin
June 30, 2011 at 6:51 PM ×

kalau 1000 follow, 1000 datang tiap2 hari..alangkah indahnya dunia blog...hehe...

Reply
avatar
iPai
admin
June 30, 2011 at 7:52 PM ×

tak nak follower ramai2 gaban2 boleh tak ? susah nak jaga ramai2 ...

(macam tips jaga anak plak =P )

Reply
avatar
siti kektus
admin
July 1, 2011 at 1:59 AM ×

welcome tia~ hehe

buat tambah2 kawan macam kite ni ha. hehe ;)

Reply
avatar
eiyqa
admin
July 2, 2011 at 8:22 AM ×

Welcome akak Tia :)

tapi kan akak kebanyakkan yang meng-follow blog seseorang tu balek sebab terpakse pun ade gak kan kak ? sebab blog dorang dah di follow oleh orang yang follow blog dye .. betul tak ?

Reply
avatar
zieyzain
admin
July 2, 2011 at 2:01 PM ×

betul tu kak tia,..xsalah pun saling sapot niey kan.niey tak, ada sesetgh org sombong btol smpi kata,..xde i follow u, u follow me niey. mnyampah, trus xjadi org nak sapot org mcm tu..hmm=)

Reply
avatar
cekmongbolat
admin
July 5, 2011 at 11:06 AM ×

SAYA SOKONG! yela.. mule2 mesti la kne ade prinsip ni.. lagipun xsalah tok follow balik.

Reply
avatar
ayoi
admin
August 7, 2011 at 2:01 PM ×

Saya sokong!! akk tia dtg la ke blog saya :P hahaha

Reply
avatar