Oh Domain, Yang Mana Satu Ni??

Assalamualaikum ..
Terima kasih sudi singgah blog Tia dan baca entri :)


Waa! Korang tau tak sekarang. Keinginan Tia untuk memiliki domain sendiri sudah mulai membuak-buak. Yaa! Tia nak ada domain sendiri.

Apa tu domain? Domain ialah alamat laman web/blog. Contoh domain ni www.inikisahtia.com. Domain dan hosting selalu dikaitkan bersama. Tapi domain dan hosting adalah berbeza.

Sekarang Tia nak cerita pasal domain dulu. Gigih je Tia search dekat google tadi. Banyak kelebihan domain berbayar ni. Sebab tu Tia semakin excited nak guna domain berbayar.

Tak apalah kot bayar sikit untuk menunjukkan yang Tia serius dalam bidang blogging ni. Yaa! Maju lagi setapak dan akan bertapak-tapak lagi insyaAllah.

Tia dah order. Tinggal nak bayar je lagi. Kos yang diperlukan ialah RM35 termasuk caj untuk setup. Sekejap aje setupnya. Sekarang Tia tengah runsing, nak guna domain yang mana satu?

  • www.inikisahtia.com
  • www.kisahtia.com

Ke korang ada cadangan lain? Bagitaulah Tia. Tia nak bayar dah dalam minggu ni insyaAllah kalau tak ada halangan nak keluar..

Sekian...
Previous
Next Post »

32 Comments

Click here for Comments
ArulchelseA
admin
June 27, 2011 at 12:43 PM ×

guna inikisahtia tu je la..ok je..lgpun tia dah lama guna..

Reply
avatar
June 27, 2011 at 12:47 PM ×

yeke?? pagerank tia camne? lau still kosong go on jek.

www.kisahtia.com cam cool jek :P

Reply
avatar
Mr.Gambarili
admin
June 27, 2011 at 12:48 PM ×

pndapat aku, dah semestinya inikisahtia

Reply
avatar
Freaky
admin
June 27, 2011 at 1:04 PM ×

pergh dah ada domain sendiri la tia jap lagi. :D

Reply
avatar
June 27, 2011 at 1:08 PM ×

inikisahtia tu lah best, familiar je kan :))

wah..da maju tia :)

Reply
avatar
Abu Huzaifah
admin
June 27, 2011 at 1:17 PM ×

inikisahtia.com... dah ok dah 2... ^^

Reply
avatar
June 27, 2011 at 1:18 PM ×

wahh..congrate!The short its more better..
^__^

Reply
avatar
Tea
admin
June 27, 2011 at 1:19 PM ×

inikisahtia lah... :)

Reply
avatar
chemay
admin
June 27, 2011 at 1:22 PM ×

tiacomey.com
haaaaa
hehe
:P

Reply
avatar
Syuxer
admin
June 27, 2011 at 1:31 PM ×

www.inikisahtia.com adalah pilihan bernas..saya cadangkan ambek itu whatever u fikir hahahah..nape..coz awk dah dikenali trademark inikisahtia..:)

Reply
avatar
NasZ
admin
June 27, 2011 at 1:49 PM ×

inikisahtia nampak sempoi..huhu..

MOHD NASER.com

Reply
avatar
EYFAalias
admin
June 27, 2011 at 1:53 PM ×

inikisahtia lagi best. sebab dah ramai org tahu :)

Reply
avatar
She's Gee
admin
June 27, 2011 at 2:06 PM ×

www.inikisahtia.com

dah biase ngan title inikisahtia

^^

Reply
avatar
CikPuan Fara
admin
June 27, 2011 at 2:14 PM ×

rasanya inikisahtia.com lebih sesuai. da maju setapak kehadapan sis! :)

Reply
avatar
~iz~
admin
June 27, 2011 at 2:25 PM ×

inikisahtia....cantikkk

Reply
avatar
pha is
admin
June 27, 2011 at 2:29 PM ×

dah terbiasa dengan "inikisahtia".. dah macam trademark la pulak.. hehehe

Reply
avatar
June 27, 2011 at 2:51 PM ×

inikisahtia would be better. :)

Reply
avatar
cikmemy
admin
June 27, 2011 at 2:56 PM ×

pakai inikisahtia la..atleast, kalau org carik blog lame tia, boleh jumpe yang baru...

Reply
avatar
Munna
admin
June 27, 2011 at 3:18 PM ×

wah...tahniah tia...mmg btapak2 la gamaknya kan....inikisahtia la...^^

Reply
avatar
adan
admin
June 27, 2011 at 3:36 PM ×

apa2 pun ok.. janji ada "tia"..

Reply
avatar
June 27, 2011 at 9:31 PM ×

tia nk ada domain sendiri?? perghhh~ hebat la!! ^_^

Reply
avatar
ZF
admin
June 27, 2011 at 10:22 PM ×

www.kisahtia.com lagi cool

Reply
avatar
syaz@rozelt
admin
June 27, 2011 at 11:04 PM ×

vote for inikisahtia!!! congratz dear~

Reply
avatar
alif haris
admin
June 27, 2011 at 11:46 PM ×

inikisahtia.com sy rase lg best :)

hehe .. xde eh domain sndiri yg free ?? huhuhu

tu tia byr bulanan ke tahunan ??

Reply
avatar
June 27, 2011 at 11:52 PM ×

kisahtia.com
saya pilih itu. ;)

Reply
avatar
Aujinz
admin
June 28, 2011 at 12:13 PM ×

yang paling senang orang nak taip laa.. hue hue hue

Reply
avatar
June 28, 2011 at 4:48 PM ×

kisahtia.com lebih ok.. ;)

Reply
avatar
Kei Seichi
admin
June 28, 2011 at 6:08 PM ×

inikisahtia.com...kekalkan identiti dari blogspot...hehe....

Reply
avatar
syahnabil
admin
June 28, 2011 at 6:20 PM ×

Tahniah !!!
Blog ni pun dah ramai peminat nampaknya...

Reply
avatar
.m y z.
admin
June 28, 2011 at 6:37 PM ×

wahhh seronoknya kalau ada domain sendiri! pendapat ziema, inikisahtia.com :D

Reply
avatar
August 19, 2011 at 12:24 AM ×

memang tepat pilihan tia pilih inikisahtia hehe..rasanya dh lama sy pernah dgr nama blog inikisahtia..tp time tu blog tia lain wajahnya kan?

Reply
avatar