Ruginya Blogger Tak Pasang Blog Archieve

Assalamualaikum ..

Dulu Tia anggap widget blog archieve ni tak berguna. Dahlah tak berguna, memberatkan blog pulak tu. Lagipun, ada ke yang rajin sangat nak baca entri-entri lepas kita?

Tu pandangan Tia dulu. Sekarang tak. Lama-lama baru Tia sedar kepentingan widget blog archieve ni. Mungkin tak ramai yang rajin nak cari atau klik dekat blog archieve tu.

Tapi bukan semua. Masih ada lagi blogger lain yang rajin buka atau check entri lepas korang di blog archieve. Macam Tia. Hahaa! Siapa tau, ada entri lagi best sebelum-sebelumnya kan.

Terpulanglah pada diri masing-masing. Yang Tia nampak, blogger yang tak pasang blog archieve ni memang dah kerugian pageview. Tak nak pageview tinggi-tinggi ke?

Sekian...

Previous
Next Post »

42 Comments

Click here for Comments
Cik Bell
admin
August 13, 2011 at 8:11 AM ×

yup!! sangat menyOkOng tia..
takkan nak hide hasil penulisan kita kan..hehe

Reply
avatar
alif haris
admin
August 13, 2011 at 8:13 AM ×

hehehe betul tu tia :)
kesian kan tak psg blog archieve haha

Reply
avatar
Bro ahmad
admin
August 13, 2011 at 8:21 AM ×

blog yang tak ada tu!! blog pelik ??

Reply
avatar
August 13, 2011 at 8:22 AM ×

heeee
betol!
walau nmpak x pntg tapi tanpa belog achieve tu ibarat makan ikan x de tulang ..hihihi..

ape punye perumpamaan la..=p

Reply
avatar
aiman
admin
August 13, 2011 at 8:29 AM ×

saya ada.. silalah datang ke blog saya.. :)

Reply
avatar
Ezad Skytech
admin
August 13, 2011 at 8:38 AM ×

senang la nak terjah entri2 sebelumnya kan...hee~

Reply
avatar
August 13, 2011 at 8:38 AM ×

betul, memang rugi. hehe XD

Reply
avatar
August 13, 2011 at 8:50 AM ×

kite xletak pun tia..teeheee...

Reply
avatar
Tea Dno
admin
August 13, 2011 at 8:50 AM ×

ada gunanya blog archive ni.. tea ada pegi blog ni, best.. pastu godek cari blog archive.. huh. takde.. kan dah susahkan je.. hurmm...

Reply
avatar
Luqeem™
admin
August 13, 2011 at 8:52 AM ×

betul, mula2 rasa, apa gunanya, tapi lepas kena serang betubi2 oleh keroro, baru tahu..hehe

Reply
avatar
anem ahia
admin
August 13, 2011 at 9:12 AM ×

of course la nak..nak nak nak....

Reply
avatar
August 13, 2011 at 9:31 AM ×

KONSEP NYA MCM LETAK IKLAN. MGKIN ADA YG TEKAN. MGKIN TAK :)

Reply
avatar
miErah halim
admin
August 13, 2011 at 9:42 AM ×

saye pon suke.
godek2 yang lepas nnt kita tahu mcm mana dia perbaiki tulisan dia supaya dpt tarik readers.

Reply
avatar
August 13, 2011 at 9:47 AM ×

betul2.. sy suka jengah blog dan baca entri2 lama.

Reply
avatar
August 13, 2011 at 10:16 AM ×

tia..blog dah berubahh lahhh..
biru air laut dahhh..
perghhhh..
pas kau ckp blog archive tu..
terus aku cek blog aku ade ke tak..
nasib ade..haha =)

Reply
avatar
Nizam Ijam
admin
August 13, 2011 at 10:34 AM ×

oooo.yer ker? nasib baik saya ade..hehe

Reply
avatar
Nurnajwa
admin
August 13, 2011 at 10:38 AM ×

Rjinnya sis terjah entry lme.

Takpelah, nnt kte letak ok ;)

Reply
avatar
FaKArePa!n
admin
August 13, 2011 at 11:13 AM ×

erm..blog archive sy dh campak kat bahagian plg beh dlm blog tu.. entah ade org nmpk ke tak..

Reply
avatar
ABU
admin
August 13, 2011 at 11:36 AM ×

aku ada letak..tapi ndak tahu la ada orng picit ka ndak..huhuhu

Reply
avatar
izfanora
admin
August 13, 2011 at 11:50 AM ×

betul tue tia.. klu kita 1st time ke 1 blog dan kebetulan the latest entry best, confirm kita pergi cari entry lama2 dier.. :)

Reply
avatar
August 13, 2011 at 12:21 PM ×

meme rugi la if xde arkib entry ni

Reply
avatar
RepublicAku
admin
August 13, 2011 at 12:42 PM ×

tujuannya untuk kita belajar dan cari idea...

Reply
avatar
ArulchelseA
admin
August 13, 2011 at 1:12 PM ×

btul... bnyk kegunaan nya tu...rugi sapa tk letk..

Reply
avatar
yatie Awang
admin
August 13, 2011 at 2:52 PM ×

kakak dulu guna tp sekarang dah tak lagi, nantilah difikirkan balik

Reply
avatar
August 13, 2011 at 3:12 PM ×

ngan blog archive..kita boleh tengok sejarah blogging blogger tu.
thanks tia.
wan dah letak blog archive.
selamat berpuasa.
have a good day.

Reply
avatar
EKIN
admin
August 13, 2011 at 3:14 PM ×

ekin pun dulu masa awal2 blog achieve macam semak n rasa cem tak perlu. tapi sekarang rasa perlu . =)

Reply
avatar
August 13, 2011 at 3:35 PM ×

betol2. berguna kot blog archieve tu. =)

Reply
avatar
Freaky
admin
August 13, 2011 at 3:41 PM ×

betol tia, pasang la archive. sangat membantu dalam tingkatkan pageview. ranking tia makin jatuh... =_=

Reply
avatar
August 13, 2011 at 3:52 PM ×

betul tu Tia..nak2 lg kalo blog yg publish satu entri je kt main blog..kena pasang archieve

sbb kdg2 blogger mcm sy yg selalu lambat 09, akan cari entri2 yg terlepas nk baca..kalo xda archieve, cmna nk carikk..lgpun, jrg nk klik butang older tu :P

Reply
avatar
M'Rie R'Nie
admin
August 13, 2011 at 5:35 PM ×

kalau terasa semak dengan blog archieve. gantikan ar dengan Site Map yang diletakkan di page yg khas untuk site map jer.

Reply
avatar
Cik Azizah
admin
August 13, 2011 at 6:21 PM ×

dulu pernah psg yunk..tp berderet2 pulak kua...hehe pastu stop kejap. psg balik.. pastu terus stop..agaga mmg rugi pon kan..nak try cr totur yg leh scroll tu..

Reply
avatar
kiz
admin
August 13, 2011 at 6:27 PM ×

bukan mudahkan pengunjung je..kita pun senang nak flash back..tak payah nak bukak2 dashboard.hehe

Reply
avatar
NOOR FATIN
admin
August 13, 2011 at 11:18 PM ×

saya pn slalu kalau nak baca apa2 mst nak tgk blog archieve, heheh

Reply
avatar
CikMiMiey
admin
August 14, 2011 at 1:14 PM ×

betol tuh ! memudahkan org yg suke geledah entri lame cam sye . hehe :P

Reply
avatar
August 15, 2011 at 10:26 AM ×

Saya setuju, blog archive dpt juga membantu, tak banyak sikit pun ok

Reply
avatar
August 15, 2011 at 3:52 PM ×

setuju dengan tia..dah ade pasang dah.. :)

Reply
avatar
Mya
admin
August 16, 2011 at 1:36 AM ×

kalau ada most popular post atau search box pon oke dah kot daripada yg langsung tak letak widget hmm =)

Reply
avatar
August 16, 2011 at 4:41 PM ×

saya dulu letak. tapi now dah tak letak. letak new posts dengan popular posts jeh. :)

Reply
avatar
Cik Gee
admin
August 17, 2011 at 7:16 AM ×

harus la pasang... law rasa sesat letak la scroll box.. ye dop?

Reply
avatar